11 Aralık 2015 Cuma

yazarken kendimden bıktım


Garip huylarım var benim. Huy tanımına da girmeyebilir. Belki takıntıda denebilir. Her neyse. Bende ki garip bulduğum şeylerin listesini yapmaya itildim. Metrodan çıkarken sağ taraftaki turnikeyi ısrarla kullandığımı fark etmem bir arkadaşım sayesinde oldu. Evet ben hep çıkarken en sağdaki turnikeyi kullanıyorum ve her girişte de sol turnike. Bende bu garip bir şekilde takıntı. Sonra ışıkta uyuyamam ve odanın kapısı açıksa da uyuyamam. Bembeyaz çarşafların içinde de yatamam. Ne o öyle kefen mi bu yatak örtüsü mü? O yüzden hiçbir zaman Martha Steward kadınlarından olamayacağım. Şeftaliyi tüylü diye yemem ama kayısının tüylü olması hiç rahatsız etmez. Her sabah uyandığımda elma yerim. Elma kesinlikle ekşi olmalı, kırmızı elmadan hoşlanmam. Tattan ziyade pamuk prenses yüzünden sevmem. Duştan sonra dört bardak su içerim. Neden bilmiyorum ama çok susuyorum. Sevdiğim ve özlediğim şeyleri yerken burum akıyor. Çok iğrenç dimi? Joker köpek gibisin diyor. Adam Pavlov gibi inceliyor resmen beni. Hayvanlardan korkarım, sineği bile öldürmem. Yatak değiştiririm ama öldürmek yok. Babamın hediye ettiği ucuna şemsiye tasarlattığı gümüş kolyemi boynumdan hiç çıkarmam. Kulağımdaki prisingden ise yaprak şeklinde gümüş küpemi hiç çıkarmam. Etrafta bu iki takıyı takan olursa Lady misin diye sorun. Şifreleme takıntım var. Uzun komplike şifreler kullanırım. Her çocuğu illa ağlatırım. Şu zamana kadar ağlatmadığım çocuk yoktur. Kızgınsam koşarım, bazen öfkem geçmez canım çıkar bu yüzden. Yabancı bir evde yatıyorsam yaz kış fark etmez kapüşonlu hırkayla yatar kafamı kapatırım. Yatıya kalacaksam çantamda yiyecek bulundurur, asla çok yemem, gece aç midemi çantadakilerle doyururum. Yanından geçtiğim trafik ışıklarında karşıya geçmesem de basarım. Yani İstanbul trafiğinin sebebi benim. Canım sıkıldığında gidip insanlarla tanışırım. Otobüste orda burda pek fark etmez. Milyonlarca renkli postitim, fosforlu kalemim var ve hiç kullanmam. Ders çalışmayı sevmem, son geceden önce ders çalışmam. Sevdiğim insanların poposunu ellerim. Sapıkça değil şirinlikten ve herkesin değil. Kardeşlerimin, kızların bir de bir iki kuzenin. Tanıştığım her insanı bir çizgi film karakteriyle özdeştiririm. Yüksekten hoşlanmam ama adrenalin sevdiğimden paraşüt falan olaylarına girmişliğim var. Birinden ödünç aldığım kitabı seversem tekrar okumayacak olsam da alır kütüphaneme eklerim. Yolda yürürken şarkı söylerim yüksek seste. Üzgünsem portre çizerim ama kesinlikle füzenle. 

Dışarıda işemem. Çok zorda kalırsam oturmadan ayakta yapıyorum. Erkekler anlamaz kadınlar bilir ve bunun için inanın sağlam bacak egzersizi gerekiyor. Herkesin yaptığı yemeği yemem. Mutfağı görmem lazım, temiz olduğunu bilmem lazım, sevmem lazım bir de güzel görülmeli. Yeni tarif takıntım var ve ilk tadına asla ben bakmam. Kendimi çok seviyorum ölmek istemem malum. Ağız şapırtısından, geğirilmesinden nefret ederim. Sağa sola öne arkaya çok allanırım. Bir dakika bile sabit duramam. Yalnız hissettiğimde ortamdaki en sevdiğim insana gidip bana sarılmasını isterim. Dağınıklıkta düzenim vardır, yerinden oynatılınca anlar çemkirim. Çok beğendiğim şeyleri alırım giyemeyecek olsam da. Misal kırmızı bir eteğim var götü açıkta geziyor demesinler diye giyemiyorum. Başkasının kullandığı el havlusunu dahi kullanmam. Hatta evdekilerin bile. Havlum ayrıdır ve misafir olduğum evde hep üstüme silerim ellerimi. Parfüm sıkmak için yaz kış balkona çıkarım. Bu Sidikli astımı çocukken azıtık olduğundan kalan bir alışkanlık. O uyurken özellikle sıkıp rahatsız etmemek için başlayıp sonradan üzerime yapışan bir huy. Başladığım işi bitirmeden kalkmam başından ve çalışırken konuşmayı sevmem. Yaptığım iş sıkıntılı veya uzun bir işse mutlaka klasik müzik dinlerim agresifliğimi alır. Şemsiye kullanmam. eski tshirtlerimi evde giye orası burası yırtılsa da annem çöpe atarak beni delirtmeyi göze alana kadar giyerim. Aldığım her hediyenin aynısından kendime de alırım. Sonuçta beğenmiş almışım neden kendime de hediye verip şımartmayayım. Yatağımın hemen yanında hep bir el feneri bulundururum. İnsanlara asla 1 dakikaya kadar geliyorum falan demem. Genelde “100 kadar say ordayım” falan derim. Pijama altı giymem uyurken sanırım bahsetmiştim daha önce. Takıntıdan ziyade alışkanlığa giren bir diğer huyum çıkardığım sütyeni dolabımın kulpuna asarım diğer kulpta zaten hep uyu bandım asılıdır. Annemden sütyen yüzünden yediğim azardan bahsetmeme gerek yok sanırım. Off çok daraldım. Bunlar ilk aklıma gelip, insanlar bu kız mal ya demeyecek seviyede olanlar daha fazla yazamayacağım. Devamı evet var ama yoruldum be. Meğer ne manyakmışım haberim yokmuş. Yüzde kırkı buysa annem kesin doğurduğuna pişmandır. 

Okumaya katlanan not: Mimleyen aradaşları tek tek yazamayacak kadar yıprandım yazıyı yazarken ama onlar kendilerini biliyorlar. Tabi benim teşekkür ettiğimi de. Dimi? Ve Melodram yapmazsa evde kalsın, Cha yapmazsa anasıyla kalsın, Müpte yapmazsa bir daha bloga giremesin amin.

24 yorum:

  1. Bi dakka bi dakka o kadar okuduk ettik o sondaki beddua ne öyle Lady'm naptın sen O_O tamam yani yapıcam hatta yaptım taslaklarda ahahahaha.
    Hala sidikliyle aynı kişi olduğumu düşünüyorum yalnız bir gün ikimizin de bloğu elimizde patlayacak diyim ahahahaha.
    Ve kesinlikle benim de takıntılı olduğum şeylerin bir çoğuna sahipsin sen de. Özellikle tuvalet ve yemek konularında. Uyku konusu da sen iyi uyuyabiliyormuşsun ben baya ilkse uyuyamam bütün gece. Ve ben de kitabı okusam bile alırım hatta aynı kitap elimde olsa bile özel bir baskısı çıkmışsa alırım. Mesela puslu kıtalar atlası zaten bende vardı ama bir de bu seneki özel baskıdan alıp koydum yerine. Hediye konusunda çok beğendiğim bir şeyse alamıyorum ben başkasına. İçim gidiyor kendime alıyorum bir de pahalı bir şeyse ooo kesin kendime alıp başka bir şey beğenip alıyorum hediye alacağım kişiye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhahaa yapmanızı garantiledim. Merak ettiğimden. Lütfen benden daha garip ol olmaz mı :D
      Ya zaten korkuyorum o konuda çok ama bizim kızlar blog okumaz hayatta. Joker okumaz. Başka biri anlarsa da tasımı tarağımı toplar giderim başka yere net :D
      Uyurum ya tek şart işte kapüşonu hırkam kafama geçecek :D
      Pahalıysa ben mecbur sadece ona alırım. O kadar para veriyorsam da zaten kesin sağlam sebebim vardır yapmışımdır bir öküzlük ondandır :D

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim yaptığın için. Gerçi silah zoruyla yazıyormuşun gibi bi hava vardı ;) inan bana herkesin takıntısı var ve seninkiler dediğin gibi deli dedirtmem sana. Nu gözler neler gördü hey gidi hey :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silah zoruyla değil saçmalama. Yazarken neşeli başladım dedim çok çıkmaz. Yazdıkça çıktı yazdıkça çıktı bende kendimi pek sevemedim. Bir sürü salak takıntım varmış meğer.

      Sil
    2. İnsanız olacak tabi.. İnan bana daha saçma şeyler varken seninkiler orta derece filan :)

      Sil
  3. Çocukluğuna insek çıkamayız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir çocukluk geçirdim aslında ama bende fark ettim ki çok ta normal değilmiş çocukluğum sanırım.

      Sil
  4. Wuuuuuu okurken nefes almayı unuttum ve şu an çok yoruldum.Bunlar ne böyleeeeeee.Benimkiler hiçmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şey öyle deme ya yazarken kendimden tiksindim resmen :D

      Sil
  5. Teşekkür ederim yaptığın için :)
    Fazla mı takıntılısın sen sanki yaa o.O
    O ayıla bayıla yediğin elma var ya gördüğüm an bile tüylerimi diken diken etmeye yetiyor:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım biraz off daha vardı da bıktırmak istemedim D:
      Hahaha çok güzel yararlı bak o elma :D

      Sil
  6. Takıntının Leydi'si olmuş ya hu bunlar ne :D
    Minerva parfüm takıntısına el kaldırdı.
    Çoğu tatlış bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaa :D Abartmışım sanırım kimsede dur dememiş :D

      Sil
  7. ahaha sen ne kadar tatlı bir insansın yaaa :D
    Merak ettim acaba beni hangi çizgifilm karakterine benzetirdin :D
    Ama ya çocukları niye ağlatıyorsun kıyamam ben :D hem ben başkasının çocuğu ağlamaya başlayınca panik oluyorum bir de hiç tanımadığım biriyse üğğ :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm bu takıntılarıma rağmen tatlı diyorsan harikasın ya :D
      Bilmem ama bende merak ettim şuan :D
      a sadece merak ediyorum ağlama sınırı ne. Of bazende oynamaktan bıkıyorum ondan :D

      Sil
  8. vallaha tamda mımlıcektım senı konunun ustune denk geldım ahaha süper ya :D ya senın takıntılarınıo yerım been. ahanda bu bende var oha harbımı aynısı lan dedım okurken yarısını ahaha çok şekersın be valla. ♥ gümüş kolye ve kupeyı görürsem direk sarılırım bak ona gore kırmızı karanfıle neyin gerek yok :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :D Küpe sağ tarafta :D Yalnız pıt diye atlarsan aa ne bu be diye tepki verebilirim :D

      Sil
  9. Mesekkatli bir liste, ben yapmaya usenirdim açıkçası :D
    Ama yabanci yerde az yiyip ev halkini uyuttuktan sonra zulayi cikarmak süper fikirmis.. bunca zaman bosuna ac kalmışim diyemiyorum, kimseye yatiya kalmam.. ama bigun kalirsam tavsiyene uyacagim lady :-)
    Bir seyi cok begendiysem alir baskasina hediye ederim.. oyle de garip bir huyum var..
    Mim sayesinde butun blog aleminin obsesiflikleri dökülüyor ortaya.. en sonunda mimi başlatani dövecegiz sanirim :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalırsan depola :D
      Beğendiysem neden başkasına hediye edeyim diye bencil bir fikrim var :D
      Myna`yı ispiyonlasam :D

      Sil
  10. Ben burayı neden daha önce görmedim ya gıcık oldum kendime! O kadar hoşgeldim ve o kadar rahat vakit geçiriyorum ki yazılarınla, resmen 5 yıl önce yazmaya veda eden sevdiğim birkaç blogu yeniden bulmuş gibi oldum. Çok mutluyum ve merhaba, ben Bahar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar tanıştığıma memnun oldum ve bolca şımardım. Resmen dün yorumları görünce deli sevindim :D
      Değerli yorumların için çook çook teşekkür ederim :D

      Sil
  11. Bunu bir an hayal ettim şöyle elleriyle hareket ederek anlatan mimikler fazlasıyla ve yerinde duramayan susmadan konuşan bir hatun lady'm canlandı gözümde.
    Yanılıyor muyum dersin ?
    Blog'uma geri döndüm ve bu yazıyı da tamamlayacağım hıh :)

    YanıtlaSil