11 Mart 2016 Cuma

kadınım ya duygusalmışım


Dönmenin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Bir haftadır İstanbul`dayım ama yazamadım bir şeyler değişti bende. Canı sıkıldıkça kanepenin yerini değiştiren bir insanda değildim. Hatta karakterim konusunda sabit fikirli biri bile sayılırım. Şimdiyse kanepenin, televizyonun, masanın yeri değişti içimde. Neşemi bir yerlerde unutmuşum gibi hissediyorum. Bazı şeylerin benim için ne kadar önemli olduğunu hiç fark etmemişim bu zamana kadar.  Keşke doğduğumuzda kolumuza takılan isim bilekliğimize son kullanma tarihimizi de yazsalar. Ya üzülme düğmesi olsa bari. Falcılara gidesim, büyücülerde büyü arayasım var. Kurbağa bacağı istesin onu bile kendi ellerimle tutarım ben. Her şey fazla fazla geldi. Peş peşe üstüme üstüme geldiler. Kimse şövalyelik kurallarını uygulamadı. Kimse delikanlı gibi tek tek de gelmedi. En kötü davrananda bana zaman oldu. Zaman uzadı, işten bitmek bilmeyen aramalar durmadı. Herkesin başına kötü şeyler geliyor, kimse hayattan sıyrılmıyor biliyorum. Hayat devam etmiş ben kırmızı ışık zannedip durmuşum. Ben dururken de işler birikmiş. İşin kötü tarafı bugün arkamdan konuşurken yakaladım. Bana çok üzgün olduğunu söyleyip arkamı döndüğümde “Kadın olunca duygusal oluyor. Bir gitti iş falan umursamadı.” Umursamamışım ben. Rapor almama rağmen sabah akşam hastanede beklerken bir sürü işlerini yaptım onların. Ama onlara göre patron beni çoktan kapıya koymalıydı. Kadınım ya duygusal davrandım. Evet belki de öyle davrandım ama erkeklerle eşit kabul edilmeyen ikinci sınıf vatandaş yerine konulan biz değil miyiz? Bir kere şımartıldıysam ne olmuş. Döndüğümden beri onlar gelmeden işe gelen, en son çıkan benim. Aslına bakarsanız gelmediğim günlerin telafisi için bile yapmıyorum bunu. İtiraf ediyorum ne kadar yoğun olursam o kadar uzaklaşıyorum yaşadıklarımdan. 

17 yorum:

  1. Gerçekten çok zor kadın olmak :(

    YanıtlaSil
  2. Birinin üzüntüsünü görmek bize kendi üzüntümüzü hatırlatır, o yüzden istemeyiz üzgün insan aramız da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. etrafta başkasının üzüntüsüyle mutlu olan çok. hepside bana denk geliyor sanırım

      Sil
  3. Kendileri yaşayana kadar anlamıyor kimse. Daha önce yaşamış olan bile karşısındakinin halini düşünmüyor hatta. Olayın kadın ya da erkek olmak değil de insan olmakla alakalı olduğunu anlayamıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşayıp yaşamamaktan çok beni kadın olmamın bir suç gibi gösterilmesi sinirlendiriyor.

      Sil
  4. Bunlar gerçekten vicdansız boşver sen. Canın çıkana kadr çalışırken iyi di mi. Boşver ne derlerse desinler. Takma, kinlenme, içinde büyütme. Yeterince derdin var zaten. Olur da biri bişey derse yapıştırırsn cevabını olur biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu görmüyorlar. Kaldı ki onlara ne anlamıyorum. Bu sadece ben ve işverenle alakalı diye düşünüyorum. Sonuçta aksayan da benim işim. Sanki üstlerine iş yıktım

      Sil
    2. Öyledir kuzum sen 6 yerine 8 de çıkınca kimse görmez ama sen 3 te çıkarsan herkes görür. Sonra neden biz daha fazla çalışıyruz. Onu işverene soracaksın. Hem böyle bir zamanda sana bunu yansıtmaları çok büyük düşüncesizlik.

      Sil
  5. İş hayatında kadın olmak zor, hele bir de zor bir dönemden geçiyorsan Allahlık yani! Sen kendini bildikten sonra olumsuz yorumlara kulak tıkamaktan başka yapılabilecek bir şey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiddet içerikli görüntüler gözümün önüne geliyor ama dört duvar sıkıcı gelir diye vazgeçiyorum

      Sil
  6. Bazı insanlar vardır başkalarının mutsuzluklarından ya da -onlara göre- açıklarından beslenirler ama bu tamamiyle onların yetersizliklerinden kaynaklıdır.
    Her ofiste var ve her yerde karşına çıkar.
    Yeri gelir çok çalışmana başarına rağmen yalaka olursun yeri gelir kovulmayan ama istenmeyen beceriksiz çalışan olursun.
    O yüzden duyma sen onları.
    Olay insan olmaksa anladığım kadarıyla onlarda zerre bulunmuyor.

    Sen güçlüsün ! Unutma o neşe geri gelecek ama biraz buruk olarak merak etme geçmeyecek ama alışacaksın.
    Sen bizim; benim Lady'msin !
    Kendinden kaçma ve ne olur dikkat et kendine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ofiste olmasam da her işimi hallettim, onalara dokunmuyor bile. Benim orda ne yaşadığım umurlarında değil yüzüme üzüldük bilmeme ne arkamdan tatil yaptı işte deyip duruyorlar sinirlerim bozuluyor.
      İyi ki varsın sen.

      Sil
  7. Boşver sen onları. Kendileri böyle bir durumun içinde olsalar, kim bilir nasıl davranacaklar? Seni yargılamaya hakları yok. Sen içinden geldiği gibi davran.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden geldiği gibi davranmam için bana ıssız bir adaya bilet bulman gerek. :D

      Sil
  8. Her yerde en az böyle bir insan var.Hiç mi vicdanları sızlamıyor böyle davranırken,anlamıyorum.En iyisi boşver onları.

    YanıtlaSil