24 Ocak 2015 Cumartesi

bir de ortaya salata


Son birkaç gündür yazamadım ama umurunuzda olduğunu pek sanmam. Bu ara pek huysuzun sanırım. Hava güzel halbuki. Ama evdeyim. Gerçi bakkala gider gibi büte gittim geldim. Günlerdir kendimi eve kapattım. Galiba yeni bir fobim var evde çıkmaya korkuyorum. Hazır evden çıkamıyorken de beş gün sabah on gece beş ders çalıştım. Sidikli sonunda geldi. Erken bitmiş sınavları bilmem ne. Ankara`nın soğuğu güzelce de hasta etmiş. Dayanamıyorum bu kız hasta olunca. Çalışma masasını yatağın yanına sürükledim bir yandan ateşini kontrol at bezi sık, bir yandan ders çalış işte. Ben altıncı sınıfa giderken bu kıza anne oldum. Ekonomik kriz dediler şu dediler falan hop babamın işler ters gitti sonra annem işe geri döndü. Sonrası aslında zor değildi. Hatun Süperwoman. Hem temizlik, yemek, hem biz, hem iş hepsini halletti. Bense anne oldum Sidikliye ve Uyuza. Annemin hafta sonu nöbeti oldu, onlar hasta oldu, ben bekledim başlarında. Ne yerler ne içerler hangi surat neye işaret annem gibi bende öğrendim. Eve beş dakika geç kalsalar kafayı yedim, sanki kendim hiç yapmazmış gibi. Veli toplantısına gittim bizimkilerin işi çıktığında, hatta çoğu zaman ben gidim ya deyip durdum. Keşke kendi veli toplantılarıma da gidebilseydim. Babam en azından şu öğretmen senden şikayetçi, buna şunu dedi demezdi. Kustular midemi tuta tuta temizledim. Ama bunları burada yaptım demek için yapmadım. Seviyorum onları. Canları yansın istemiyorum. Yaptığım çorbayı  içerken bin tane laf soksun istiyorum. Galiba çorba yapmak beni duygusallaştırıyor. Yada hanımımıza yaptığım manikür duygusallaştırdı. Kendine gelir gelmez naza başladı. Hasta dediğin manikürsüz olur muymuş. Sorsa bir abla en son ne zaman manikür yaptın diye, o ne ki derim. Ne salmışım meğer kendimi. İş, okul, staj, eve kitlenen işler, salak bir adamın peşinden koşturmacalar. En son ne zaman altı saat uyudum acaba. Aman nasıl olsa dersleri geçtim. “Ne önemi var uykunun. Daha gencim uyurum bir ara” Dedi ve sızdı.

11 yorum:

  1. Hehehee çorba yaparak duygusallaşan yegane insan;) evin büyük çocuğu olunca böyle oluyor galiba:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem sanirim ison ilginc tarafi bencil ben kardeslerime karsi anac tavuk gibiyim

      Sil
  2. Lady çok huysuz gördüm seni. Benim tanıdığım deli Lady nerelerde acaba?

    Bak ben geçen senelerde bir ameliyat oldum. Bayağı ağır bir ameliyattı. Bir sene evden çıkmadım, biliyor musun? Salonumuzun camla kaplı, bahçeyi gören bir köşesi vardı. Babam ve abim yatağımı oraya taşımışlardı. Bir sene yattım orada öylece. Depresyonun en dibindeydim anlayacağın. Sonra bir adam girdi hayatıma. İlk önce beni o yataktan kaldırdı, sonra da dışarı çıkardı. Yaşamayı tekrar öğretti bana.
    Sen de fazla derinlere inmeden toparlan kuzum. Bak ne güzel kardeşlerin var. Her şeye alışılır. Gelip geçici olaylar için kendini üzmeye değmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cokk geçmis olsun canim. Sanslisin sen cidden bak etrafin sana hayran seni seven insanlarla dolu.
      Senin lady kaçıp dolaba saklandi. Ama yazini okuyunca kafayi cikartip bir etrafa bakti :D

      Sil
  3. ayy nasıl sinir olmuş yahu :) tebrikler, ben daha 9 yıldır okuyorum, onca işin gücün içinde derslerini geçebilmen büyük başarı, ayrıca ben senin yazılarını özledim miss Lady ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem yuvarlaniyorum bi şekilde. Galiba birde sansim var o destek atiyor arada. Bende seni özledim bu ara pek az yaziyorsun sen

      Sil
    2. ayy uyumamış birileri :) hüzünlü yazmak istemiyorum

      Sil
  4. derslerini geçmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  5. abla olmak böyle bir şey sanırım garip bir anaçlık mevcut bünyelerinizde. kendi ablamdan biliyorum. annem bir yere gittiyse hoop hemen küçük anne oluveriyor başıma:) keşke benim de bir kardeşim olsaydı özendim yahuu size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bir abim yada ablam olsaydı da ben şımarsaydım. Gerçi bu halle bile fazla şımarığım ya neyse

      Sil