6 Şubat 2016 Cumartesi

hep birileri ya da hep eksik


Bu hafta sonunu tamamen birbirimize ayırdık. Cuma günü yağmur çamur demedik üçümüz oyuna gittik. Ben yine şemsiye kırdım. Sidikli bir daha bana şemsiyesini bok verirmiş. Ben değil o böyle terbiyesiz konuşuyor. Uyuzun hiç bir yere sığdıramadığımız bacakları yüzünden önde oturan teyzeden azar işittik. Bir daha koltuğuna dokunursa kenarda bağdaş kurup yerde izlemek sorunda kalacakmış. Şimdiki teyzelerde fena. Bizim zamanımızda tonton şekerdi. Şimdikiler kırmızı ojeli cadılar. Ama ben biliyorum benim annemde yirmi seneye böyle olacak. Hafta sonu hiçbirimizin dışarı çıkmayacağını öğrenince elimize toz bezi, vilada süpürge tutuşturdu. Sonra vilada güzel almıyor deyip tüm yeri dizlerimin üzerinde sildirdi. Haspam ıslak kalmasın diye birde kurulattı. En azından temizlik için anneme bahane veren Uyuz kurulama beziyle gezinen. Anlasın elinde bez yer silmek nasılmış. Annem bahane bulmakta şu zamana kadar hiç sorun yaşamadı. Manyakça temizlik bahaneleri var. Misal siz yere iki damla çay dökersiniz o tüm evi sildirir. Bu seferki bahane ise Uyuz`un kız arkadaşı. Aman kıza ayıp olmasın diye diye yerleri yalattı bize. Bir gün önceden en ince ayrıntısına kadar pişirilecekler planlandı. Saçımızı bağlatıp sara sardırdı. Pazar gün ki yemeğe o kadar odaklandı ki cumartesi günü için aç kalacağımızı anca karnı acıkınca fark etti. Ev hanımı olmak zormuş. Onca işi yaptıktan sonra ben olsam hiç bir zaman yemek falan yapmam. Gerçi annemde o hakkını kullanıp he birlikte yemeğe çıktık. O kadar uzun zaman olmuş ki ailecek yemeğe gitmeyeli özlediğimi fark etmemişim. Hep birileri varmış ya da hep bir eksikmişiz. Birlikte gülmeyi özlemişim. Babamın susup susup söylediği yılın ikonu olacak laflarına gülmeyi çok özlemişim.  O an fark ettim ki ben evlenmek falan cidden istemiyorum. Evlilik yeni bir aile demek ve ben hiç bir şey için ailemden vaz geçmek istemiyorum. Umarım Uyuz`la Sidikli`de evlenmez. Gerçi Uyuz o kıza çok aşık. Sidikli`de sanırım Gevşek`ten çok hoşlanıyor. Daha küçükler diyorum ama onların aşık olup benden ayrılmalarını istemiyorum. Uyuz o kızdan beri doğru düzgün eve bile gelmiyor. Geldiğinde geç gelip, erkenden gidiyor. Sarma sarmaktan beynim yandı sanırım. Elim kolum tutmuyor ama hala aklım fikrim yarın annemler kızı sevmezler inşallah`da. 

Okuyan varsa not: Şu dizlerin kırmızılığını geçircek bir şey biliyorsanız yoruma eklerseniz sevinirim. Acıyorlar.


22 yorum:

  1. Yalnız sen benden de fena kaynana oluyorsun Lady'm ya ahahahaha. Önce Sidikli şimdi de Uyuz'a kaynana ooohhh bu böyle alır başını gider bak diyim sana :D
    Yalnız annen de fena baya onu unutmamak gerek. Ben düşünemiyorum benimki bütün sildirsin falan... Ölür kalırım bence belim falan kırılır.
    O değil de sen böyle şeyler söylerken Sidikli ya da Uyuz Joker hakkında ne diyor hiç konuştunuz mu? Çok merak ediyorum onların tepkilerini ahahahaha.
    Bir de düşünme bu yaşta ne evliliğiymiş peh.. Hem daha uyuzun karşısına kimler çıkacak kimler ohooo :D
    Dizlerin için duşa gir yat Lady'm sabaha hiçbir şey kalmaz diyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha. Cidden yazık ya çok çekecekler :D
      Uyuz`un sevgilisini seviyorum aslında ama az görüşüyorum onun yüzünden diye sinir olmuyor da değilim.
      Sildirdi ki hep yapar sağ olsun bunu.
      Uyuz ne Joker`le ne Gevşekle iletişime geçmiyor reddediyor. Yanında konuşunca bile sinirleniyor. Ben flört edin ama sevgili olmayın diyorum diyor. Modernliği bir yere kadarmış :D

      Sil
  2. Ailene fazla bağlasın kuzum sen ama onlar sevdiklerinin peşlerine gidebilirler..bu duyguya kendini alıştırmak gerek. Ay koz resmen görücüye geliyo desene. Ben heyecanlandım şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmesinler otursunlar oturdukları yerde.

      Sil
    2. Kendimize kelepçeyle bağlasak mı ne yapsak? :D

      Sil
  3. Ah canım benim o kırmızılığa çözüm yok. Onlarda sevgilileriyle takılsınlar evlenince bir şikayet etsinler yapıştır lafı:)
    Maalesef hepimiz isteyelim ve istemeyelim.( Bu konuda ayrıyeten cok kararsızım ama sevdiğim adamı bulursam nikahı basmayı düşünüyorum:) Galiba evleneceğiz.
    Yaşlanınca filan yalnızlık zor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başımıza ne geliyorsa bu yaşlılıkta bizi kim bakacak derdinden geliyor :D
      Otuzdan önce kimseye evlenmek yok.

      Sil
  4. Yazıyı daha okumadan başlığı okuyunca ''Ne diyon la değişik'' diye bir tepki verdim, yalan yok :)

    Yazıyı okuduktan sonraki yorumum: ''Bu ne bencillik'' Önerim: geniş bir konak alıyorsunuz, herkes aynı evde takılıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik mi? Annen hiç mi yer sildirmedi sana? Toz falan da mı?
      Off evet öyleyim ama ne var büyümeseler böyle mutlu mesut yaşayıp gitsek. Seviyoruz suç mu?
      Paramız yok ki o kadar :D Aklıma gelmedi değil hani :D

      Sil
    2. O yorum yazıdan bağımsız, sadece başlığa geldi :D
      Ne öyle fakir gibi yer silmek, toz almak falan. Hizmetçiniz yok mu sizin? :P

      Sil
  5. Ne kadar sıcak ve sevecen ve bezemelerden uzak bir aile tablosuydu
    Döndüm, keyifle bir daha okudum
    Kırmızı dizlerin acımasının nasıl olduğunu bilsem kendime faydam olurdu
    Benim de annem ayyyynen öyleydi..ve daha beteri tüm evi diz üstünde sildirip canıma ot tıkadıktan sonra "olmamış" der bir de kendi yapardı
    Aşağılamanın böylesine kalbim nasıl dayandı hiç bilmem :-))

    Hep mutlu kalın
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah annem kendi yapmıyor üstüne bir de Allahtan. Ama ne zaman mutfağa girsem o öyle yapılmıyor deyip gönderiyor beni :D
      Ailemi seviyorum ayrılmak falan istemiyorum. Bildiğin ev kuşuyum ben :D Keşke hiçbirinin kanatları çıkmasa :D

      Sil
  6. Çocuklarının eşlerine acımamak mümkün değil Lady :D
    Gerçekten aileni bırakıp yeni bir aile kurma fikri korkutuyor beni de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bunlar içimdekiler ama kız valla hiç dokunmadım. Gevşek ile uğraştım ama arkasından. Hele yüze karşı ikisine de birer meleğim. Ah bir de içimi bilseler.

      Sil
  7. Kız Lady sen tam görümcesin haa. Yazık değil mi çocuklara bırak sevsinler evlensinler aaaa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne evlenmesi ya. Bir kere Uyuz mezun olduğunda benim bir ayağım çukurda oluyor. Mezun olmadan evlenmek yok. Sidikli de ise ben o yüksek lisansı görmeden izin vermem.

      Sil
    2. Aa tabi canım önce bi mezun olsunlar o kadar da değilll :))

      Sil
  8. Bırak bu lafları bacım en önce sen evlenmezsen bende birşey bilmiyorum.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha şakacı sen. Bildiğim bilinçaltımla oynuyorsun :D

      Sil
  9. şu vilada muhabbeti her annenin kızına yaptığı en ağır baskı! ama ben meydan okurdum her seferinde o yüzden bana yer sildirmezdi annem :) ancak evlendikten sonra bir ara kendimi cidden bu viladalar iyi silmiyor sanki diye düşünürken buldum ve hemen iç sesimi susturdum yerler vilada ile silinmeli arkadaş hayır yani dizlerimize yazık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sildiriyor valla. İstersen silme. Vicdanına sesleniyor sonra sen anne camı da sileyim mi diyorsun.

      Sil