4 Aralık 2015 Cuma

bir saksı nelere kadir


Cenazeye çelenk, düğüne çelenk, doğuma, hastaya çiçek, özel günlere çiçek, böyle bir arada esince ki Türk erkeğine çok esmez yine çiçek gönderiliyor. Çiçeği sırf bu günler için besleyip büyüten, işin ticaretini yapan koca bir sektör. Ve ben buna karşıyım. Babaannem çiçeğin toprakta güzel olduğunu söylerdi ben küçükken. Çünkü ben her defasında o kırmızı gelinciği koparmak için yanıp tutuşurdum. Ne var ki her seferinde kopardığım da üzülürdüm. Çünkü elimdekinin sonu belli solup gidecek. Anlamam uzun süremi aldı ama sonunda çiçek sektöründen nefret ettiğim kararına vardım. Bir çiçek sipariş edeceksiniz kimse gül ağacını satmıyor. Herkes solup gidecek gülü satıyor. Bu yüzden de her ne kadar kibarlık ettiklerini düşünseler de işe girdiğim için çiçek gönderen arkadaşlarıma uyuz oldum. Tamam tebrik etmek için yaptınız anlıyorum da, bu kadar ince olmak zorunda mısınız Allah aşkına. Kimse kusura bakmasın, öküzlüklede suçlansam bana biraz saçma geliyor. Ay işe girmiş hemen çiçek gönderelim. Koş yetiş, sen eksik kalma. Boşuna demiyorum besleyin beni burda oyayım gözünüzü. Ama ne yapayım, kaç yıldır arkadaşımsınız bilin bir zahmet koparılmış çiçeğe karşı olduğumu. Sonra elin Joker`i gelip tahtınızı sarsmasın. Adam kaktüs göndermiş. Hem de saksıda derdim de, malum o hep saksıda salakça olur bunu demem. Diğerlerinin yaptığı saçma gelirken, o yapınca direk ne ince, tatlı çocuk bu moduna girdim. Bir de demiyor mu "Seni bir buketle kandıramam, pek senlik olaylar değil." Ben ona hiç bahsetmemişken bunu bende fark edebilmesi çok hoşuma gitti. Lütfen bana bunun çok hoş bir jest olduğunu, "böyle giderse ben buna çok pis aşık olurum, korkmama gerek yok ama" duygusunun bende panik yaratmaması gerektiğini söyler misiniz?

31 yorum:

  1. Şu yazını okudum ya cidden çok sevindim. Ben de ölmüş çiçek sevmem hiç. İlle de çiçek hediye edilecekse saksı çiçeği hediye edilmeli bence de. Joker'e yıldızlı 5 veriyorum ama kaktüsün seçilmesi manidar. Bir mesaj içeriyor olabilir ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz birbirimizi öldürmeyi düşündüğümüz dönemde doğum günümde kaktüs hediye etmişti. Tamamen art niyetiyle :D Hesaplamadığı şey kaktüsün en sevdiğim bitkicik olması. Bu kez sevdiğim için önderdi :D

      Sil
  2. Eski sevgilimle aramızdaki bi muhabbet: - Bana niye hiç çiçek almıyorsun? +Çiçekleri sever misin? - Kim sevmez ki! +Sevdiğin şeyin ölmesini ister misin? - Sen de canlısını al. +Onların yeri doğa, hem gece karbondioksit salar sıkıntı olur... Ben öküzlüğüme o an kılıf ararken sonları mottom oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaa :D Kılıf işe yaradı mı sen ondan bahset. Gerçi eski diyorsun ama lütfen ilşkinin temel sorunun çiçek olmadığını söyle. Şaka bir yana cidden çok saçma her olaya çiçek alınması. Hele onları öldürmek pahasına daha sinir bozucu oluyor bence:D

      Sil
    2. Tribin etkisini absorbe etti en azından, en az hasarla çıktım :)

      Sil
  3. Bir mesaj mı var yoksa ladyim anlamadım ki:))) Çiçeklere hiç senin gözünle bakmamıştım... Çok mantıklı geldi söylediklerin... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesaj bilmem belki biraz :D
      Ya ama düşün bak saksıda gelse hiç solmasa, sulasan falan daha iyi değil mi :D

      Sil
  4. hımm gerçekten ince çocukmuş :) Kaktüs tuhaf bir seçim olsa da seninle aynı düşünüp, isteğini anlamasını sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada beni cidden şaşırtıyor:D Bu da o anlardan biri :D

      Sil
  5. Don't panic! Seni iyi anlamış daha ne istiyorsun bundan ayısı şamdan kayısı :)
    Çiçek konusunda ne bilim dalında da kuruyup ölüyorlar sonuçta, birine jest olarak kullanılması abdest gelmiyor ama senin düşüncene de saygı duyarım. Yani kötüyse hediye edilme imkanı olsa daha güzel olur.mesela senin için ağaç dikseler hediye olarak çok harika olur..Seni iyi tanıyıp azıcık düşünmek zor geliyor en basit yola başvuruyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağaç çok mantıklı. Tamam bir buket çiçek kötü demiyorum ama ölüler ya. Ölüyü süsleyip cenazeden önce bir kez daha bakın demişler gibi geliyor.

      Sil
  6. Hmm..

    :D

    Süper ikili olmuşsunuz. Farkında mısın? :)

    Biliyorum anı yaşamaktan yanasın ama bu adam seni kaç senelik arkadaşlarından bile daha iyi tanıyorsa... Her an herşey olabilir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper olmasak da yuvarlanıp gidiyoruz :D
      Aklından geçeni biliyorum tövbe dememişsin bak yine :D

      Sil
  7. Mesleğini yapmayan bir peyzajcı olarak kesinlikle katılıyorum. Hayır buket yollayacağına saksıda yolla canlı bitkini yani dimi. Kesilmiş çiçeği sonra birkaç gün daha canlı tutabilmek için girilen çabadansa saksıda yolla yıl boyu masamızı süslesin. Joker beye de aferin akıllılık etmiş hem kaktüs radyasyonu da emer, iyi olmuş yani :D Masa başı işim olsa "bana toplaşıp fanusun içinde kaktüs ve aloe vera alın başka da bir şey yollamayın" dicem he. Nasıl güzeller, hem canlılar hem yaşamalarını devam ettirmek için hiçbir engel yok en güzeli :D
    Joker beye aşık olmanda bi sakınca yok Lady'm ama aşık olunca bozan kızlardan olacaksan bu işi biraz daha düşün derim. Hayır yani çocuk seni oldukça geniş tanımışken bir anda aşık kız sendromuna girip tripli, kıskanç bir şey çıkmasın içinden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha hem kaktüs bakımı da kolay.
      hahah ben ve bozmak sanmam(bozuldu Lady`den eser kalmadı.) Ya en iyi arkadaşlar Joker kılıklı sevgilileri sezmez. sende sevme gaza gelince beni durduracak kızım bu sen değilsin diyecektin hani sen. Üzer bu it beni.

      Sil
    2. Ay haspam! O mu üzecek seni? Lady'sin sen pardon da o kim oluyor? Dün gelen cadde çocuğu, peh! Sen kendini onun için değiştirmeye başlarsan buradan uçar gelirim kafana konarım da kendinden ödün vermediğin sürece salla gitsin :D
      O bir kenara -ciddi konuşma geliyor- sen onun seni üzebileceği fikrini beynine yerleştirirsen eğer o ne yaparsa yapsın sen üzülürsün. Senin en başta kendine güvenmen lazım, o çocuk seni uzemez, bu iş yürüyecek ya da yürümeyecekse bile sen aynı kişi olarak devam edeceksin.

      Sil
  8. Yüzde yüz katılıyorum hatta bir şeyler yiyelim onun yerine demişligim de var ama çok da öküz değilim aslında. Buzdolabında saklıyordum canlı kalsınlar diye, bir gün de aldığında kendi kendime triplere girdim solup gitmelerine haddinden fazla üzülüyorum diye o da solsun tekrar alırım ben sana üzülme dedi ve sonra orkide almıştı. Yine üzdü ama olsun :)
    Kaktüs de çok severim ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabında saklamayı ilk defa duydum :D
      Saksıda gelmesi bana daha samimi geliyor nedense :D

      Sil
    2. Hem de buzlukta :D o da biraz benim psikopatlığımdan kaynaklı galiba :D :D
      Onun da bakım olayı var aslında ama kaktüse bir sey olmaz. Hadi yine iyisin :D

      Sil
  9. Düşünce çok güzel , kaktüs göndermek de başka bir güzel ,,, kaktüsleri severim ben .. daha güzel haberler bekliyoruz o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum :D Umarım daha çok güzel haberim olur :D

      Sil
  10. Lisede bir arkadaşım vardı, doğum günümde evimize çelenk göndermişti. :D

    Ben de koparılan çiçeklere karşıyım. İsterlerse bana ağaç alsınlar ama çiçek göndermesinler.

    Şimdi söyleyeceklerimi okurken, lütfen bir yere otur ya da bir yerlere tutun. :D Yeşil Göz'ün bana ilk hediyesi bir kaktüstü. :D ben de o zaman aşık olmam diyordum. :D sonuç ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaa arkadaşın abartmamış mı sence:D
      Drama ben senin kadar sevmek istemiyorum. Ne kadar seversem o gidince o kadar acı çekerim.

      Sil
  11. ya ben çiçek aldığım zaman mutlu oluyorum ama o çiçekler solunca üzülüyorum. Büyük çelişki o yüzden bende saksıda verilen çiçekleri daha çok seviyorum:)
    ya genel olarak sanırım jokeri pek seven yok blog aleminde ama ben seviyorum nedense bu jokeri. bak seni çözmüş hoşuna gidebilecek bişey yapmış ne hoş aferin valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten insanlar bir şeyin ölümünden nasıl mutluluk çıkartır anlamam. Saksıda olsun herkes mutlu olsun işte :D
      Sanırım öyle ama benimde suçum. İyi bir şey değil kötü bir şey yaptığını düşündüğümde genelde anlatıyorum. :D

      Sil
  12. Joker böyle devam ederse aşık olmamak elde değil o zaman.Lady sen de bu ızdırap dolu serüven kervanına katılacaksın galiba????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmam olmaz izin vermem kendime. Çünküm öyle olan kendinden vazgeçiyor. Ben kendimi bu halimle çok seviyorum.

      Sil
  13. Oha Adama bak !!?!?
    Bak bu kadarıyla bile gözde bu kadar değer kazanıyorken geri kala insanların erkeklerin derdi ne.
    Ayrıca yeni iş için bence küçük not tutucu falan gönderilmeli.
    Hatta o çiçek yerine gömlek alsınlar lady'm.
    Malum iş başlangıcı o kadar uygun kıyafet olmuyor :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha ya çok şeker değil mi?
      Bazen ergen kızlar gibi sevgi pıtırcığı olabiliyorum ona karşı ama ona asla göstermem şımarmasın ne gerek var.
      Gömlek mi? Ya zaten kafayı yicem binaya giren çıkan herkes podyumda geziniyor gibi. Resmen sinirlerimle oynuyorlar. Giyecek hiç bir şeyim kalmadı.

      Sil
  14. Ben de çok çiçek alırım, bana alınır anlamında değil yani ben satın alırım. Genelde ailedeki kadınlara ve mutlaka saksı çiçeği. Hepsi birer çiçek yetiştirme uzmanı be kendi çaplarında birer seraya sahipler resmen. Ben genelde çiçeği olmayan bitkileri seviyorum sanırım, hep yeşil hep yeşil:)

    Ama ben çiçek almayı seviyor muyum, hobilerim yokken ayda yılda bir hoşuma giderdi. Şimdiyse çiçek yerine hobi malzemesi beni en mutlu eden şey. Ya da aklımdaki 1339867 adet scrapbook malzemesinden birkaçını alabileceğim bir amazon gift card mesela. Bin kere tercih ederim:)

    Küçükken babaannemin bahçesinde ne kadar çiçek varsa hepsini koparırmışım. Tavuktan da çok korkarmışım. Zavallı babaannem çareyi tüm çiçeklere birer tavuk türü bağlamakta bulmuş:) Bu da böyle bir anımdır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemde kendi botanik parkını kurmuş vaziyette. Ben çok anlamam nasıl bakılır edilir, sevilir. Annem her birini ayrı bir teknikle sulayıp evde açı hesabı falan yapıyor.
      Bende senin aksine sevmem ya. Hazır yetiştiriyorsun bari renkli olsun. Diğer türlü he maydanoz yetiştirmişsin ha çiçek ne fark eder modundayım aslında :D
      scrapbook eşyalarını bende severimde ben genelde kullanmalara kıyamam.

      Sil