17 Kasım 2017 Cuma

amadan sonrası teferruat


Gülüşleri mutlulukları saklama dağıt, acıları göm sende kalsın insanıyım ben. Bende her insan gibi kötü şeyler yaşadığım oldu sadece sustum, sessizce geçmesini bekledim. Onun gidebilecek olması kötüler listesinde ilk beşe giremese de ilk on beş de yer alır. Gitmesini falan istemiyorum ama gitmede diyemiyorum diyemem hakkım yok. Onun vermesi gereken bir karar olduğuna inanıyorum. Benzeri durumda onun bana git ya da kal demesini istemezdim. Bunun sevgiyle ilgili olduğunu düşünmemeye çalışıyorum. Ama bencil bir yanım aklıyla düşünmeyi bırakıp kal dememi istiyor. Hatta bir Türk dizisi dramı yaratıp beni seviyorsan gitme falan dersin iki gözyaşı dökersin diyor. Ne var ki ben onları diyecek biri değilim. Kendi özgür iradesiyle karar versin istiyorum. Çok standartlara uyan bir ilişkimiz yok. Çok normal ilişki sürdürebildiğim de söylenemez. Bir sürü kişisel sorunum var. Aklımda olan şeyler bazen beni bile hayrete düşürüyor. Bizim ilişkimizin kalıbı farklı işte. 24 yaşına geldim adam ilk sevgilim ve ona sadece bir kez seni seviyorum dedim. Bizi biz yapan hep sınır tanımaz dürüstlüğümüz diyorum ama ona gerçekten ne hissettiğimi bile söyleyemedim. Adamla doğru düzgün konuşabildiğim tek anda her şeyi mahvettim. Artılarından eksiklerinden bahsettim. Onun için her şey kolay. Gelebilirmişim, iki yıl kısaymış gel git yaparken kolay geçermiş. Hatta onunla da gidebilirmişim. Anam babamda öyle diyordu, kızımız adamın peşine takılsın gitsin. Bazen aynı ülkede yetişmediğimizi falan düşünüyorum. Onun için her şey kolay. Gelirsin gidersin… Gelemezsem de artık sen sürme gözlü birkaç hatun alırsın nasıl olsa oralarda yasaldır. Benden daha güzellerdir tabi. Dürüst ol dedi, olduk bu kez düşündüklerimizi beğenmedi. Güvenim yokmuş -tabi olmaz arkadaşıyla yatan ben değilim- her uzak ilişki yürümez diye kural yokmuş. Oldu sen git dönersen benimsin diye bekleyeyim ben de. “Evlenelim” dedi. Suratına boş boş baktım. “Ben yarın evlenelim desen seninle evlenirim sen yapabilir misin?” dedi. Ben yapamam. Onu seviyorum ama.. Benim amalarım var işte. Hayatımı ondan başkasıyla düşünemiyorum ama evli beni de düşünemiyorum. Evlenmek falan istemiyorum. Herkesin hayatında olması gereken bir şey olarak görmüyorum. O böyle kocaman laflar ederken ben ona gitmede diyemiyorum işte.

26 yorum:

  1. İki karşı cins, birbirini tamamlayan, biri tencere, biri kapak gibi, birbirine ihtiyaç duyan bir hakikat olmalı. Her iki değer asla birbirinden uzak kalmamalı. Bir elmanın iki parçası gibi olmalı. Bence sonrası teferruat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama aynı elmanın yarısı mıyız emin olamıyorum ki. İnsan nasıl anlıyor?

      Sil
  2. Şimdi sevgilim gidecek olsa mesela bende bir an şaşırır belki istemezdim ama gitme demezdim . İnsanların hele de sevdiğim biri ise başka ülkeler , yerler görmesini ve işinde iyi bir yere gelmesini isterim .
    Ben hiç gitme diyemezsin .
    Sende de bende ki gibi evlilik korkusu var :)
    Korku demiyelim ama birine bir anda bağlanmak tuhaf geliyor
    Lady akışına bırak kafanı rahatlat kalbin ve evren sana cevabı sen sormadan verecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik korkusu eğil ama bağlanma evet. İlişkilerin garantisi yok ama 30 yıl sonra yanımdaki adamın hala elini tutmak çocuk gibi kıkırdayıp eğlenmek istiyorum. Annemle babamın arasındaki o büyüyü arıyorum açıkçası. Ama garanti yok işte hayatta.

      Sil
  3. Evli bir insan olarak söylüyorum, 24 evlilik için erken bir yaş. Hayatta yapılacak çok şey var. Evlilik bütün bir dünyayı gezip yorulduktan sonra dinlenilecek bir liman gibi, sakin bir deniz gibi, huzurlu bir yer. Ama sen gene de karaları bağlama, herşey elbet olacağına varıyor, en hayırlısı ne ise o olsun.. İçin rahat olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlenemem. Böyle bir anda bunu ortaya atması biraz şantaj gibi geldi. Cevabımı biliyorken

      Sil
  4. Gitme kelimesini bende sevmiyom ya naz mı yapıyon lan gidesin yoksa gitme iste. Neyin tribindesin.

    Gidiyorsa da bence dönüsü olmamalı. Giden gelene kadar aynı kalmaz çünkü. İlla birseyleri eskitir gidisler.

    Bence aklinla düşn kalbinle degil oluru vsrsa kap bırakma yoksa koyver gitsin. Hatunda cok herifde 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaahaha :D aradığım söylemek istediğim sözler sanırım :D

      Sil
  5. Gitme demek çok zor ve dememeli bir insan. Gitme dedikten sonra onun gitmesi zor ama gider. İyi bir fırsatsa aşkımdan ölsem de giderdim. 2 yıl sürdürülebilir bir zaman ama zor geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğruyu söylemek gerekirse bende onun git gitme demesini umursamazdım. Çünkü sırf o gitme dedi diye kalırsam her an onu suçlardım

      Sil
  6. Ben de gitme diyemezdim. Hem de 3 senedir birlikte olmamıza rağmen. :( Çok zor. Ama keşke o bana Makedonya'ya gelirken gitme deseydi de burada survivor hayatı yaşamasaydım. :D

    YanıtlaSil
  7. gitmeyi kafaya koymuş olan birine inatla kal demek zor olsa gerek. sanırm en mantıklısını yapmısşın ama gel bir de içine sor. :(

    YanıtlaSil
  8. Amalarını çok iyi anlıyorum çünkü benim de hep amalarım oluyor. Beraber olsan da bir insanın hayatına müdahale etmek çok doğru değil bence de. Belli bir noktada herkes seçimini yapıyor ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birinin keşkesi pişmanlığına sebep olmak istemiyorum.

      Sil
  9. Canım
    Bazen sevgi çok basittir
    Onu kendimiz karmaşık hale getiriyoruz
    Sen ona gitme demeye hakkım yok diye düşündüğünde
    Onun da "beni gitme diyecek kadar sevmiyor" diye düşünme hakkı ortaya çıkıyor
    Umarım kendin için doğru kararı verirsin
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sözcüklere dökmek zor. Yanlış anlaşılmamaya çalışmak. Söze dökmek neyin var neyin yoksa ortalığa saçmak gibi geliyor.

      Sil
    2. “Derdini söylemeyen derman bulamaz”
      Derler eskiler
      Herhalde bi bildikleri vardır

      Sil
  10. hımm bak iş sende bitiyo o zaman. evlenmek istemiyon. onunla gidemen :) giderse evet uzakta iyi değil durum. napcan zor iş valla. ay boşver madem zamana bırak ama hassas olma barik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlenmek falan istemiyorum ben. Sanırım şuan en net olduğum şey bu.

      Sil
  11. Gerçekten zor bir durum ama üstesinden gelebileceğini biliyorsun. :) Umarım hayatta "iyi ki"lerin "keşke"lerinden hep daha fazla olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle olur. Keşkelerle büyümek istemiyorum :D

      Sil
  12. cevabını bildiği bir soru sormuş, nasılsa yok diceksin hazır değilisn diye o rahatlıkla bir anda evlenelim demiş topu sana atmış belli ki. sonra da ben sana evlenelim dedim sen hayır dedin, benimle de gelmedin bik bik bik öterler kendisine yer açıyor işte sakın kal deme çünkü sen kal dersen ona rağmen kalmazsa daha kötü hüssedersin, gitmek istiyorsa gitsin bırak bence. zor tabi bunu yapmak, söylemesi kolay, ben olsam yapamazdım belki ama bir dış göz olarak yorumum budur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki ben art niyetli düşünüyorum ama fikrim bu istemiyorum hazır değilim. Biliyor belki onun için kolayca dillendiriyor. evlilik nasıl bir kararsa bu iş konusu da tek kişilik karar ama ben sadece bencilce kendimi düşünüyorum.

      Sil