14 Ekim 2015 Çarşamba

bu gidişle evde koca bekleyen kızlara dönüşeceğim


İş bulmaktan bir yakınmayan ben kalmıştım, şimdi müsaadenizle bende yakınacağım. Birincisi ben çalışmak isteyen her insanın mutlaka iş bulabileceğini düşünürüm. Bu ne perhiz bu ne lahana o zaman dimi? Sorun şu ki istediğiniz işi bulmak sıkıntı. Yaptığınız işle etraftaki işler birbirinden farklı. Siz insansınız onlar süperman arıyorlar. Şunu yapsın, bunu yapsın, şunu bilsin, yüksek lisansı olsun iki yıl en az tecrübe. Böyle biri var mı? Okuldan yeni mezun olmuş adam nasıl tecrübe edinecek. Bazıları daha zaten ne istediğine karar verememiş. Tam olarak hangi bölüm mezunu istiyor o da emin değil. Böyle şirketlerden birine en sonunda çemkiren bir mail attım. Ne istediğinize ya karar verin ya ilan vermeyin, ne biçim insan kaynaklarınız var konulu bir maildi. Kızlar dikkat çekebileceğini ve yüksek bir maaşla beni işe çağıracaklarını söylediler. Haklılar dikkat çekeceğim ama şu yönde. Şirket sahibi insan kaynakları tanıdık her firmaya haber salıp, parmakla beni gösterip bu kız delirmiş diyecekler ve beni sonsuza kadar işsiz bırakacaklar. Şu saate kadar çok da önemli değildi iş ama herkes gidiyor ben evde tek sıkılıyorum. Bu sebeple önüme gelen yere başvurmaya başladım. Görüşmeye gidince iş bulamıyorum diyen ben onlara onlar bana mutlaka bir kulp takıyorlar. Sonuç işsizim dostlar.

21 yorum:

  1. Kolay gelsin Lady biraz sabret olacak bak yakın zamanda hissediyorum ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım. Çükü tembellik bende alışkanlık yapmaya başladı.

      Sil
  2. Yaa iş aramak, istediğin gibi bulmak zor cidden ama inanıyorum başaracaksın sonunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben atarlı iş veren atarlı bakalım sonum ne olacak :D

      Sil
  3. Ben de öyle düşünüyorum iş isteyen ne yapıyor ediyor illa iş buluyor. Ben bulamıyorum o ayrı ama o da benim tembelliğim bence. İnsan kaynaklarıyla benim de bir tartışmaya girmişliğim var. Kadın çok toy olduğumu biraz tecrübeye ihtiyacım olduğunu söylediği zaman "zaten işe alınmayacağım..." diyerek patlamıştım. Biz böyle böyle müzmin işsiz olacağız bence Lady.
    En kötü ortak olur bir şirket kurarız ikimiz de kendi alanımızda işe sahip oluruz ahahahah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deme öyle ya. Boşuna mı okuduk o kadar yıl. Ya herkes enayi arıyor çok iş yapacak ama az para verilecek, hayır bari bir şey öğretseler o da yok.
      Parlak bir fikrim olursa durmam kurarım. Gel anlaşalım kime uğrarsa parlak fikir girişelim işe

      Sil
  4. Kpss ales falan gir sınavlardan birine atanmayı vs. bekle bence. 1,5 ay oldu iş aramaya başlayalı. Burdan tek anladığım tecrübesizsem bedavaya hatta cebimden de harcayarak verdikleri dünya kadar işi yapmam gerektiği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Ya alese yüksek için istiyorum yoksa ne bilim Kpss iyi rahat ama monoton. Hiç bir şey yapmayan kendini geliştirmeyen tiplere dönmek istemiyorum.

      Sil
  5. Ayyyy işten ayrıldığım ilk hafta oleey bee kariyerime ev hanımı olarak devam edeceğim dedim ama şuan patlamak üzereyim. Acil işe girmem lazım. Sıkıntıdan bayılacağım yoksa. Ben de en çok iş görüşmesinde şu soruya uyuz oluyorum. Kendi büronuzu açacak mısın? Açacağım desem biz yanımızda devamlı çalışacak birini istiyoruz diyorlar. Açmayı düşünmüyorum deyince de nasıl para kazanacaksın açman lazım diyolar. Laaaaan diye dalacağım artık birine!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da on yıl sonra kendinizi nerde görüyorsunuz? Bir yerde ki adama siz on yıl önce kendinizi nerde görmüştünüz şimdi nerdesiniz diye sordum adam ukala dedi kovaladı beni :D

      Sil
  6. Biraz sabır sonunda mutlu olacaksın sadece sabır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır işini hiç beceremiyorum ben işte.

      Sil
  7. Ya tecrübe denilen şey yaşanılarak oluyor ama çok saçma değil mi bu sizce de? e herkes tecrübe isterse yeni mezunlar ne yapacak peki? tecrübe dediğinde bir ayda olur zaten, ay bak sinirlendim yine. Kısa zamanda bulursun inşallah Lady'm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe edinecek imkanı kimse vermiyor ki. Herkeste sadece laf var.

      Sil
  8. Duygularımı benden önce kaleme döken sen oldun. Üniversiteden yeni mezun olan bir kişiden olimpik madalya istemedikleri kaldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhaah aslında bence biz ilanı eksik okuyoruz, kesin bir yerde onuda istiyorlardır.

      Sil
  9. İş arayanlarda da var. Biz makinamıyız her şeyden anlayalım ya da tecrübemiz olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bilmedikleri anlamadiklari her sey icin aman ne var kolaydir o demezler mi delleniyorum

      Sil
    2. Evet kendi yapamadıkları şeyi karşı taraftan bekliyorlar

      Sil