5 Mayıs 2016 Perşembe

kaç kilometre gitmem lazım


Şu dünyada en fazla değer verdiğim şeylerden biri hard diskim. Okula başladığımda bilgisayarım bozulup tüm emeklerimin çöpe gittiği zaman almıştım. O günden sonra her bilgi parçasını tek tek klasörledim. Okuldaki projeler, stajlardaki, dışarıya yaptığım işler, üzerinde çalıştığım şeyler hatta koca bir makale arşivi. Dolabıma bile göstermediğim titizlikle düzenler, kimselere vermez, virüsten uzak tutardım ben onu. Sonra kaybettim. Nerde nasıl bulamadım. Tüm evi aradım kitaplığı boşalttım belki kitapların arasında kalmıştır diye sanki kağıt parçası. İş yerindeki odamı aradım yok. Metrobüste falan ya düşürdüm ya çaldırdım diye düşündüm. Sonra Joker "Arabanın bagajında bak ne buldum?" diye çıkarında havalara uçtum. hatta elinden alıp çocuğa ahtopat gibi sarıldım. Sevinç çığlıkları belki bir iki ceylan gibi sekmede yapmış olabilirim. Sonuçta uzun zamandır çalıştığım şeylere yeniden başlamak zorunda kalmayacaktım. Emeklerim çöple buluşmamıştı. Bu arada da sevinirken doğal olarak beni mutlu eden herkese dağıttığım o seni seviyorumlardan birini demişim. Fark bile etmedim. Seni seviyorum çok sık kullandığım kelimelerden biri. Hele beni sevindirecek bir şey yaptıysanız yüzde yüz duymuşsunuzdur. Ama ona ne söyledim ne de onun ağzından duydum. Ne kadardır birlikteyiz bilmiyorum ama sanırım bir 9 10 ay oldu. İlişkimde hala benden korkularımdan ve onun o olmasından kaynaklı bir sürü sorunumuz var. Hiç bir zaman emin olamamışken talep etmek saçma geldi. Belkide kelime duymaya ihtiyacım yoktu sadece. Ama ben fark etmeden bunları söylerken soğuk bir suratla "İlişkimizin bunları söyleyecek kadar ilerlediğini düşünmüyorum" dedi. Anlamadım bile neyden bahsettiğini "Beni sevdiğini söyledinya ondan bahsediyorum" dedi. Kim ayağıma beton döktü bilmiyorum ama kıçıma tekmeyi basan kesinlikle Joker oldu. Köprüden atlayıp hayatta kalan var mı bilmem ama en azından 3. köprüyü beklemeliydi. O köprüden düşüp ölen ilk ben olup hatırlanırdım en azından. Hiç bir şey söyleyemedim. Güldüm teşekkür ettim "Sidikli geldi bugün ben erken dönüyorum eve" dedim ve kaçtım.

23 yorum:

  1. Bir dakika cidden dedi mu bunu? "ilişkimiz henüz bunu söyleyecek kadar ilerlemedi" demek ne demek oluyor ya? 9-10 ay geçsin geçmesin o kısım bir kenara bu çocuk seni süs olsun diye mi tutuyor yanında hiç değer vermiyor mu ki bu lafı dert etti kendine. Kötü bir şey sanki "seni seviyorum" demek. Çok dert ederse kafasına "dert etme sana özel bir şey değil ben mutlu olduğumda bizim bakka bile söylüyorum" falan de bari de atmosferi geçen göt kalkıklığı biraz insin. Tam dayaklık bu Joker!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedi. Dünden beride aramadı it. Ya kendimi o kadar salak hissediyorum ki. Hiç desin falan diye beklemedim. Hatta olurda bir gün gerçekten desem teşekkür etse bir şey demese yine razıydım ama bunu beklemiyordum.

      Sil
  2. Olmadı bu! döverim bu jokeri ben. Bu ne layn ne demek ilerlemedi ne demek şaka gibi bu çocuk

    YanıtlaSil
  3. Bak sen densizin dediğine.. pess

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım onu timsahlara yem etmek istiyorum

      Sil
  4. Çok sinirlendim, cidden. Yani kaç aydır birliktesiniz ve daha ilişkiniz bu aşamaya gelmemiş. Bak, bak laflara bak. Al o lafları zorla yuttur diyor. Yani ilişkiniz "seni seviyorum" aşamasına gelmesi için ne yaşamanız gerekiyor. Beklentisi ne bu çocuğun?

    Çok sinirlendim. Ayıp yani yaptığı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Ya ondan beklemiyorum bile, hissetmiyorsa söylemesinin bir anlamı yok. Ben ağzımdan kaçırdım bir anda. Yok söylemicem ilk ondan bekliyorum falan değil. Sadece doğal geldi sanırım öyle çıktı sorgulamadım bile. Ama bunu ne bilim böyle hissede hissede söylesem bilinçli ne bileyim daha çok önemseyerek demek ki karşılaşacağım bu olacakmış.

      Sil
  5. Komik. Gerçekten hemde fazlasıyla ama bir şekilde anlıyorum ya onu bu tavrı bile seni sevdiğini gösteriyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neresi gösteriyor cidden söyler misin?
      Adam daha açık bir şekilde seni sevmiyorum diyemezdi bence. Diğerlerinden hiç bir farkım yok onun için. Bir yüzüme söylemediği kaldı.

      Sil
    2. Ne bileyim komsu ya oyle deyiverdim yangina korukle gitmeyeyim diye.
      Sen kendini yiyip bitirme yeter.

      Sil
  6. jokerin bulması güzel olmuş bidaha kaybetme sakıınn :) Hem seni seviyorum çok güzel bişey söylenesi yani bende mutlu edildiğimde yakın arkadaşlarıma ya söylerim yada hissettiririm ama sizin durum biraz garip 10 ay ne demekk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetmem. Zaten sonra onuda yedekledim ne olur ne olmaz.
      10 ay geçti sanırım ama anlaşılan pek de bir şey fark etmiyor onun için.

      Sil
  7. Sevinç halinde söylediğin o an zaten bellidir, illa bir kendini belli etmesi lazım. Ayrıca ilişki o seviyede değilse ne yani sevmiyor mu seni o zaman? Asıl sen arama, sorma. Bak yine uyuz oldum ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ilişki dediğin şeyde seviye mi olur? Oyun mu bu ah level atladık diyelim. Bazen cidden anlamıyorum onu. Çift kişilikli gibi.

      Sil
  8. Erkekleri hiç anlayamıyorum ya :D Komik davranışı cidden, 9-10 ay uzun bir süre bence, çevremdeki 2-3 ayda ayrılanlara bakınca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende anlamıyorum. Hayatımın içine sıçıyor temizlemek hep bana kalıyor. Bari sifonu çekip gitse.

      Sil
  9. Anlattiklarina dayanarak soyluyorum ki bu Joker cok uyuz birseymis...

    YanıtlaSil
  10. Tam bir öküz, bayrak tutan cinsten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off evet. Ne vardı bir beyaz atlı da bana gönderseler.

      Sil
  11. 10 ay geçmiş.Bak tamam yine de o lafi söylemesini beklemem ben,bu karakter meselesi.Kimisi ağızda laçka olur diye söylemez,kimisi yapmacık olur diye söylemez ama bu da söylenilmez ki.Bir şey deme,gülümse bari!
    Bu arada ben USB bellek kaybedince kafayı yiyorum,hard disk kaybetsem kim bilir nolur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya o böyle yapmasa ben fark bile etmeyecektim. İt ya cidden hayvan bu. Aklıma geldikçe sinirleniyorum

      Sil