24 Eylül 2015 Perşembe

havale ve eft ile gönderilen harçlık kabul edlir


Bu çocuğu kıçımıza yapıştırdılar valla. Benim şu instagram popüleri kuzenim geldi. Son üç yıldır anası babasıyla bayram geçirmez oldu. Bu sene birde son senesi oturup kalkıp ders çalıştır diyor. Öğrenci evindeki bulaşık sırası gibi Sidikli, ben ve Uyuz sıraya girdik. Ne var iki sevap işle diyeni duyuyor gibiyim ama bu çocuk adamı delirtiyor. Tam konsantre oluyorum hop sigara molası-Ergen müsveddem benim 13 yaşından beri sigara içer araba kullanır. Tipi plaza erkeği olmasa potansiyel dolmuş şoförü.-, hop karnım acıktı, hop tatlı yiyelim, hop bir hava alalım. Türev hayatında en son böyle işkenceyi hesap makinesinde türev işlevini kullanmayı bilmeyen öğrenci elinden çekti. Ay birde bizim bayramımıza bir ton laf. Neymiş çocuk bile şeker için kapıyı çalmamış, neden kimse gelmemiş, neden gitmemişiz. İstanbul`da şeker toplayan çocuk kalmadı. Ay annem yüzünden ben küçükken bile toplayamamıştım. İzin vermezdi gitmeme. Şeker istiyorsan al evde bir sürü var derdi. Sanki toplananla evdeki aynıymış gibi. Birinci dereceden akrabalar zaten hep şehir dışında, anca telefon. Geriye annem ve babamın kuzenleri ve arkadaşları kalıyor. Onlara da annem babam gider bizi zorlamaz gitmek için ki bizde gitmez ararız. Tek geleneği namaz sonrası kahvaltı olan bir aileyiz. Şimdi gel de bayram senin için bir anlam ifade etsin. Yıllardır durum bu.  Dede eli öptüğüm bayram bile sınırlıdır. Lan bize harçlığımızı bile dayılarım havale yöntemiyle gönderiyor. Gerçi geçen bayramın parası Sidiklinin hesaba gidince çakal üstüne yattı. Hem daha bayramın ilk günü her yer buram buram çiğ ve pişmiş etken kimse beni yatağımdan çıkaramaz. O etler ortalıktan kalkana kadar ben odamdan çıkmam. Allah günah yazmasın ama şu kurban bayramını hiç sevmiyorum. Gözümün önünde ruhu havalanmış cennete giden koyunlar, inekler dolanıyor. Resmen psikolojim bozuldu.

11 yorum:

  1. Kurban bayramında bir de benim halimi düşün. Hiçbir şeye dokunmuyorum, koku ağır geldiği için zaten sürat beş karış bir de dayılarım her yıl "cha çok günah yapıyorsun şunun bir tadına baksan" diyerek delirtiyorlar beni. Abimin bile zorlamışlığı var zamanında ki bana karışmayan insanların başındadır kendisi.
    Bir de havale ya da eft fark etmez harçlık geliyormuş ya sen ona bak :'( ben rahat 3 yıldır almıyorum, büyümüşüm artık bayramları sevdirmek için harçlık gibi şeylere ihtiyacım yokmuş :( oysa ne kadar ihtiyacım olduğunu bir bilseler :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cha, Cidden senin durumun daha beter. Ay annem bunalttı beni. Ye Ye ye resmen uykumda kanlı et yedim. Ya ben ayda bir kere avuç içi kadar yiyorum mecburiyetten. Gerçi o kadar çok tuz oluyor ki ne yediğimi hatırlamamak adına yine de yok eziyet.
      Para veren altın bulsun derim ben hep.

      Sil
  2. Vejetaryen olsaydım herhalde benim için iskence olurdu ama ben kavurmaya bayılıyorum.Tabi işin mutfak kısmı vahşet.Mesela ben hayatta kendime kavurma yapamam.Yaparken hayvana uzulmekten yemeği yapamam.O zaman da anneme yaptırırım en iyisi.
    Benim dedem ilk torunları dışında diğer torunlarının adını bilmez.O derece ilgilenmez bizimle.Bayram da hoşçcakal gorusmeyiz.Ne ben ararım ne e o bizi sorar.Formalite icabı babam annem arar o kadar.
    Benim için bayram babam ve amcamdan harçlığı aldığım an biter.Giyerim pijamami otururum tum bayram :)
    Belki arada annemin zoruyla birkaç misafir ziyareti olur,o kadar.
    Bizim burada hala şeker toplayanlar var.Ben de küçükken toplamadim.Çünkü bana hep eIkce gelirdi küçükken.Ayyyy o ne öyle fakir gibi geziyorlar derdin hep.Sonra kardeşlerim gidince onlara ozendim ama o zamanda ben artık 8. sınıf olmuştum.O yaşta da gidilmez gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde et hoşlanıyorsa ben evden çıkarım. Annem sabahları ben okuldayken yapardı eve gelene kadar kokusu geçsin diye.
      Ben dedemi çok severim çok ilgilidir ya. Mesela hala eve gelirken çikolata alır ceketinin iç cebine koyar :D
      Ama bizdede akraba çok yok olanı da pek sevmeyince benim için bayram hakikaten pijamadan ibaret.
      Gidilmezdi sen furyayı kaçırmışsın :D

      Sil
  3. Ay ben şanslıyım demek ki :) Kapı kapı dolaşıp şeker toplamışlığım var:))) Neyse ki bizim dönem daha temizdi de arkadaşlarımızla çalardık konu komşunun kapısını:))) Yalnız şu havale harçlık işi iyiymiş:))) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker toplayamadım içimde ukte kaldı hani. Annem izin verse sadece tanıdıkların kapısını da çalsam olurdu.

      Sil
  4. Kan kokusundan kusacağım artık. Etten de soğudum. Vejeteryan olma yolunda ilerliyorum galiba, inşallah ilerlemiyorumdur bu yolda çünkü ben fast food seviyorum burger king den çıkmam mümkün olsa.

    YanıtlaSil
  5. Kan kokusundan kusacağım artık. Etten de soğudum. Vejeteryan olma yolunda ilerliyorum galiba, inşallah ilerlemiyorumdur bu yolda çünkü ben fast food seviyorum burger king den çıkmam mümkün olsa.

    YanıtlaSil
  6. Bayrama İstanbul'da bende ailemde olunca böyle babam akrabalarıyla görüşmez ben zaten küsüm annemin akrabası yok İstanbul'da
    ama şimdi sevdiklerimin yanında memleketteyim gayet güzel geçiyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıskanıyorum ama ben. Neyse aslında ben akrabayı bizde kalmayınca severmişim meğer:D

      Sil