15 Aralık 2015 Salı

yeşil değilim öpsen de prenses olamam


Kadınlar güzel sözler duymaktan hoşlanırlar. Tatlım, balım, böceğim, canım, bebeğim-Bu kelime çok saçma değil mi? Neden bebeği olmak isteyeyim ki? İnsan en çok bebeğini sever falan demeyin hala kulağıma garip geliyor.- tam kadınların hoşlanacağı şeylerdir. Sevgilim desin, aşkım diye o telefona kaydetsin isteriz. Gülüm bunların dışındadır haberiniz olsun beyler. O ulağa oldukça kaba geliyor. En azından benim kulaklarıma. Temel prensip kız arkadaşınıza o güzel sözcükle birlikte isim takarken sahiplik ekini unutmamak. Erkek tarafından sahiplenilmek isteriz aslında. Feminist ayaklarını bırakıp kendimizle yüzleşince görüyoruz sanırım bunu daha çok. Bal, tatlı, böcek derse kafasına ayaklarımızı delicesine acıtan ama seksi olmak uğruna giydiğimiz stilettoları geçirmek isteriz. Çünkü biliriz ki o ayakkabı, o topuk ayakta değilken bile can yakar. Ben mi? Hayır, tüm bu tatlı sözleri istemiyorum. Ben sadece bana Lady demesine razıyım. Telefonumda tam adıyla kayıtlı, tam adımla kayıtlıyım. Gelin görün ki bana seslenirken, konuşurken her defasında “KURBAĞA” diyor. Hani şu yeşil olan, öpünce prense dönüştüğüne inandığımız masaldaki yeşil, bir önceki larva hali siyah minnak balığa benzeyen. Ben ona benzemiyorum, eminim. Ne yeşilim, nede geçmişimde larva deneyimi olmadı. Zaten beni öpeninde beni prensese dönüştüğümü gördüğünü zannetmiyorum. Ama vıraklıyorum. Joker`in iddiası bu yönde. Burak isimli bir arkadaşa seslenirken, onun kulağına “vırak” olarak gittiği günden beri bana kurbağa diyor. Bu onunla birlikte değilken rahatsız edici değildi. Birbirimizi sinir etmek için yakaladığımız birer noktaydı. Şimdi ise onun için sevgi sözcüğü oldu. Her yerde her zaman kurbağa diyor. Kurbağa aşağı kurbağa yukarı. Hayır o şirinlik katacak mucizevi “–m” harfi de eksik. Yalnızken söylemesi beni rahatsız etmekten, başkaları etrafımızdayken her kurbağa deyişinde onun kafasını ayaklarıma üzülüp giyemediğim stilettoyla delmek istiyorum. Çünkü kendimi her defasında dalga geçilen, küçük şişman kız gibi hissediyorum. Bunu yazan bir başkası olsa”Kendine bunu yapma. Git konuş, ilişkide konuşmak önemli iletişim problemi ilişkiyi bitirir”derdim. Kendime de dedim, ona da. Ama bu onu beni sevme şekli olarak görüyor anladım. İnsanların yanında dememeye dikkat ederim dese de sanki özgürlüğünü elinden alıyormuşum bakışları kendimi suçlu hissettirdi. Bilmiyorum, aslında sorun insanların yanında öyle seslenmesi bile değil. Düşününce bizi özel kılan bu ama her kurbağa deyişinde önceden ondan ne kadar nefret ettiğimi, gıcık olduğumu ve yanında gezen kısa etekli uzun bacaklı kızları hatırlıyorum.


27 yorum:

  1. Yaa neden feminist ayaklarıni birakiyoruz ki?? Bırakmayalım!!
    Kurbaga diyince dönüp bakma.. bir ismin var sonucta, oyle hitap etsin, sen bakmayinca eder herhalde :D yani trip gibi degil de tepki olarak..
    Ama ayrilirsaniz sucu ustlenmem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmayalım tabi. Kast ettiğim her kadının feminist ayaklarda gezinip öyle davranmıyor oluşu. Yoksa o salak kelimelerden hiç birini sevmiyorum, hatta nefret ediyorum.
      Trip atamam ya. Bende eksik bırakmışlar onu. Doğama ters. Trip yapan insanı hiç sevmem sanırım ondan :D
      hahaha bakmamak tepkisiz kalmak mantıklı aslında :D Ayrılırsam gelir kapında ağlarım :D tabi ağlamayı becerebilirsem.

      Sil
  2. E sen ona nasıl sesleniyorsun peki? Sende bul bir şey, o zaman anlar :D
    Bebeğim,balım,canım,cicim ay çok saçma hepsi ya bir de şimdi kızlar hatunum denmesinden filan hoşlanıyorlar.Bu kızlara ne oluyor hiç anlamadım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adıyla sesleniyorum ne diyeceğim başka :D
      Hatun mu yok o da itici ne o öyle. Katlanabildiğim tek kelime güzelim onu da sanırım ben kullandığımdan.

      Sil
    2. Yaa sen hobi olarak adıyla seslen yine ama gıcık olacağı bir şey de bul :D

      Sil
  3. En iyi saldırı silahı çok doğru :) sevgi sözcüklerini abartanlar bana tuhaf geliyor yok tırtılım kelebeğim böceğim...ben çok odun biri olduğum için tatlım canım hayatım lafları yetiyor. Nedense hatun kelimesi pek bi afilli geliyor o kadar.
    Ama aranızda özel bi lakap olması bence güzel. Eğer çok rahatsız oluyorsan empati kurmasını sağla sende benzer ve rahatsız edici lakap ve lakaplar tak ona :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatsız olmamın temel sebebi daha öncesinde de bunu kullanması. Kız arkadaşlarının yanında beni tanıştırırken sırf delirtmek için bu da kurbağa derdi. Sanırım tek sebebim salak saçma kıskançlığım. Hayır ben böyle bir insan değildim olmamalıyım.

      Sil
  4. Bu sahiplenme olaylarına hiç girme, feminist ayağı falan diye bıdı bıdı yapma. Gayet de sahiplenme olaylarına girmeden sevmek mümkün, hatta makbulu o. Zira sevgi özgürleştiricidir. Beni sahiplen diyen birisi olsa, direkt ayrılırım. Sahip olduğun şeyin kölesi olursun aynı zamanda.Fantezi anlamında diyorsa eyvallah. Saçma görüşünü savunursan da rencide ederim valla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçmalama demek istediğim sahiplenilmek istemem değil. Biz kadınların genelde sevgilisi yokken ya da etrafta yokken asıp kesmesi ama sevgililerinin telefonuna dahi aşkım vs yazmadı diye olay çıkartması. Bu tip şeylerden hoşlanmam ben. Az çok tanımadın mı sen beni. Köpek miyim ben beni sahipleniyor.
      Uykusuzken yanlış cümle mi kurdum ne yaptım da yanlış algılandım okuyayım bir ne yazmışım :D

      Sil
    2. ''Erkek tarafından sahiplenilmek isteriz aslında. Feminist ayaklarını bırakıp kendimizle yüzleşince görüyoruz sanırım bunu daha çok'' demişsin :)

      Sil
    3. Kendim için ya da savunmadığım için değil. Genel toplum yapısında olan durumu bahsetmek istemiştim salında. Yetiştirmeden kaynaklı bir eğilim var. Sanırım bunu inkar edemezsin. :D Çoğumuza biriyle birlikteyken bir şey oluyor değişiyoruz. Kıskançlıklar benden başkası olmasınlar, görmesinler. Erkeğin hayatından kimse olmasın bir tek biz kalalım istiyoruz.Hatta sevgilimiz varken bir çoğumuzda sevgili dışında arkadaş kalmıyor. Özellikle uzun ilişkide. Ayrılınca bir bakıyoruz yapayalnızız.
      Çoğul ve biz diyerek konuştum aslında kastettiğim cinse dayalı bizim toplum üzerinden genelleme. Yoksa ne uzun ilişkim oldu ne de diğerleri. Ama etrafımda gördüğüm tüm kadınlar böyle.

      Sil
    4. Bu kişilerin en şahane aşkları dahi feci halde sona ermeye mahkumlar :)

      Sil
  5. Kurbağa nedir ama ya bu joker kafayı yemiş iyice. Sana olan sevgisi çok sıradışı o kesin. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vırakladım ya bir kez kakıp duruyor başıma :D

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. hahhaha bende kurbağa da kaldım (:

    YanıtlaSil
  8. Gülüm lafı benim için mafyacının sevgilisine söylediği laf.Kulağa fazla kaba geliyor.Bir de bununla eş olan hatunun kelimesi var.Evlerden ırak.
    Kurbağam dese daha romantik olur,kurbağa ne??? Yalnız sevgilin klişe değil,bu güzel de.Biraz yontulması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adama heykel tıraş lazım anca paklar bizi :D

      Sil
  9. Ben de etrafımdakilere seslenirken pek isin kullanmam hep lakaplar takarım :) ama kurbağa gibi değil tabi ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of hep salak saçma şeyler takıp sesleniyorlar bana nedense.

      Sil
  10. Kurbağa fena değil aslında. Bana hiç kurbağa denmedi tabi etkisini bilemem de kulağa kötü değilmiyor. Kurbağam dese daha fenaydı bence ahahahahaha. Bizimkiler hep "güzelim..." falan derdi "bak güzelim", "güzelim, şöyle olsun", "güzelim neden böyle bu" şeklinde ama sıkardı o da. Sen hiç bu çocuğa onun bir hareketinden kaynaklı isim takmadın mı ya? Sen de öyle seslen ona en azından içinde birikmez bir şeyler ahahahahaha.
    Yalnız sahiplenme ekleri her zaman hoşuma gitmiyor benim, hatta istemediğim boyutta bir samimiyeti arttırıyorsa hiç mi hiç sevmiyorum -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelim bende çok kullanıyorum sanırım annemin sürekli güzel kızımm güzelim diye seslenip durmasından ama kurbağa olmaz Cha ya. yılan desin, orangutan dese de olur. Ama kurbağa gözümü döndürüyor. Öncede sırf beni aşağıladığını sinir ettiğini düşündüğü için kullanırdı.
      Dozunu kaçırana eb hayvanı mı sahipleniyorsun falan diyorum. Lan evcillerimizi bile böyle çirkin sevmiyoruz be biz :D

      Sil
  11. Güzel sözlerden ben de hoşlanmıyorum, çok yapmacık geliyorlar :D Kurbağayı başlangıçta seni kızdırmak için söylemiş olmasa, güzel aslında :D Kurbağaları severim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil ve yapış yapışlar :D
      Yapıştı üstüme isim çıkmıyor.

      Sil