8 Eylül 2016 Perşembe

boş gezenin boş kalfası olmuşum demek zor


Geçen gün uzun süredir konuşmadığım bir arkadaşımla görüştüm. İşim gücüm ne falan bilmiyor. Ben hala aynı yerde çalışıyor sanıyorum falan. Sonra bana iş dışında ne yapıyorsun dedi. Cevap vermek için bir dakika bekledim sanırım. İşe gidiyorum, Jokerle görüşüyorum, Arkadaşlarımla görüşüyorum, evdeyken anneme babama şımarmıyorsam kitap okuyorum, dizi izliyorum. Ama bütün bunları söylemeye utandım. Çünkü gözüme bir anda aşırı sıkıcı ve sıradan geldi. O kadar monoton olmuşum ki fark bile etmemişim. Mezun olmadan önce bir sürü hayal kurardım yapacaklarım hakkında. Sıradan olmayacaktım ki tüm o insanları ağır eleştirilerle topa tutan bendim. Peki sonum ne derseniz tükürdüğümü yalıyormuşum. Öğrenci iken daha çok şey yapıp daha çok eğleniyordum ben. Şimdi elime örgü verseniz hayatıma renk katmış olursunuz. Ne bir hobi, ne bir etkinlik. Allah`ım bildiğiniz ot çocuk tanımın genç yetişkin sınıfıyım. Hayır her gün yapmam gereken bir şey olmasa da olurdu. Ama "ya işte Himalayalara tırmandık geçen, sonra Broadway`de oyunumuz vardı ona yetişmeye uğraştık" desem çok da kötü olmazdı hani. Abartıyorum biliyorum ama bir hobiye ihtiyacım var benim. Boş gezenin boş kalfası gibi gezdiğimi hissetmeyeceğim bir şeylere. Soruyu ciddiye almışsın sen demeyin açık açık sordu adam iş dışında ne yapıyorsun diye. Siz ne yapıyorsunuz ya? 

20 yorum:

  1. Aynı durumdayız Lady'm :/
    Geçen ben de kendime sordum ne yapsam diye de yok kendime bir hobi bile bulamadım. İşe gidiyorum, spora gidiyorum, arkadaşlarımla görüşüyorum hatta bazen işten direkt eve geçiyorum o zaman da odadan çıkmıyorum. Öğrenciyken param yoktu şimdi param var ama hiçbir şey yapamıyorum resmen :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öğrenciyken cebimde beş lira bil olmadığım zamanlar vardı ama akbil dolu der bir sürü etkinliğe katılırdım :D Ben bir aydır sporu bilea bıraktım :D

      Sil
  2. yazdıkların o kadar tanıdık ki :( bazen ben de okul yıllarımın ne kadar hareketli geçtiğini hatyırlayıp şu anki durumumu değiştirmeye çalışıyorum ama olmuyor. İşten yorgun argın gelip, fok balığı gibi ordan oraya yatıyorum... iş hayatının entrikaları da hayat enerjimizi emiyor olabilir. bu duruma kesinlikle bir çare bulmalıyız yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben eskisine nazar bir de daha az okuyorum. Önceden millet bahane buluyor sanıyordum. Şimdi enerjimi o kadar çok tüketiyorlar ki tek derdim dinlenmek oluyor

      Sil
  3. Peşpeşe yazı yayınlamalar,Lady sahalara dönmüşsün ^-^
    Geçen aynı soruyu ben kendine sordum.İçime dert oldu.Orturdum liste yaptım,tüm yapmak istediklerimi yazdım.Ama bakalım sonu nasıl olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hatta baya dönmüşüm. Seyrelerek azalan yazılar gitti enerji dolu ben geldi :D yaramazlık yaptıkça daha çok yazacağım.
      liste aslında mantıklı bende yapacağım kesinlikle koydum kafaya

      Sil
  4. Valla benim halim perişan, çocuk büyütüyorum iş dışında :/ He evet pek kutsal, yersen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hobi olarak büyüttük işte dersin :D Sende en azından o var peşinde koşmaktan vaktin yok bende o bile yok

      Sil
  5. Bu sıralar aldım elime dünya haritasını geziyorum. Bunun dışında, işte ordan burdan şurdan :) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya haritasında ben ayak basmadık yerim olmasın istiyorum.

      Sil
  6. Kuzum durumlar bende de aynı sayılır:) çokta şeetme derim:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama üzülüyorum. Sonuçta bir son kullanma tarihim var. Ya son kullanma tarihim geçtiğinde yaşadığım hayattan pişman olursam.

      Sil
  7. Bazen sıkıcı ve sıradan olmak da güzel boş ver, tadını çıkar.. Sıradanlığın kırılacağı bir gün gelecek elbet :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya hiç bir gün böyle olacağımı düşünmemiştim ama ben.

      Sil
  8. spor müzik filan yap işte yoga pilates :) dizilerden de, "nine to five" dene nak yeni dizi pek sevildi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilates yapıyorum Sidikli ile badminton oynuyoruz falan ama ne bilim böyle daha ilginç bir şeyler olmalıydı sanki

      Sil
  9. Bu yazını okuyunca benim de verecek bir cevabım olmadığını fark ettim ama o kadar da dert etmedim yahu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmem ben arkadaşım sorduğunda resmen panikledim.

      Sil
  10. Ahahahah, denizde kum ben de hobi, elim az biraz yatkındır:) Bunun dışında bir tv programı teklifi var, görüşme halindeyiz yapımcılarla ki epey bi değişiklik olur, hayatıma bambaşka bi renk gelir kanısındayım. Bunun dışında malum 2 buçuk yaşında bir cadı var ki başımda evlere şenlik:)Sabahtan akşama kadar da müvekkiller, duruşmalar, ayda 1-2 kez de iş sayahatı. Şimdilik yeterli sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sok beni depresyona sok. Benim çocuğum olsa tek sosyalleşmem bebek beziyle olur onuda beceremem kesin sen nasıl yetişiyorsun yahu.

      Bu arada olursa haber ver ben izlerim tebrikler hem :D

      Sil