1 Aralık 2016 Perşembe

kusurlarımı sev benim hayaletimi değil



Okuduğum bir kitapta sevgilisi ile beraberken onun hiçbir kusurunu görmediğini söylüyordu yazar. Ne zaman ki ilişki çatladı, terk edildi, incitildi o zaman farkına varıyormuşsun. Eğer geri dönerlerse birbirlerine yine tüm kusurların üstü örtülüyormuş. Etrafındaki herkesin sevgilisi hakkında sıraladıkları kusurlar, hatırlattıkları fayda etmiyormuş. Yani seviyorsan karşındaki mükemmel görmeye meyilli ve bu beklenti içerisinde olduğunu birkaç sayfada anlatmış. Sanırım bu sık duyduğumuz ama biri yazınca hakikaten ya bu böyle dediğimiz, kendimizde bulduğumuz anekdotlardan biridir. Benim içinde öyle olması gerekiyordu. Gariptir ki değil. Ben hep kusursuzda kusur ararım. Sonuçta insan değil miyiz biz? Neden kusursuz olmaya çalışalım ya da kusursuz görelim ki? Bizleri faklı kılan detaylar kusurlar değil mi? Herkes sevgilisinin, eşinin dostunun, ailesinin çok zeki, yakışıklı, iyi, eğlenceli, duyarlı, ahlaklı vs gibi bir çok iyi özelliklerle bezendiğini iddia ederken bu ya gerçekten doğru olsaydı? Herkes birbirinin aynısı olmaz mı? Gidip büyük kötülükler yapın demiyorum ama böyle olsa, herkes prenses pembesi haplarla uyutulmuştan farksız olmazdı bence. Hem bence gerçek sevgi karşındakini kusursuz görmek değil. Eğer biri benim kusurlarımı görüyorsa ve sevmeye devam ediyorsa bu gerçek sevgidir. Sidiklinin insanı delirten konuşmak istemediğinde kimseyi dinlemediği, etrafındaki herkesi değersiz hissettirdiği anları biliyorum. Konuşuyorsunuz ama o tek tepki göstermiyor. Annemin o her şeyi abarta abarta anlatması, bazen kendi düşüncelerini babama bizim düşüncelerimiz gibi anlatması, Uyuz`un sinirlendiğinde kendini kapatıp çekip gitmesi, babamın aklına takılanı size milyon kez söyleyerek dayatması, benim sinirlendiğimde düşünmeden konuşup insanları zayıf noktalarından vurup yaralamam.. Bunların hepsi temelde birer kusur. Gariptir ki tüm bunlara rağmen birbirimizi seviyoruz. Bu sırf bir kaç genetik olay yüzünden olmamalı. Öyle olsa tahtı için oğullarını kardeşlerini öldüren insanlarda olmazdı. Kime sorsam hayatındaki insanın tek kusurunu söylemedi. Herkes ne kadar mükemmel olduğundan bahsedip durdu. İşin garip tarafı benim Joker`i zerre kadar sevmediğimi, sevsem hiç kusur bulmayacağımı söylediler. Ama ben onu kusurlarıyla seviyorum, benim kusurlarımı bilsin öyle sevsin istiyorum. Çünkü bir insanın kusurlarını görüp sevemeye devam etmek o kişiyi sizin için mükemmel kılar. Mükemmel bir ailem yok çünkü insanlar ve hataları var tıpkı benim gibi. Ama benim için mükemmeller. İstediğim Joker için hatalarımla, kusurlarımla mükemmel olmak.

29 yorum:

  1. ah keşke kusurları ile sevebilen erkekler de olsa. ben a kişisinin hiç bir kusurunu göremezken onun bana onlarca kısır sayması beni deli ediyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların kusurlu olmasını seviyorum daha gerçek geliyor. Hele mükemmel olma çabası ne bileyim saçma bence. seviyorsan kusuru görür yüze vurmak için değil sevdiğine sebep görürsün bence :D

      Sil
  2. Sevdiğimizde ne yazık ki genel olarak zihin kusurları görmezden geliyor, üstünü örtüyor. Objektif bakamıyoruz karşımızdakine. Ne mutlu sana kusurlarıyla görmek ve bununla birlikte sevmek... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sana katılıyorum. Hoş katılmasam da değişen bir şey olmazdı. Mükemmeli bir kenara bırak, biz ortalamayı bile tutturamayan bir milletiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmeli yakalama çabası çok saçma. kelime başında göreceli bir kere :D

      Sil
  4. Kusurların farkında olmak ama o insanı seviyorsun diye önüne set çekmek, herkesin yaptığı şey budur sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende set çekmekten çok güvende hissediyorum. Bir şeyler hissedebildiğimin göstergesi gibi geliyor bana :D

      Sil
  5. Belirli insanları kusursuz gibi görmek aslında onlara da kötülük etmek. Eksiklerin ortadan kaldıramazlar. İnsan bu kusuru da olur tabi ki. Dediğiniz gibi kusurlarıyla sevebilmek marifet. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ki dile getirmek değil aslında. Getirsem ne olur hoş bilmem ama hep diyorum ki kusurlarımı görerek kendimi başkalarını seviyorsam gerçektir

      Sil
  6. Ya ama yılların Lady Witch'i kuru kusu Lady mi oldu :/ olmadı ve Lady'm eksik kaldın böyle :D
    En doğru düşünce de bu ya zaten. Diğer türlü insanlar çıkıp o kusurları gözlerinde büyütüp pişmanlıklar öne sürüyorlar. Onların kusur olmadığını düşünseler, bununla yaşayabileceklerini bilseler ne sevgi biter ne de bıkar insanlar birbirinden. Sen Joker'i sevmiyorsun diyen kişi de çılgın bir ütopyada salt aşklar yaşayan biri sanırım. Her insanın kusurları vardır. İnsanız ne de olsa baştan aşağı mükemmellik abidesi olmamız imkansız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuzu eksik kalmış gibiyim kabul :D Bende henüz ısınamadım ama deneyeceğim bir :D
      Seviyorum onu sadece nereye oturtacağıma karar veremiyorum, hangi çizgileri geçmesine izin vereceğimi bilmiyorum. Kendime çırpınıyorum. Güven, eminlik, mantık kendimi koruma içgüdüm çırpınıyor belki bu yüzden kendimi kandırmamak için kusur arıyorum. Özledim seni bu arada :D

      Sil
    2. Ben de blogu özledim girip girip çıkıyorum, taslaklar aldı başını bitti ama bende tık yok :(

      Sil
  7. kesinlikle katılıyorum yazdıklarına. ne bu kusursuz olma çabası ne diye yorar insan kendini. karşımızdakini cidden kusurlarıyla sevebiliyorsak gerçek sevgidir diğer türlüsü bana da inandırıcı gelmiyor. Xcan burnumla, balık hafızamla, kıt hesaplama yeteneğimle, pireyi deve yapmamla dalga geçer hep ve ben onun beni böyle sevmesini daha samimi buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusur bana çok insani bir şey geliyor. Seviyorum resmen. Hatta hataları bile seviyorum. Bazen bunu sevme sebebim yanlış bile olsada. İnsan yanındayken bazen unutuyor sevdiğini görmüyorya, gözüne soktuğunda canını acıttığında acıyorsa hala seviyorsan tamam işte diyorum hissediyorsun.

      Sil
  8. Sana katılmıyorum desem psikolojik veya fizyolojik baskı şiddet görür müyüm :D
    Etrafındaki insanların bahsettiği şey aslında jokere aşık olmayışın. Aşkın gözü kördür derler ya gerçekten öyle olduğunu düşünüyorum. Ailenin kusurlarını tek tek sayıyorsun, muhtemelen arkadaşlarininkini de sayarsın. Sen onları nasıl seviyorsan jokeride öyle seviyorsun aslında. Joker için ayrı bir yer yok kalbinde. Diye düşünüyorum fıstık :)

    He ama sen mantıklı bir aşk yaşıyor olabilir misin? Neden olmasın.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem belkide haklısındır haklılardır. Ama kusurları görmeyi istiyorum. İnandığım şey ben o insanı kusurla seversem bilerek gözlerim kör olmadan o zaman gerçekten sevdiğimi gösteririm demektir gbi geliyor. Sevmek göstermek bende duygusal bi problem özür belkide. Korkuyorumdur belkide.
      Nerelerdeydin mail falanda attı yoktun :D Merak ettim seni

      Sil
    2. Mail adresimi sildim. Ondan mail gelmedi bana. Geri de gelmezdim ama ne bilim geldim ya. Biliyorum yazacaktım ama boşver dedim rahatsız etme kızı.

      Sil
  9. yeni ismin hayırlı geldi miiii sevdin miiii :)

    YanıtlaSil
  10. Sen pek güzel düşünüyorsun. 🤗 Kusurlar insanı mükemmelleştiriyor bence. Gerçek sevgi de kusurlardan geçiyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel mi değil mi bilmiyorum bazen fazla takıntılı geliyor :D

      Sil
  11. İşte aşk gözünü kör etmiş lafının arkasındaki hikaye bu. Her kusurun insanı güzelleştirdiğini düşünmüyorum, senin saydıkların da kusur değil karakteristik özellikler bence. Bu o insanın yapısı yani huyu böyle. Ama şu noktaya dikkat etmek lazım, önce kusurlarını görüp sonra buna rağmen mi seviyoruz yoksa sevdiklerimizin kusurlarını, hatalarını fark edip sonrasında buna rağmen sevmeye devam mı ediyoruz? Yani bir nevi kusurları görmezden mi geliyoruz? İkincisi doğruysa, bu aynı zamanda bizi ilk önermenin doğruluğuna götürür ki, senin kusursuzda kusur araman şartlanmış bir hobiye dönüşür çünkü kusur bulsan da sevmeye devam edersin bence. Hele senin gibi kusurlarıyla sevilmeye değer veren biri kesinlikle vazgeçmez o insandan. Tabi bu sadece tahmin, yani yazmamışsın, kusur bulunca ne yaptığını. Yanılıyor muyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buna rağmen sevmeye devam ediyorum. Aslında bende bir takıntı. Belki saçma gelcek ama olasılık arıyorum sürekli. Ne kada üzer beni, ne kadara dayanırım. En kötüyü düşün. Psikopatça biliyorum ama arıyorum o kusuru. Bileyim ki gün olup gördüğümde hazırlıksız yakalanmayayım. Ve kusura rağmen sevmek bana gerçekten sevebildiğimi gösteriyor. Sürekli soruyorum kendime sevgiyi hissetmek nasıl bir şey. Kalple alakalı şeyler çok soyut. Somutlama arıyorum biraz belkide.

      Sil
  12. Kim dedi kız sana Joker'i sevmiyorsun yoksa kusurunu görmezsin diye? Ver yolayım saçını başını. Çocukluğumuzdan beri bunlarla büyütülüyoruz ondan böyle oluyor. Romantik komedi filmi değil bu yahu. Ben İstanbul'a aşığım, 8 senedir hala böyle mayışarak bakıyorum gözlerine ama kusurları yok mu tabi ki var her insan gibi.. Mesela bazen inanılmaz negatif oluyor, hayatta en şanssız insanlar bizmişiz gibi davranıyor halbuki öyle değil. Peki ya ben!?? Psikolojik sorunlarım var, bazen inanılmaz gudubet pis suratsız biri oluyorum, dişim yamuk falan. Sevmiyor mu beni İstanbul? Bilmiyor mu peki bunları? Bıraksınlar bu işleri. Kusurlar güzeldir, kusurlarımızla mükemmeliz. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romantik komediye benzeseydi azıcık hayat ben o klasikleşmiş havaalanı sahnesinde arkadan koşan bile olmaya razıyım. Benimde bir çok sorunum manyaklığım var. Beni benken böyleyken sorunlarımı bile bile sevsinler iki gün sonra sen zaten böylesin demesinler istiyorum.

      Sil