22 Temmuz 2014 Salı

bazen ağzına sıçılmadan anlamıyorsun


Bazı altın kurallar vardır. Kimseye güvenme. İlla güveneceğim diyorsan da bunu hemen yapma. Kimseye sırtını yaslama. Herkesle tüm sırlarını paylaşma. Ama işin kötü tarafı bu altın kurallar seni yalnızlaştırır. Sonunda bu böyle olmaz diyorsun ve yavaş yavaş içine birilerini sokuşturmaya başlıyorsun. Ama hala dilin kimseye güvenmem ayaklarında. Öyle güveniyorsun ki ne dese  kapandaki peynire koşan fare gibi atlıyorsun. Ama dilin hala ne bok yediğinin farkında değil. Aynı masaya oturuyor, birlikte gülüp eğleniyorsun. Hala sakladığın bir şeyler var ama tahmininden daha çok şey dökülmüş ağzından. Sonra zaten fedakarlıklar başlıyor. “Ah cicim arkadaşım tabi ki.” Çünkü siz arkadaşsınız, dostsunuz. Gün geliyor sizin ona işiniz düşüyor. İlk önce “Tabi ilgilenirim ama sabah olmaz mı? Bugün işim var yarın yaparız? Takma kafana ya halledeceğim. Şey ben mi hım işim vardı ama. Ya canım müsait değilim.” Nazikçe siktir git diyor ama anlayana.  Sen değil miydin ben güvenmem etmem diyen.  Sırtımı kimseye yaslamam. Al işte daha minnacık şeyde duvarın üflemeyle yıkıldı. Kurt senin sazdan evini bir üflemeyle yıkar da götün açıkta kalır, haberin olmaz. Yalnız kalsaydın içinde en azından kikirderken aklına “İnşallah şu sürtüğün işi düşer de kıçımı büyülteceğim, senin için kaldıramam” gibi tek taraflı diyolaglar gelip durmaz. Sen kendi kendine konuş dur. Sinek vızırtısı değilsin haberin yok. Bu da bana ders olsun. Azıcık büyüdük diye hayat dersi bitmiyor ki.

16 yorum:

  1. Hiç kimseye güvenme mantığıyla hayat geçmiyor ne yazık ki. Etrafımızda bir sürü insan var ve birilerine güven duymak zorunda hissediyoruz kendimizi. Sanki bir tür ihtiyaçmış gibi. Sonra da üzülüyoruz işte. Bunun önlemi olsa keşke. Yaşayarak öğrenmesek ama malesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alarm taktırsak. =) İhtiyaç işte... Akıllansak yine bir şey değil. Ama insan bir kez inanınca kafada ki şüpheleri hep susturuyor hiç konuşturmuyor.

      Sil
  2. Dürüst ve samimi duygularla oluşur güven.Bunu ancak akıllı ve özgüveni olan insanlardan görmek önemlidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceren çocukluk arkadaşım bu. Ona da sırtımı yaslayamayıp güvenemeyeceksem ne olcak halim.

      Sil
    2. Çocukluk arkadaşınsa olduğu gibi kabul edip üzmeyeceksin güzel canını.Üzülmemek için arkadaşlıklarında seçici olacaksın.Ama bir de şöyle bakarsan olaya ilişkilerimizdeki olumlu olumsuz her olay hareket biraz bizim olgunlaşmamızı sağlamaz mı?

      Sil
    3. Hep haklısın. =) Olduğu gibi kabul ederim ama insan bazen önemli hissetmek istiyor. Yanımda olsun istiyor. Yoksa ben ona bunu yapmışım o bana bunu yapmış diye çetere tutmuyoruz. Lafların kulağıma küpe olsun. Olgunlaşırken keşke hep iyi şeyler olsa.

      Sil
  3. Cidden arkadaş diyebileceğin insanlar çok nadir çıkıyo hayatına yeri geliyo yıllar giriyor araya ama o hala bıraktığın gibi..
    O yüzden hiç sıkma canını birgün öyle biri çıkacak illaki o zamana kadar birazcık daha dikkatli ol yine de sen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden arkadaş diyebileceğin insanlar önemli. Şanslıyım ki araya yıl girip bir bok olmamış gibi devam ettiğim insanlar var. Şanslıyım ki bir elin parmaklarından çok arkadaşım var ama anlattığım insan benim için çok değerliydi. Galiba o yüzden çok kırıldım. Bu ara pek bir hassasım. Off ya da çok mu büyültüp haksızlık yapıyorum. Ee yani Şeyma ayak üstü kafamı karıştırdın.

      Sil
    2. Ben kendime de böyle yapıyorum işte :D
      Haksızlık yaptığını düşünmüyorum şu yazına bakarak çok net söyleyebilirm ama çok değer evriyosan bir anda silme derim..

      Sil
    3. Kıyamam ki zaten ona. Silme nerde kaldı.... Ben o kadar özveride bulunurken istediğim nadir istediğim omuzda elde yanımda olsun.

      Sil
  4. ayyy işte bak hiç kimseyi yaklaştırma en rahatııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. setime bir set daha eklemem lazım o zaman. pek güçlü duramaz oldum bu ara =(

      Sil
  5. Güvensek olmuyor, güvenmesek olmuyor ya. Güvenmesek iyice yalnızlaşıyoruz, güvensek de zaten ağzımıza sıçılıyor dediğin gibi. Ama Dördüncü Tekil'in dediği gibi güvenmek de ihtiyaç olunca zaten yapacak da bir şeyimiz kalmıyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azıcık ipucu verseler bari. Bir kendimi alıştırırdım.

      Sil
  6. Malesef,çoğumuz böyleyiz. Yaşamadan anlaşılmıyor ama yaşayınca da tecrübe oluyor,iyi oluyo ;)

    YanıtlaSil