2 Haziran 2015 Salı

sipariş puanları bunlar


Statü ne olursa olsun sömürge sistemi değişmiyor. Sadece isimler değişiyor. Amerikalı öğrenciler üzerinde değil de, Türkiye`de bilmem ne üniversitesi şu sınıf öğrencilerinden bilmem kaç gönüllü üzerinde yapılan araştırmalara göre diyor. Sonra unvanı artsın diye gerekli olan puanı toplamak adına size makale yazdırıyor, milyon tane düzeltme istiyor, yayınlamazsan ben yayınlarım diyor. Yayınlarsam tabi onun ismi üstte olacak. Bulguları bekliyorsun gecenin bir vakti mail atıyor ve 80 veriden 33 tanesi var. Gerisi ne oldu diyorsun, görevliler mırın kırın. Sonra toplum olarak ağlıyoruz yok gelişme yok, bilime değer vermiyoruz. Siz tutun kadroları sadece statü için isteyen adamlarla doldurun sonra bunlardan bilim bekleyin. Bir de demez mi yok bu alıntının yılı dolmuş, adamın kemikleri sızlarmış. Lan ağacı ağaç diye tanımlamış diye adamın kemikleri niye sızlasın. Milyon tane makale okudum hepsinde aynı tanım. Madem kullanılmaz bu neden alıntının geçtiği kitap 89,60 dolarcık. Salak mı bu Amerikalılar. İki güne hazır olacakmışmış. Başka derdi varsa söyleseydi keşke. Çocuğunun bezi değiştirilecek, gazı çıkartılacaksa biz onu da yapardık. Nasıl olsa öğrenci demek köle demek.

13 yorum:

  1. Yalnız yüksek lisans tezini hazırlayan arkadaşımın danışmanı yeni doğum yapmıştı ve gerçekten evinde çocuk baktı danışmanına yazdığı kısmı incelemesini yapabilsin diye. Aslında yapabilsin diye değil başına çöreklenip o bebeğe bakmasaydı kadının okuyacağı yoktu hiç. Bir insan atılan maillere hiç mi cevap vermez aramalara çıkmaz ya? Bostan korkuluğu diye mi oradasın sen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkide utanmasa öyle yapacak. Bildiğin eksik makale puanlarını üzerimizden topluyor. Ya bari bir iş yapacağız düzgün yapalım ama yok. Veriler eksik nasıl bulguları yapacağım. O taktı girişteki bir tanımlamaya.

      Sil
  2. anlamadım hocan mıııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, unvan yükseltmek için puan topluyorlar ya eksik bununki makale yayınlaması gerekiyor. Biz yazıyoruz onun adı hop en üste sinir oluyorum.

      Sil
  3. anlamadım hocan mıııı :)

    YanıtlaSil
  4. Aynen sana katılıyorum ögrenci demek köle demek onlara göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi kullanmaya çalışıyor ya. Cidden ülkede kaliteli hoca yok.

      Sil
  5. hocalar hep öyle ki işteeee kullanırlar :)

    YanıtlaSil
  6. Ne bilimi ya, Türkiye'den bilim milim çıkmaz. Milim belki çıkar. Mesela bir ilahiyatçı sosyoloji doçenti var psikoloji dersi veriyor. adamın ağzından Allah kelamı düşmüyor. düşünsene freud'u anlatırken besmele çektiğini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaa Freud`un kızı üzerinde cinsel yaşam ile ilgili gözlemler yaptığını okumuştum. Acaba adam bu gibi durumları nasıl anlatıyordur.

      Sil
  7. Çalışma hayatında da buna benzer durumları göreceksin be lady'm.
    adının yazılmadığı zamanlar bile.
    Neyse moral bozmayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emeğimin karşılığının başkalarının yemesine sinir oluyorum.
      Herkes bir çıkarcı bir böyle kullanıcı. Ben niye yapmıyorum ya. Bende insanım ben yapmıyorsam siz neden yapıyorsunuz sizde eksik olan ne diye bağırmak istiyorum

      Sil