23 Ağustos 2014 Cumartesi

kaktüs sevdiğimi hesaba katsan hediyen o olmazdı


Her doğum günü benim için büyüdüğünün göstergesiydi bir zamanlar. Sonra yaşlanma belirtileri oldu. Öyle doğum günümde pastam olsun doğum günüm kutlansın tarzı bir insan değilim. Ama bugün anladım ki ben aranıp doğum günün kutlu olsun denmesini bekleyen tarzda biriyim. Hem de unuttuğum doğum günümde. Kıçımda pireler uçuşurken, uykumdan uyandıran Nil Kuşum uyandırdı. Sonra Dahi Reklamcım arayıp niye meşgul telefonun diye azarladı. Sonra bir de onun sevgilisinden azar yedim. İlk benimki ne bakmalıydın diye. Bu hafta canımın sıkkın olduğu bir gün oldu. Aslında tüm hafta sıkkındı. Dahi Reklamcım “Alo” sesimden anlayıp saatlerce uğraştı keyfimi yerine getirdi. Şanslıyım dimi? Ama doğum günümü kutlamayan sevdiğim arkadaşlarım oldu. Aşırı kırıldım. Lan bir mesaja da tavdım ben.  Tabi bir de eskilerden çıkıp kutlayanlar oldu. Telefonda doğum günümü kutlayana kimsin diye sormaya utandıklarım oldu ama sonuçta mutlu oldum ve sıyrılmanın yolunu buldum. Annem ve babam peki ne yaptı dersiniz? Annem bugün iki kez aradı ikisinde de halamı çekiştirip durdu. Şunu söyledi böyle dedi. Babama akşama geç geleceğim dedim tamam dedi kapattı. Nil Kuşu “Herkes tatilde diye bir kutlama yapmayacak mıyız biz?” dedi stajdan sonra beni yemek yemeye ikna etti. Sevgilisi –Aslan diyoruz biz ona, hem Galatasaraylı hem de bazı özel saçma sebepler falan- Aslan arabayı servisten alıyorum, trafik derken gecikince bende boş boş o mağaza senin bu mağaza senin dolaşmaya başladım. Telefon çaldı numara tanıdık değil. Açtık Joker “Neredesin?” diyor. Mekan değişmiş bu alacakmış beni.  Bir de öyle bir söyleyişi var ki. Sanki beş kişiyi öldürdüm, on çocuğu dövdüm, yirmi kişiye tecavüz ettim. “Öğrenci pasom var benim ya git sen. Sana mı muhtacım göt herif.” demek istedim ama o saatte toplu taşımanın hali aklıma geldi. “Sen neredesin zahmet etme ben gelirim.” dedim. Allah`ım bu kadar öküzümsü biri daha olamaz. Adam ne yapsa batıyor. Arabaya bindim ve tek diyaloğumuz.
“Merhaba, nasılsın?”
“İyi” ve insan nezaketen sen der dimi? Ama yok adam öküz sen demedi bile. Aradan beş dakika geçti başladı o bed sesiyle şarkıya eşlik etmeye. “Başım ağrıyor da biraz.” Dedim hayvan daha çok ses verdi kendine. Gerçi başımın ağrıdığından da değil ya.  Yemeğe bunların ev arkadaşlarının üçüncüsünü ve kız arkadaşlarını da çağırmışlar. Kızla ilk defa bu kadar sohbet etme imkanım oldu ve pek bir sevdim kızı. Bambaşka bir dünya var ve bir tek o görüyor gibi. Öyle bir de anlatıyor ki kapıyı tıklatma isteği duydum.         


Pastamı çok sevdim bir de. En sevdiğimden olmuş. Üzerine keşke Jokerin aklına uyup “mutlu yıllar çocuk” yazdırmasalarmış. Bu ara da paşamızda hediye almış. Kaktüs. O salak yamuk sırıtışıyla “Tam karakterlik hediye” dedi. Tabi benim kaktüs sevmem onu hayal kırıklığına uğrattı ama yapacak bir şey yok. Hem bir şey itiraf ediyorum çok sevdim ben çiçeğimi. Karakterlik hediye olmasında da haklı sanırım. Off yumuşadım mı ben buna karşı ne anlamadım. Galiba herkes Bugs Bunny severken o da benim gibi Tazmanya Canavarını seviyor diye oldu bunlar.
Bir de dayanamadım eve dönerken annemi arayıp kadına “Tebrikler doğum günümü bir türlü hatırlamayı beceremediniz bugün” dedim ve kapattım.  Eve geldiğimde yoğun bir gündü atlamışız dedi. Ama salon öyle demiyordu pek. Kardeşim kuzenleri falan toplamış. Süprizzz. Babam arkadaşlarımla kutlamamı elimden almamak için bekleyelim demiş. Aferin dimi bana. Ön yargılarım ve kesin hükümlerim. Çok fazla hararetli hallerim yüzünden kalp kırıp duruyorum. Krep yapsam, kahvaltı hazırlasam annem için olma mı? Olmadı bir de kahve yaparım ben.

8 yorum:

  1. Once mutlu yaş'lar diyeyim :)
    Kaktus icinse hic yorum bile yapmimm:)
    Annenin gonlunu almalisin hemen bi an once fevri olmus biraz tavrin. Neyseki anneler hemen herseyi unutuyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ettim. Annemin gönlünü almak ok yorucu oldu ama başardım.

      Sil
  2. Nice güzel doğum günlerin olsun kuzum :*

    YanıtlaSil
  3. Doğum günün kutlu olsun canım benim :)
    Huzurla,mutlulukla ve sağlıkla geçsin ömrün :)
    Kaktüsü bende severim anısı var belki de ondandır :)
    Bencede bi annenin gönlünü al gerçi o pişman olduğunu tahmin ediyodur ama özür kahvesi dersen affeder zaten ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar güzel dilekler. hepsi için tek tek teşekkürler.
      annemin gönlünü aldım ama kahveyle yırtamadım.

      Sil
  4. İyiki doğduuuunnn :)
    Kaktüs iyi hediye olmuş :)
    Annenin gönlünü kolay alırsın :) anadır o uzatamaz ki çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. azıcık hakaret için almış ama olsun sevdim ben.
      bizimki ikizler ve ikizler bir anne tehlike demek.

      Sil