12 Şubat 2016 Cuma

sevgililer gününden kaçan kovalanır mı


Sevgililer günü daha önce hiç kutlamadım. Bu sadece saçmalık olarak görmemden de değil, yalnızdım ulan ben. Kara kutuda dönen reklamlara, adım başı afişlere rağmen unutan babam için annem hediye aldım hep. Annem bu tip şeylere ne kadar meraklıysa bana da o kadar saçma gelir. Misal geçen sene salak Sidikli çiçeği onun aldığını ağzından kaçırdıktan sonra annem hepimize küstü. Babamın suratına bile bakmadı. Yalan söyleyip kendi almış gibi vermesine mi, yoksa yıl dönümlerini unutmasına mı takıldı bilmiyorum. Benim için ne kadar önemsizse annem için o kadar önemli. Ben Joker`le ne kadar zamandır birlikteyim onu bile bilmiyorum. Tek tutunacak dalım buraya yazmışımdır düşüncem. Yazmadıysam umarım ikimizde unutmuşuzdur da, utandıramaz beni. Sevgililer gününde annem dışında kimse için hediye seçmemişken liseden beri bir arkadaşım gönderiyor. İlk aldığında kafasına fırlattım. Ben onun için canım arkadaşım derken nasıl böyle bir şey yapar demiş gözüm dönmüştü. Sonra ilişki normale dönse de bir kaç yıl bir sakız alıp gönderdi. Kargo parası sakızdan pahalı. Ben bu kadar deneyimsiz ve öküz olunca bu sevgililer günü konusunda Joker ne düşünüyor emin olamadım. Kutlamak istemiyorum çünkü hep böyle topluca kutlanan günlerin saçma olduğunu savundum. Ondan bir şeyler bekledi diye kendi düşüncemden vazgeçemezdim sonuçta. Bende bu yüzden kökten halletim. Dün kendime bugün için bilet aldım, Joker`i aradım akşam buluşalım dedim. Adamı görür görmez de "Ben yarın Bursa`ya gidiyorum" dedim. Sezon geçmeden kayak yapmış olurum, hem kuzenlerle biraz vakit geçiririm diye bahaneler... Neden kıvranıp durayım bütün akşam nasıl söylesem diye dimi? Kıyamam, onunla gideceğimi sandı bir an için ama tek gidiyorum deyince biraz bozuldu sanırım. Oturup tahlil yapamam ya. Yine beni rahatsız eden şeyin etrafında dolaşıp hiç bir şey söylemiyorum biliyorum. İlişkide iletişim dürüstlük diye atıp tutuyorum ama bizim ilişkide bir dürüst varsa o da Joker. Ne hissediyorsa, düşünüyorsa söyleyen o. Bense söyleyemiyorum. Bu onunla değil benimle ilgili bir şey. Fazla sevmek, güvenmek istemiyorum. Bu tip günleri kutlamak istemiyorum ama söylersem beni garip karşılar, istemem yan cebime koy kızlarından zanneder diye açıkça söyleyemiyorum bile. Niye konuşmak beni bu kadar geriyor? Neden her seferinde kaçmaya kalkıyorum?

22 yorum:

  1. Ben tüm özel güzel günleri seviyorum galiba :D

    YanıtlaSil
  2. Evet, özel günler özellikle de böyle topluca kutlanan günler kesinlikle çok saçma.Ama Joker e keşke gerçeği söyleseydin.Ne bileyim söylemen daha doğru olurdu gibi geldi bana,söylemeyince dönüp dolaşıp aynı konu geri geliyor zaten.Yarım kalıyor böyle konular,kapanmıyor ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya söyleyenler var ama bak bu hep istemiyorum diyorum ama yan cebime bırak tarzı gibi geliyor.

      Sil
  3. Bende de böyle bir olay olmuştu arkadaşımın yüzüme fırlatmıştım hediyesini. Ama hayatımda biri varken ki bu geçen yıl olabiliyor :D önce kıvranıp sonra konuşmuştum 14 şubat hakkımda ne düşünüyorsun diye, hediye alırsa kendimi kötü hissederdim ve saçmalıklığını konuşup halletmiştik o yine de o gün gül almıştı, teşekkür etmek yerine öncesinde kızıp batırdım tabi ve solacak olma durumu da beni çıldırtan sebeplerden ama neyse. O gün birlikte vakit geçirmek yeterli benxe en güzeli hatta :) ya da her gün sevgililer günüydü bana zaten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 14 şubatta etrafta mıç mıç sevgili görmekten cidden hoşlanmıyorum. Çok saçma geliyor ne bileyim pek samimi gelmiyor.Fırlatmadan önce ağırlık testi yapmalıyız. Benimki ağırdı korktum kafasına bir şey olur diye.

      Sil
  4. Ben sadece gerçekten bize özel olan günleri seviyorum. Sevgililer günü dayatma gibi geliyor. İlk zamanlar kutluyorduk ama artık kutlamıyoruz. En azından 14 Şubat'ta kutlamıyoruz. :))

    YanıtlaSil
  5. Aslında 14 şubat sadece kadınlar için bir vesileden ibaret normalde yapmadığı süprizi en azından dünya yapıyor diye zorla yaptırmak belki de. Ama sırf herkes yapıyor değil de gerçekten mutlu olmak için kutlayanlar varsa ne mutlu onlara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kalıba girmiş gün sevmiyorum. Alt mesaj sürekli bilincimin derinliklerinde dönüyor çünkü. :D

      Sil
  6. Ayyy yazık ama Joker'e ahahahah. Keşke açık açık deseydin ya da onu da alıp götürseydin Bursa'ya. Bu arada yazılarını okumayı özlemişim iyi geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu alıp götüremem evde kalıyorum amcamda sağ olsun yan blokta oturuyor. Götüm yemezdi. Sanırım sorun benim kendimi baskı altında hissettim.

      Sil
  7. Joker'e üzüldüm. Ciddi ciddi hem de. Kimin ahını aldı acaba diye de düşünmekteyim. Manyak mısın lady? Tam dayaklıksın. Açıkça söyleseydin daha iyiydi. Şu adama insaflı ol az bak yürecigim dayanmıyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet insaflıyım. Sen bu Joker`i melek sanıyorsun dimi ama bak cidden değil. İzin verme seni kandırmasına.

      Sil
  8. Bir kaç yazımda da bahsettiğim gibi sevgililer günü bahsedilen günü güzel bir anı haline dönüştürebilirsen güzel. Maddiyattan ve gösterişten uzakken, duyguların paylaşıldığı an güzel. Takibe aldım sizi de bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ben yapamıyorum o gün bana fazla yapay geliyor. Kendimi rol yapmaya zorlamaktansa kaçmak daha iyi bir çözüm gibi görünmüştü.

      Sil
  9. Yazıyı okuyup yorum yazamayan bir Cha var karşında Lady'm. Oysa eski günlerdeki gibi ilk yorumunu atacaktım... Neyse, sebebi yine bir metrobüs yolcuğulunda okumuş olmam ve eve geç dönünce sızıp kalmam -evet burada utanan bir smiley var-
    Özel günleri bırak ya. Anlam yüklemeye çalışıyorlar her şeye ama diğer günlerden farksız o günler de. Çok hediye almak istiyorsa biri bir bahaneye ihtiyacı yok gider alır, verir. Yalnız senin bu durumdan kaçmak için ciddi anlamda kaçmış olman ahahahaha. Eee Bursa nasıldı? Joker Bey de peşinden kalkıp geldi mi? Ne oldu bakalım anlat bekliyoruz ahahahah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa güzeldi gerçi çokda değil. En yakın arkadaşlarımın işsiz kalmasına sebep oldum sırf ahlak anlayışıma ters diye. Gerçi pişman da değilim. Gelmedi. Ben çocuğa sanırım baya kötü davrandım soğuk soğuk konuştum. Ona rağmen yanımda ya bilmiyorum. Katlanılması kolay bir tip değilim sanırım.

      Sil
  10. söyle kurtul bence. bende hiç sevmiyorum şu günleri banada anlamsız geliyor ve bence çoğu kişi de zorunluluktan kutluyor samimiyetsiz bir gün. sevmiyorum bugünleri yıl dönümleri doğum günleri falan tamam ama bu sevgililer günü anneler günü kadınlar günü vs. pek bi gereksiz Xcan'a da söylemiştim gerçi ilk sevgililer günümüz onun için pek de hoş olmayan bir anı:( onun da etkisiyle yıllardan beri kutlamayız geyik yaparız o günlerde:D bence sende kasma rahat ol azıcık şu jokere karşı tamam korkularında haklısın ama böyle de kendine eziyet ediyorsun canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm anlamları bir güne yüklemek bana saçma geliyor hep.

      Sil
  11. Sevgililer gnünde ev tasıdık, çok romantikti:) Ama 15 şubat kardeşimin doğum günü ve 14 şubat sadece bu nedenle çok anlamlı. Eşim nefret eder bu sürü mantığından. Hem de tamamından. Anneler günü, babalar günü falan dahil. Ben nefret etmem ama çok da sallamam. Dediğim gibi doğumgünleri haricinde pek önemsemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürü mantığı sanırım aradığım kelimeydi. :D Doğum günleri özel ama topluca bir şeyler kutlamak kesinlikle saçmalık

      Sil