11 Aralık 2014 Perşembe

koltuk


Tembellik sen ne güzel şeysin öyle. Üç gündür evden dışarı çıkmadım. Çıkmak istedim mi peki hayır. Ev o kadar güzel ki. Sidikli bir hafta dersleri asma kararıyla bana gelince bende derse gitmedim. Öğlenlere kadar uyuduk. Deli gibi krep yedik her sabah bıkmadan. Bilgisayarı televizyona bağladık bütün gün o dizi senin bu film benim izledik. Geceleri de oturduk belgesel izledik. Koltuktan bir milim kıpırdamaz mı insan biz kıpırdamadık. Hatta kalkmamak için mutfağı taşıdık bir kol mesafesi alana. Hele geceleri o yirmi dört saat açığız diye vaat edenlerin hepsi bir kez kapımızı çaldı. Bir gecede iki kez sipariş verilir mi? Biz onu da yaptık. Tabi babamın sinir küpü vaziyette gezdi. Her gece zil sesiyle yataktan koştur koştur kalkınca hak veriyor insanda. Yalnız yemeye ve oturmaya endeksli yaşamın bünyemizdeki etkisi 2 kilo olarak geri döndü iyi mi? Sidikli “Benim bir tırmanış etkinliğimle bir hafta sonunda veririm” diyor. Asıl sorun benim bu iki kiloyu nasıl vereceğim. Ama dert etmesem de olur dimi? 3 gün kafa dinlemenin sonu dolan mail kutusu, arayan kişiler ile geri döndü. Mailler hep şunu bitirdin mi, bunu yaptın mı, bak yeni işlerin. Ya o arayıp “sen yapabilecek misin yoksa başkasına mı verilim işi ” diyen hocaya ne demeli. Lan senin kıçı kırık projeni sırf boktan cv ye üç beş şey yazmak için bir sürü emek verdim. üç gün işleri saldım diye yaptığına bak. Şu bir gerçek ki üniversite hocaları cv ayağına bizi kullanıyorlar. Onlar makalelerini yazıp unvan yükseltiyor, bizse sürünüyoruz. Bulmuşlar safları kullan kullanabildiğin kadar tabi. Her şeyi geçtim bir de o göz dağı vermek nasıl bir şey ya. Ayy yine sinirlendim keyfim kaçtı. Ne boktan işler be.

16 yorum:

  1. evde tembellik en sevdiğim şeylerden biri :)

    YanıtlaSil
  2. Bizim evde de tembeller mevcut....neyse canınız istediğinde yapın tembelliğinizi..bir gün nasıl olsa çokkkkkkkkk koşturacağınız günlerde gelecek..( ben bir anneyim ben de baban gibi arada koridor arşınlıyorum..))) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne baba olmak bambaşka bir şey sürekli başka birini düşün. bizimkisi kısa tembellikti geçti gitti

      Sil
  3. Tembellik bazen güzel bazen kötü. :))

    Ben de bekliyorum! Epeydir gelmediniz sanki? :)

    YanıtlaSil
  4. 3 güncükten ne olacak cınım boşver.

    YanıtlaSil
  5. ben de bir tembelim, yaşasın tembellik.
    ayh o hocalar, benim tez hocam hiç bi halt bilmeyen hatundu (nasıl yardoç olmuş şokundayım hala) tezi tamamen yardımsız ben yaptım, onun da adının yazması ne gıcık bir durumdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocaların bir çoğu aynı kalıp. her haltı sırtına bindir öğrencinin ohhh

      Sil
  6. :) sen daha nelerle karşılaşacaksın.. lanet okumak için aceleci olma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyümek istemiyorum bee. aşırı kötü hissettiriyor

      Sil
    2. büyüdükçe şu felsefe yer ediyor be canısı :D ''seni sevmek ölümse bacın s*kem gülümse''

      Sil
    3. hhaa bu felsefeyi senden duydum ama iyiymiş be. zamanında düşünmeyenler utansın.

      Sil
  7. Müptezel döndü :))
    Veee ben şu belgesel olayına takıldım sanki :p
    İki kilo mu o verilir gider merak etme biraz çalışman gerekecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç gitmese aslında şahane olur :D
      belgesele mi nede :D
      Bu gidişle ben beş on kilo alacağım :D

      Sil