20 Ocak 2016 Çarşamba

vicdan zarardan dönmeyi kabul etmez


Hayatıma insanların karışmasından nefret ettiğimi söyledim. Bana nasihat akıl vermeyin olanla idare ederim dedim. Ama uygulamada ben bolca Sidikli ve Uyuz`un hayatına müdahale ettim. Bazen bilmeden, bazen bile isteye. Babam Sidikli`nin erkek arkadaşıyla inovasyonda tanıştı. Ben Gevşek onun sevgilisi diyene kadar da kiminle tanıştığının bile farkında bile değilmiş babam. Ben kimliğinden haberdar edince de adamın verdiği ilk tepki “Ayrılmaz mı bunlar?” Tüm ekiple tanışıp bir bunu sevememiş, o da kızının erkek arkadaşı çıkmış. Benden sevgilisinden ayırmamı istedi. Saçmalama, o nasıl söz dediğimi zannediyorsanız beni cidden tanımıyorsunuz demektir. Hemen üstüne zıpladım, vicdanıma da “Baban istiyor, sus otur” dedim, ağzına lafı tıkadım. Her zamanki ben hızlı davranmak yerine bana sağlam bahaneler veren hareketlerini yavaşça Sidikli`nin bilinçaltına ektim. Manipüle etmek yıllardır istemli istemsiz yaptığım şeydi sonuçta. Kaldı ki zaten yaparken bunu, babamdan sonra kendime de itiraf etmeye başladım. Ben sevmiyordum, kardeşimde sevememeliydi. Kaldı ki kardeşimi üzme potansiyeli yüksek bir adam da değil ki, düşmanlık besleyeyim. Bizimkini resmen el üstünde tutuyor. Ben sevmiyordum ya ila bir bokluk çıkmalıydı. Sonra bir şey daha fark ettim. Bilgisayarcı ya ne kadar kızsam da aslında haklıydı. Niyetim onları mutlu etmekken, cidden anne gibi davranmaya başlamışım. O kadar ki benden önce hep onlar oldu. Ben Sidikli`ye erasmus sınavına gir, her ihtiyacını karşılarım derken o karşıma geçip ”istemiyorum” dediğimde deliye döndüm. Kimsenin ona böyle bir fırsat vermeyeceğini, hiçbir derdi olmadan dersleri bile umursamadan gezmesini isterken onun salaklık yaptığını söyledim. Ama tek salak benim. Onları kendimden önde tutup, her istediklerini anında alıp, benim doğrularımla yaşamaları için zorlayıp, benim onlar için mutlu olacakları gelecekleri seçmelerini bekledim. Benim doğrularımla yaşayamazlar. Onları sevmem onlar adına seçimler yapmam anlamına gelmiyor. Onlara ve kendime aslında çok büyük kötülük yapmışım. Kendime ihanet etmişim. Yapmam dediğim her şeyi yapıp, kişiliğime ters düşmüşüm. Hala inanamıyorum ben bunu nasıl yaptım. Şimdi değilse bile Sidikli o Gevşek denen çapsızdan ayrılırsa resmen vicdan azabı çekeceğim. Sidikli`nin hatta Uyuz`un mutlu olma potansiyelleriyle kumar oynadım. Pişmanım. Peki zararın neresinden dönsem kar mı hala?

Sidikli`nin okumasına karşı not: Umarım okumazsın. Aklına gelirde okumaya kalkarsan ve ablanın sürtük bir cadı olduğunu bir kez daha fark edersen pişman olduğumu da bil. Samimiyim.

17 yorum:

  1. Lady Witch hatanı fark etmişsin artık öyle biri olmazsın.
    Kim olursa olsun kimsenin hayatına karışma sonra büyün bir sorunun altında kalabilirsin.
    İyi niyetli olsanda seni kimse anlamayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi niyet değil bence, resmen onlara kötülük yaptım ya. Mutluluk hesapla olmaz ki. Dışardan müdahale etmem belki şuana kadar her şeyi bok etti ve ben farkında bile değilim.

      Sil
  2. İki insan daha ne kadar aynı olabilir? Çok merak ediyorum Lady'm hangimiz hangimizin alt bilinciyiz? Bak 3 kardeş tutuyor, 2 kız 2 erkek tutuyor, birinde birimiz abla diğerimiz en küçük kardeş ama yapılanlar ortak. Bence psikiyatra artık görünmemiz ve birleştirilmemiz lazım.
    Sendeki anaçlıktan kaynaklı gelen şeyler bunların hepsi. Ben de aynısını yapıyorum ki abim ve onun sevgilisini de yıllardır ayırmaya çalışırım ufak ufak işlerim abimin aklına ama kız zeki anacım ayrılamıyorlar. Yıllar geçti hala bitmesi gerektiğinden yanayım düşün ama şu saatten sonra ne abim ne de Yelda kendine gelmez bir ayrılık olursa. Ama ben abimi ve onun geleceği için uygun eşin o olmadığını düşündüğüm için ayrılmalarını istiyorum. Cha bunu yapma diyorum her seferinde ama bir bakmışım eski ben yine aynı şeyleri yapıyor. Bu sadece abim için de geçerli değil, Mine olsun Defne olsun bizim çocuklar olsun hepsi için yapıyorum bunu ama yapmamamız gerekiyor. Üzüleceklerse bile bunu yaşamaları gerektiği için, bunu da öğrenmeleri için bırakmamız gerekiyor. Lady'm bize bir hal çare gerek :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapma Cha, yapma. Biliyorum sende benim gibi kimse sana müdahale etmesin istiyorsun ama bizde yürümüyor dimi o. Düşünsene abin bir gün ayrılıp bundan dolayı seni suçlar ve hep mutsuz olursa ben buna katlanamam. Canım çok acır böyle bir durumda. Hem bizim kanatlar uçuyor diye onlar taşımak saçma. Bırakalım onların kanatlarda uçmayı becerebilsin.
      Bunları yamak kolayda tabi ne kadar vazgeçebilirim bilmiyorum orası muamma.

      Sil
  3. :D :D Bir kez daha kardeşim olsun istedim. Ne olursa olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke zamanı geçmiş olmamış olsaydı. Kardeş her şeye rağmen güzel :D

      Sil
  4. aman lady çoğumuz öyleyiz sevdiklerimizi çok sevdiğimizden
    onlar zarar görmesin diye kendimize göre doğru olanı yapmaya çalışırız
    aslında bu bencillik değil aksine sevginin yansıması gibi (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle doğru olmaz ki. Düşünüyorum onlara yaptığım bu zorbalıkları bana yapsalar kıyameti kopartırdım. Ama elimde değil yaa.

      Sil
  5. Bak aklıma şu geldi; babaları kızlarının erkek arkadaşı olabilecek çeşitli erkek adaylarla bir odaya koyun. Kime uyuz olurlarsa o kızlarının erkek arkadaşıdır diye bir laf var :D Doğruymuş demek ki!
    Bu işler çok tehlikeli bu arada. Tamam görünen köy kılavuz istemez diyorsun ama gönül bu, iş inada binerse kendi ayrılacağı varsa da ayrılmayabilir.. Zamana bırakmak en iyisi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah ciddi olmazsın :D İç güdüsel kesin bak bu :D
      Haklısın hem ben mutlu olmaz dedim diye böyle olcak değil ki. Çok despotmuşum yaaa.

      Sil
  6. bende yaptım kız kardeşime bunu ve şu an ayrıldı.
    fakat benim ki ileri görüşlü bir tutumdu.
    kardeşimi gizlice işlemedim.
    ona düşündüklerimi söyledim.
    zaten o da zamanla fark edip ayrıldı.
    bu arada babam da bana "Gülni ayır onları konus sevmedim o oğlanı ." demişti.
    tüm babalar aynı.
    tüm ablalarda kardeşlerini korumaya çalışan ruh hastalarıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim öyle mi ki bilmiyorum.
      Aslında söylüyorum ama ona her dediğimde gardını aldı. Sevmiyorsun diye kötülüyorsun dedi. Başka çarem kalmamıştı.
      Evet ruh hastasıyım :D

      Sil
  7. Yaa üzüldüm şimdi :( madem çocuk kardeşini el üstünde tutuyor, kardeşin de çok seviyor, neden ayrılmalarını istiyorsunuz? Çocuğun kötü yönleri mi baskın yoksa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya gecenin bir vakti bir kezde değil iki kez öyle bıraktı gitti. Konserden sonra taksiye binmemizi bile beklmedi. Motoruna bindi gitti. Taksimde arkadaşlarıyla oturuyor diye iki adım ötedeki kardeşimi almaya gelmedi. Gecenin bir vaki. Diceksiniz çıktınız evet üç kızdık çıktık ama gel dediğinde gelmeliydi. Yüz metre yürümek zor geldi. Yazın Sidiklinin bikinisin askısının olmadığı bir fotoğrafını ben paylaştım diye kızın ağzına sıçtı ama gel görki dünya görüşü abimiz. Evlilik saçma, ilişki kasmamalı bilmem ne. Evet el üstünde tutuyor ama boktan taraflarıda bol.

      Sil
    2. ya sen bırak ya kardeşini kullanıp bırakcak adam profili var şu anlattıklarından ..herife bak ondan cacık olmaz.vicdan yapma sen haklısın

      Sil
  8. Kendini boşuna suçlama ya onların kötülüğünü isteyecek halin yok ya.. Tamamen içgüdüsel. Kadınların 6.hissine yetişebilecek bir icad daha olmadığı sürece herşeyi yapabiliriz ona dayanarak. Karış ama canım istedi tarzı bir bahanen olmasın işin sonunda. Zarar göreceklerini düşünüyorsan o zaman tamam..
    Birde sunu demek istiyorum. Erasmus demişsin ya. Sana göre bana göre büyük fırsat ama tuhaf bir azınlığa göre değil. Hatta umursamıyorlar bile. Başkası olsa uçar o teklife uçar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaha :D İstemiyorum ve hislerim onu sevmiyor :D
      Ya büyümek için üzülmekte gerekiyor. Bırakmazsam üzülüp büyüyemeyecekler bile. Ama dayanamıyorum hep mutluluğu gerekirse koparıp onlara vermek istiyorum.
      Ben uçardım. Ya onun bahanesi birde Gevşek gitmek istemiyor. İstemez tabi. Annesi iki yıl sonra Amerika`ya temelli yerleşecek. Avrupayı gezmiş zaten. Ama Sidikli gezmedi. Bu onun için her halükarda fırsat.

      Sil