22 Aralık 2014 Pazartesi

kalinazasyon çukurum



“Aa size bahsettim mi ben geçen Layd ne yaptı?” ne yaptım acaba diye kendime sordum. Okul, sürükledikleri yerler, ev, ödev, yatak ve yine okul. “İddia gibi bir şeye girdiler bunlar kardeşi Sidikliyle. Kaybetti…” bin defa sus dedim susmadı. Komik dedi durdu. Hayır anlatmasını istemiyorum işte. Neden herkes öğrenmek zorundaki. Elli yıl dalgasını geçecekler. Hem ne bilim bunu anlatmak için hepsiyle o kadar samimiyetim yok. Zaten sinir küpüyüm ne diye üstüme geliyor ki. Farkında değil mi sanki sürekli huysuzluk yapıyorum, sorun çıkarıyorum. Dinlemedi anlattı. Millette dalga geçti. Belki bu ruh halinde olsam bende dalga geçerim ama cidden kaldıracak halim yoktu hani. Sinir olduğumda, öfkeden kudurduğumda kalp kırmamak için suratımda oluşan o sırıtmayı iyice yaydım. Ama içten içe kudurdum. Haksız mıyım ama? Ya nasıl anlatır hayır dememe rağmen. Aramızda kalacak demiştim. Ama iki gram alkolle NilKuşu ağzını gere gere anlattı. Sinirden nasıl yumruk yaptıysam elimi tırnak izleri çıktı. Koşup rahatlasam diyeceğim o da imkansız. Kalktım tuvalete gittim. Sakinleşmeye çalıştım yok. Düşündükçe sinirlendim, tıpkı şimdiki gibi. Kendimi dolduruşa getirmekte istemedim kızın kalbini kırmamak için. Tam çıktım karşımda Joker. Tuttu kolumdan çekti kenara mal mal bakıyor suratıma. Neymiş elin adamını nasıl öpermişim. O öpünce kıyameti koparmışım. Tecavüz etmiş gibi ondan kaçıyormuşum. Salakmıymışım. Ya adam bir şey yapsaymış. -Sanki gece yarısı adamı kenara çekmişim be. Ben değil de o demiş bana beni öper misin. Asıl adam korkmadı diye dua etmeliyim.- Hiç akıl yokmuş bende zaten. Keşke adam şikayet etseymiş beni. Ne zaman aklım başıma gelecekmiş. Yediğim kazık yetmiyor muymuş. Çocuk gibi davranıyormuşum. Gerçeklerin farkına bir türlü varamıyormuşum. Kendimi kandırıyormuşum. Hayal aleminde yaşıyormuşum. Aklımın başına gelmesi için daha ne olması lazımmış. Niye susuyormuşum…. Çünkü her kelimesiyle haklı. Aptalım, salağım, hayal dünyasında yaşıyorum, kendimi kandırıyorum. Ne yapayım bende böyleyim işte. Herkes diğerleri kadar akıllı olmak zorunda değil ki. İstediğim sadece mutlu olmak. Herkes bir şeyler için dünyaya geldi. Bazıları buldu bazıları bulamadı. Ben seçtim. İstediğim sadece mutlu yaşamak. İçini doldurabildiğim bir yaşam. Sadece suratına baktım “tamam” dedim. Çünkü konuşacak halim kalmadı. Sürekli gülümsemek başka bir şey konuşmak başka. Günlerdir yaptığım konuşmaktan çok sırıtmak. Hem de hiç istemeden. Diğerlerinin yanına geri döndüm hesabıma düşen parayı çıkardım “babam aradı eve gel diyor” dedim eşyalarımı aldım. NilKuşu da benle kalkacağını söyleyince onu bekledim. Eve geldim, annemlere gülümsedim, konuştum. Onlar yatınca da ağladım. Sessizce. Sonra elime aldım yazdım. Bok gibi hissediyorum. Çöp gibi hissediyorum. Ona o kadar kızgınım ki. Haklı diye, doğruyu söyledi diye. Herkese kızgınım. Gülmeye zorladıkları için. Beni benimle yalnız bırakmadılar diye. Düşünmeme izin vermediler diye. Benimle oturmadan ben nasıl iyileşeceğim ki.  

12 yorum:

  1. Bu Joker sana değer veriyor, benden söylemesi.. Başka biri asla umursamazdı. Bazen birilerinin devam etmesi için birilerinin gitmesi gerekiyor işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman onun değeri uzakta kalsın. psikolojime sıçtı bıraktı. her şey böyle insanın yüzüne vurulmaz ki.

      Sil
  2. Bazen insanların çok ihtiyacı oluyor yalnızlığa düşünmeye ağlamaya...

    YanıtlaSil
  3. içini doldurmak isterken yaşamımızın bazı olumsuzluklar yaşayabileceğimizi hesaba katmıyoruz.
    oysa dolu olmasını istediğimiz bir yaşamın da bedelleri var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bedel ödemek istemiyorum, büyümek hata yapmak...
      mızmız bir çocuk gibiyim dimi?

      Sil
  4. iyi ki öpmüşsün :) nolcak ya ben hayatımın erkeğiyle öpüşerek tanıştım, rahatla bence, herkes kendi yağında kavrulsun, sen de böylesin arkadaş ya, kimsenin seni yargılamaya hakkı yok, kazandığına bakacaksın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sefam olsun :D tatlı adamdı :D
      ne kazandım hiç birşey. En azından iddia tamamlanmış oldu, azıcık kafam dağıldı..
      senin şu hikayeyi merak ettim o nasıl oldu

      Sil
  5. joker mi felaket tellalı mı belli degil. birşey oldu mu yoo eee onane be aa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi. her şeye burnunu sokmasa olmuyor. egosundan hep bunlar. sinir oluyorum ona

      Sil
  6. ne heyecanlı ya senin hayatın ben de istiyooom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 kere daha düşün. boynuzu yedim. depresyon yüzünden bir sürü ödev birikti ve finallerim geldi. ha birde astığım işler yüzünden yakın da tekmeleri yiyeceğim

      Sil