26 Ağustos 2014 Salı

yeteneklerinin boşa harcandığını farkına varma hikayesi, dram dozu yüksek


Doğum günü fiyaskosundan sonra annesinin gönlünü bir kahveyle alabileceğini sanan bir zavallı Lady, daha parlak bir fikirle olaya yaklaşmaya karar verir. Sabah annesine kahvaltı hazırlayacaktır. Hatta ve hatta o sevdiği kreplerden yapacaktır. Erkenden kalkar ve mutfağa girer. Sonra duyduğu sesle bir gerçeğin farkına varır. Ev kuzen doludur. Lady düşünmeye başlar bir erkek kaç krep yer. Zengin kahvaltıyla iki tanenin yeteceğini düşünür. Bir yandan kahvaltıyı hazırlar, bir yandan iki krep tavasıyla kreplerine başlar. Bu arada krep tavası diye bir şey olduğunu daha taze öğrenmişken kullandığı  için pek bir becerikli hisseder. Hele ki artistik şekilde iki tur attırıp cuk diye tavaya tekrar oturttuğu kreplerle gurur duyar.

Sonuç : erkeklerin doymak bilmez bir midesi olduğunu keşfeder. Ortalama yarım ceylan yeme potansiyeline sahip olduklarını, kahvaltı yapmadan  iki el çalışıp krep yaparken fark eder. Bir de krepin onlar için zeytin olduğunu. Sonra kuzen denen şeylerle anne etrafta dönerken iyi anlaşıldığını. Anne trip gibi ergen olaylarına bulaştığında, barış çubuğuna “ev bugün senin” şeklinde cevap verdiğinde aslında tüm o işleri sana kitlediği anlamına geldiğini geç fark eder. Sonra kuzen denen türün ”Canım sen şunu güzel yapıyordun, ah bak onunda şu yaptığın şey vardı ya ondan çekmiş canı” dediğinde iğrençleştiğini fark eder. Hafta sonu unun içinde mutfakta geçer. Hiç eğlenemez. Ve tüm o kuzenlerinin suratına ne zaman siktirip gidiceğini soran gözlerle bakar. Sonunda da kendini banyoya kitler. Kabız oldum yalanının içine sığınır. Umarım tiksinmişlerdir ve benimle uzun süre görüşmeyi düşünmezler.

8 yorum:

  1. Erkekler cidden fil gibi yiyolar ya :D
    2 taneyle doyarlar mı hiç ;)
    Sıkma canını annelerde bazen zalim olabiliyolar.
    Ama sonuçta affettirdin yani ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar yeme potansiyeli ancak filde olur haklısın. Bir insan bu kadar yiyemez yoksa mümkün degil.
      o kadar mutfak eziyetinden sonra o affı hak ettim bence ben

      Sil
  2. Üç erkek kardeş ve bir babadan oluşan evdeki erkek nüfusumuza buradan annem ile birlikte el sallamak istiyorum. Doymak bilmeyen erkekler var bu dünyada. :)

    Annelerimiz aynı kişi olabilir mi? Bana her sinirlendiğinde ev işi yaptırıyor da. :)

    Bütün bu olaylardan sonra umarım annen affetmiştir seni. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana ve annene sonsuz sabir ve superman gücü diliyorum.
      Ev işi bende yapiyordum o sinirlenince ama mutfağı kutsaliydi sokmazdi. Meger büyük cevazalara sakliyormus.

      Sil
  3. Kuzenim de öyle bir de midesizler ki :D
    Sabah güne çikolata ve kolayla başlar tatlı bir şeyle yer der canım tuzlu bir şey istedi.. Tuzlu bir şey yer hemen der canım tatlı bir şeylr istedi..
    Zıkkım yiyin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son söz surekli dilimin ucuna geldi biliyor musun? :D
      Uzun bir süre kuzen falan gormek istemiyorum. Telefonda kutladiklarinda daha cok seviyordum

      Sil
  4. Misafir gelince baş köşeye kurulan kuzenler bende de bir sürü. Bi de şunu da yapsana bunu da yapsana demezler mi. Seni bi ben anlarım he.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet iste bizimkilerde bana oyle yapti. Ben bu sicakta mutfakta surunurken onlarin kahkahasini dinledim bide

      Sil