17 Mayıs 2015 Pazar

çimenleri kurutun


Kazıklanıyormuşum yıllardır. Baya baya enayiymişim. Tamam farkındayım maliyet düşük, cafcaflı mekanlarda satıyorlar, kendi markalarını basıyorlar diye bir sürü para veriyordum. İndirim dönemlerinde, örneğin yazdan kışa geçerken alırdım en ucuz tshirtümü. O da 19.99. 99ları zaten hiç anlamadım. O yirmi olsa ama hakikaten almam bırakırım. Sezonda ise o thisrtler 30 40 lira. İki parça kumaş bir atraksiyonu da yok. Hele o dümdüz olanların bu kadar pahalı olmasına anlam veremiyorum. Aklıma gelen bu fiyatla bir top kumaş alıp dikip tüm okulu aynı giydirmek. Bunca şeyi anlatma sebebim bugün SarıKız`ın zoruyla pazara gittim. Eve iki adım be ne olacak dedi. Ama tüm İstanbul`un aynı yere geldiğini söylemedi. Aşırı kalabalık ve bunaltıcıydı ama karı ben tam olarak 5 liradan tam on tane tshirt aldım. Yıllarca çikolatasız bırakılmış bir insanın çikolata fabrikasında kitli kalması nasılsa bende tezgaha öyle yapıştım. Sanki bedava veriyorlardı. Gerçi mağazalara göre öyle. Aldıklarımı eve bırakıp Tuzlu ile buluşmak için Karaköy`e geçtim. Pişman olduğum bir şey yaptım. Ama tüm suç denizin, sıcak havaya rağmen esen rüzgar. Sonuç: canım sigara çekti. İçmiyorum, bırakmış falanda değilim. Ben sigara karşıtıyım. Tuzlu kalkıp gidip aldı, o gazla içtim. Zaten gazdan geliyor insanların başına tüm bu belalar. Tuzlu ile okuldan kızların yanına Moda`ya gidip sigarayı dağıttık. İkimizde eve götüremeyiz yazık olmasın dimi? Zaten ben o sigaranın içindeki pıtırcıklar var ya patlatıp patlatıp pakete geri koydum. Galiba canım sigara değil de o nane şeysini patlatmak istiyormuş.
Kendime not: Annen yere oturma, çocuğun olmaz, karnın ağrır derse dinle. Çimenlerde otururken üşüttün kesin karnın çok fena ağrıyor bak. 

16 yorum:

  1. Ben pazardan kıyafet alamıyorum. Güzel bulmadığımdan da değil. Bana olmadığından. Standart bedene sığamıyorum. Üstüme yapışan şeyleri sevmem çünkü. XL dediği de bildiğin L çıkıyor zaten. O yüzden ben hala kazıklanıyorum.
    Ve anneler haklı. İdrar yolları enfeksiyonu olan ben buna katılıyorum. Anne tavsiyesi dinlemedim bu hallere geldim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzerime yapışan şeyler bende sevmiyorum ya bir iki beden büyük alıyorum bende :D
      Hatta ben rahat diye uyuzun tshirt ve gömleklerinide giyiyorum :D
      Üşüttüm o yüzden ağrıyor zannettim ama böbrekler kum olmuş. Deniz kum güneş üçlüsünü içime gömdüm ben

      Sil
  2. Geçmiş olsun canım. Bende pazarda kazıklanan bir insan olarak tarihe geçtim sanırım :DD

    Yalnız ''Ama tüm İstanbul`un aynı yere geldiğini söylemedi.'' lafına çok güldüm hehe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol :D
      Pazarda nasıl kazıklandın ki :D
      Çok kalabalıktı ya. Bir iki kişiyi geçebilmek için yaraladım :D

      Sil
  3. Ben geçtiğimiz yazın sonunda uzak muzak demedim bakırköy pazarına gittim. Mango etiketli bir hırkayı ki yün kalın bir şey 20 tlye aldım. Mango ve 20tlye hırka? Mağaza fiyatı 200den aşağı değildir kesin. 7-8 tlden 3 tane de triko almıştım hatta onda da zara yazıyordu. Avmlerde ben bu iki mağazaya gitmiyorum bile fiyatları yüzünden düşün. İndirimleri bile indirim olmuyor. İstiklalde terkosa git ama orası pazarlardan daha ucuz ve çok daha güzel şeyler var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende oraya gittim :D
      Etiketi bırak birinde şu alarm duruyordu şaşırıp kaldım ben :D
      Terkosa gidiyorum ve deli seviyorum orayı ya. Güzel ve ucuzlar :D

      Sil
  4. lucky strike :)

    hangi pazar sölesene yaaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen onu mu kullanıyorsun :D ya da kullanıyor musun?
      Bakırköydeki yaa

      Sil
    2. yok kullanmıyom da kullanan çok işte :) bakırköy tamam pek yabancı bana oralar :)

      Sil
    3. Sen hep Beyoğlu cihangir falan yazıyorsun zaten :D

      Sil
  5. Ben genelde sezon sonlarında ya da internetten outlet mağazalarından alıyorum. Mavi, Mango, Zara, Only, Vero moda. Çok çok ucuza geliyor. Öyleki mağazada 80tl olan tshirtler internette 30tl ama o bile pahalı geliyor artık. 20 ve altı olanlara bakıyorum. Keşke etrafımda öyle güzel pazar olsa da ben de alsam ama malesef yok. Benim gittiğim pazarlarda hep ya aşırı yırtık aşırı hatalılar ya da düzgün bir şey yok. Sadece bir defa Eskişehirde 3tl'ye tshirtler almıştım. O kadar. Şimdi de zaten Lefkoşada tek bir pazar var. Oradan da alışveriş yaparsan sokak başı bütün Afrikalılarla pişti olursun.

    Gerçekten sezonda almak çok mantıksız. Ama sezon olsa bile internette çok ucuza bulunabiliyor. Mango Outlet'te 4tl'ye etek görmüştüm geçen ay. 10liraya şortlar aldım hatta. Malları çok mu kaliteli ? Tabiki değil. Sırf tarz diye veriyoruz o kadar parayı. Ben bir de şeyi anlamadım, paçası kısa pantolonun paçası uzun olandan neden daha pahalı olduğunu. Sırf moda diye?

    Bir de en çok şaşırdığım şeylerden: Mağazada 140tl olan topshop bluzu eskişehirdeki pazardan 3tlye almıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı giyinme olayını bende sevmem o yüzdn uzak dur :D Ben herkes giyiniyor diye yırtık kotlarımı rafa kaldırdım :D
      İnternetten bir ara çok alışveriş yapıyordum da kredi kartımı ödeyemez altından kalkamaz hale gelince durdum :D Sadece kitap sipariş eder oldum netten :D
      sezonunda sattıkları da eski sezonlar oluyor. Gerçi benim için fark etmez ya eski yeni seveyim yeter.
      3 liraya aldın insan bol bol alır bizlere dağıtır haber verir :D Bak ben anında yetiştirdim :D

      Sil
  6. ben de hava deli gibi güneşliyken taşa oturdum kaç gün deli gibi karnım ağırdı
    sen sen ol bi daha oturma
    ahh o pazarlar bizim yok ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pazar olayını git gide sevmeye başladım koşudan sonra tuttu kolumdan götürdü. tam öğle vaktine denk geldi diye baya kalabalıktı o kalabalığı sevmedim bir tek.
      Çimen olunca dayanamıyorum ama böbrekler fire verdi :D

      Sil
  7. Her pazar da iyi olmuyor :)
    Biraz kazıklayanlar da var :)

    Taşa oturmak, çimene kıvrılmak yok bundan sonra hatun.
    Dikkat edecesin kendine ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki iyiydi ya da pazardan anlamayan ben için iyiydi.
      Çimenler güzel oluyor ama :D

      Sil