4 Şubat 2016 Perşembe

aynaya değil eski sevgili profiline soruyoruz kim güzel


Ne kadar kaçarsanız kaçın sanırım o eşikte buluyorsunuz kendinizi. Bir hareket, söylenen bir söz, karşılaşılan biri bu anı tetikliyor. Sonra edebiyat öğretmeninizin size zorla okuttuğu, sınav yapacağını söylediği kitapla karşılıklı oturuyorsunuz. Önünüzde iki seçenek var. Ya kurallara uyar o kitabı okursunuz ya da umursamayıp düşük alma riskini göze alırsınız. Tabi bir de özet okuyanlar var. Ben üşenmediysem özeti okuyanlardan oldum. Zorlamasalar beni okurdum belki. Sonunda bizde o çıkmaza geldik. Klasik adıyla eski defterler, Lady`de tarihi geçmiş oje. Bizde bolca ve sıkça karşılaşılan eski kız arkadaş olduğu için ben o topa hiç girmedim. Hep muhteşem yiceklerle dolu bir pastahanede istediğim her şeyi yiyebilecekken alacağı kiloları düşünen kız olarak gördüm. Yerken mutlu sonra pişman.. Sorarsam anlatır, ben merakımı tatmin ederdim ama sonra onun söylediği her kelimeyi analiz edip oturup kalbimden başlar tüm organlarımı yerdim. Kadınım, meraklıyım ve geçmiş bir çift için bok çukurundan başka bir şey değil. Kim kanalizasyona düşmek ister ki? Tarihi geçmiş bir oje hafif garip koku dışında normal gözükür. Sürersiniz, hemen çıkar ve sildiğiniz de o oje tırnağınıza çoktan vereceği zararı vermiştir. Siz bir ağaçsınızdır, oje kabuğunuza aşkını yazan ergen. Bu yüzden hiç sormadım hayatından gelen geçeni, geçmemekte ısrar edeni. Sorarsam daha çok soracağım, merak edip kendime engel olamayacağım. Sarı gibi Dahi`nin eski sevgililerinin her fotoğrafını atıp kim daha güzel yarışına girmek istemedim. Ne yer, ne içer, Joker onda ne buldu düşünüp durmak istemedim. Gördüklerim zaten karabasandı, bir de oturup ruh neden çağırayım. Hem deli gibi eski sevgili izi süren bir sürü kız arkadaşıma her baktığımda durumu aşağılayıcı bulan ben değil miydim? Benim değerimi bir başkasıyla kıyasa sokmak beni değersizleştirirdi. Bir de kendimi üzmemeyi seçecek kadar çok seviyorum sanırım. Çünkü bende tıpkı diğerleri gibi olacağıma eminim. Bakacağım, kıyaslayacağım, Joker`in her davranışını sorgulayacağım, sırf o kızlar yüzünden kavga çıkaracağım. Neden kendimi yıpratıp üzeyim diye düşündüm. Erkeklerde zaten geçmişten konuşmayı sevmiyor. Ama anlaşılan karşılaştığınız sizin geçmişinizken erkekler soru sormamayı başaramıyor. Ne de çocuk gibi işi yarışa sokmamayı beceremiyor. O soruyorken bende sormak zorunda mıyım? Sorular değil mi ilişkileri kabusa çeviren? Kaçmalı mıyım, yoksa anlatıp benim olma potansiyelime mi dönüştürmeliyim onu? Karabasanlar zihnime çökmüşken Felak Nas okusam işe yarar mı?

37 yorum:

  1. zor her yeni ilişkide yaşanmazsa olmayan bir döngüdür bu.. sormamak seni yiyip bitirecekse çözüm değil..çok karışık bir durum.. sen öğrenmek istemezsen bu defa sen bişeyler saklıyorsuna girecek iş.. kafasına odun vurup kaçmak en mantıklısı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah daha öne keşke aklıma gelseydi. En mantıklısı odun :D

      Sil
  2. Düşünme Lady'm eski kapanmış defterleri. Olmuş bitmiş hepsi yorma kafanı onlara. O soruyorsa sorsun senin cevabına göre o kendini yer ya da yemez onun bileceği iş ama sen kendine yapma bunu. Üzülecek kişi sen olursun "o güzelmiş, bunun busu böyleymiş, şu şöyleymiş" falan diye. Bırak eski kaldıkları yerde kalsın onlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben düşünmek dahi istemiyorum. Kaldırabileceğimi de sanmıyorum. Ama o da sormasın. Düşün bir de tatlı masum şeker olan beni (yersen). Ama çok rahatsız edici. Bir de bize geç diyenler önemsiz diyenler iş bize gelince geçemiyor ya tilt oluyorum.

      Sil
  3. 'Benim değerimi bir başkasıyla kıyasa sokmak beni değersizleştirirdi.'
    bunu sakın unutma.
    Sorular sorgulamalar ilişki içerisinde olmamalı; şöyle düşün sen geçmişinin bir kısmını dqahi olsa biliyordun yanlış hatırlamıyorum değil mi ? Hoşiuna giden adam bu.
    Geçmişini sorgulayarak canını sıkma.
    Eskinin eskide kalma sebepleri vardı ve artık orada kaldı.
    Şimdi sen varsın. Sen. Anladın ?
    Sıkma böyle şeyler için canını.
    Ayrıca sen eskileri karıştırma çok istiyorsan Stalk'lk yaparız biz pis işlere bulaşmamış olursun ne dersin ? ;)
    Lady'm ! klasik yorum yapayım sana ; dövelim mi Joker'i ????
    Ok dersen bir mail kadar yakınım ona göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müptem bu ara sende değişiklikler var ilk ona seviniyor, yeni yazı talep ediyorum.
      Ya sırf kötü düşünmemek için, yarışlara girmemek içimi dışımı yememek için sormuyorum. Ama o da sormamalı. Ya eskiden birinin lafının açılması bile salak salak tepkiler vermesine neden oluyor. Ben o eski sevgililerine gülüp adam gibi konuşunca bir şey diyor muyum yok. Desem karşılaşılan her memeliyle kavga etmek zorunda kalırım.

      Sil
  4. Geriye bakarak yürümeye çalışan en iyi ihtimalle bir direğe toslar.beynini ve yüreğini yürüdüğün yola çevir.
    felak nas oku, kalanını boşver gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha bende bu bahtsızlıkla durduğum yerde gelir duvar çarpar bana :D
      Arkaya bakmak yok. Sık sık tekrarlıyorum.

      Sil
  5. İki ucu boklu degnek. Ögrensen dert ögrenmesen ayrı dert.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cehalet bazen hakikaten mutluluk getiriyor.

      Sil
    2. Belki yanlış düşünüyorum ama mutluluk getiriyorsa ben cehaleti istiyorum :D

      Sil
  6. Adı üstünde eski sevgililer. Çoktan bitmiş ve gitmiş. Öğrenip, hem kendini hem de onu üzmeye ne gerek var. Sen, ikinizin yaşayacağı güzel anlara odaklan. Zaten, zamanı geldiğinde karşılıklı her şey anlatılıyor ve ilişki oturduğu icin bir tepki de verilmiyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu aynen Jokerè ileteceğim. Ben sormuyorum o da sormasın.

      Sil
  7. Şimdi biraz ablalık taslayayım ;) 31 yaşında biri olarak şunu söyleyebilirim ki o eski ilişkiler falan unutulup gidiyor zamanla. Birçok şey aklına bile gelmiyor hatta. O yüzden geçmiş çok da önemli değil. Bugünü sevgi dolu yaşamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar az bilirsem o kadar mutlu olurum orası kesin. :D Ama o farkında değil o da benimle ilgili ne kadar az bilirse o kadar mutlu olacak.

      Sil
  8. Başlığa ithafen diyebileceğim, güzel olan her zaman en son olandır ama bu işlerin ucu iki ucu tövbe estağfurullah :) Geçmişi sorgulama, takma. (Not: Diyene bak!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah bir gün bende en son olma özelliğim kaybedince tekrar konuşalım. :D

      Sil
  9. Daha işin çok başında sayılırım herhalde sana göre bunu kabulleniyorum ama ben bile takıyorum ya. Bu yaşta bunu takabileceğim birini buldum. Geçmişinde baya bir şey yaşamış yani. Ben en başta sormadım, soracaktım zaten eninde sonunda biliyorum. Ama o kendisi bilmemi istedi anlattı. İçim içimi çok uzun bir süre boyunca yedi, ben de onun başının etini yedim. Yine de bilmek mi bilmemek mi daha iyi bilmiyorum. Bir süre sonra alışacaksın ama karşı taraftakinin de benden önceki hayatını yine de bilmek istermişim gibi geliyor. Bu da sonsuza dek sürecek değil herhalde, bundan sonraki ilişkilerimde ne yaparım bilmiyorum. Belki biraz daha olgunlaşıp senin gibi düşünebilirim. Bunu umuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sormak istemiyorum ben sormadığım zamanda anlatmasın. Ya ne önemi var öncesinin deyip geçecek kafa bıraksın bende. Çünkü biliyorum ben takarım. Adamı benden önce o sevgililerinin birinde Victoria`s Secret da gördüm ne zaman aklıma gelse deliriyorum. Bu yüzden istemiyorum bilmek. Neden kendimi anlamsız şeyler için üzeyim ki. Bilmiyorum belki de ben yanlışım.

      Sil
  10. Geçmişe çok takma.Bırak gitsin.Çünkü tüm kız arkadaşlarım bu markalarına yenik düşüp incigine cıncığına kadar araştırıp her şeyi öğrendiler.Sonuç hüsran.Hep bunları öğrenerek kendileri üzüldü hem de sürekli kavga.O yüzden boşver.
    Not:Bunu söyleyen kişinin iliski olmadığı için rahat konuşuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet araştırıyoruz ve delilik belirtileri gösteriyoruz. Benden önceki bak bunu almış bak şununla ay bu benden güzel mi insan kafayı yiyor.

      Sil
  11. Geçmiş gitmiş şeyler için iki kişinin de canı sıkılmamalı bence. Senin paylaşmak istediğin bir şey olur, böyle böyle olmuştu diye anlatırsın. Onun da anlatmak istediği şeyler varsa yine o da zaten anlatır. Ama derinlemesine sordukça batılan bir konu bana kalırsa. En iyisi hiç bulaşmamak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne ben sorsam ne o hiç karıştırmasak herşey daha güzel olacak eminim. Ama merak denen şey rahat durmuyor ki.

      Sil
  12. Geçmişi sorgulamamak konusunda sıffır puan bana :/ o nedenle şunu şöyle yap naçizane de diyemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah :D Ben geçmişi sorguya cidden çekmek istemiyorum :D

      Sil
  13. Bu topa girip ilişkiyi riske atma. Aman. Altından tüm blog birleşsek bile kalkamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaah :D En kötü bütün pislik ve psikopatlık kotamı burda doldururum.

      Sil
  14. Felak nas belki işe yarayabilir :D Zor bir ikilem gerçekten, geçmişi umursamamak daha iyi bir çözüm gibi?? *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilirsem umursarım en iyisi hiç bilmemek :D

      Sil
  15. Çok zor bişeyi başarmışsın, gönülden tebrik ederim. Sen çok seviyosun belli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum o konuda açıkçası çok sevmek istemiyorum.

      Sil
  16. Her hareketini yargılayan Joker, geçmişini sorgulamadı diye seni sorgulayacaksa orada bir duracaksın ve diyeceksin ki 'La gardaş sen hayırdır?'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha o daha çok benim karıştırdığım haltlara meraklı :D

      Sil
  17. geçmişi hiç sorgulama ya en güzeli stres yapma işte kendine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Ama biliyorsun bazen fazla takılıyorum.

      Sil
  18. Sorarsan eline gececek herhangi bir sey yok, şuan seninle senin yanında bunun tadını çıkarmam gerekiyor bence stalk işine sakın girme sormadığın sürece kafandan atamıyorsun düsünceleri. Eski sevgilisinin senden cirkin oldugu tüm whatsapp gruplarınca onaylansa da sana güzel geliyor :D bu işler hep can sıkıcı Lady bulaşma derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleler çünkü biliyorum. İtiraf etmek gerekirse adamın en kin sevgilisi benim.

      Sil