15 Ağustos 2015 Cumartesi

yinede çocuktu o


Cevizin kabuğu kötü gözüküyor. Mesela biri bana onun içindeki yeniyo güzel demese hayatta içini açıp kırıp yemem. Aklıma bile gelmez. Çünkü kahverengi, buruşuk gibi duran, sert kötü görünüşlü bir şey. Allahtan birinin aklına içine bakmak gelmiş. Bizim toplumda aslında aynen benim cevizin içine bakmayacak olan beynim gibi düşünüyor. Dışın iyi değilse açıp içini bakmaz. seni sen yapan giysilerindir. Bizim toplum çünkü kılık kıyafete takık, gösterişçi bir görüş edindi gidiyor. Eskiyi bilmem ama benim çocukluğumdan beri böyle. Ne kadar inkar etsekte hepimiz yapıyoruz. Kabul etmesekte yapıyoruz. Sorsam şimdi herkes aman ben öyle hiç yapmam der. İşin pratiğinde ise öyle değil. Sen yapmıyorsan bile yanındaki insan yapıyor olabilir. Çevir kafanı bak. Ben çevirdim. Jokerle kahve içtik, caddede trafik kitli diye on dakikalık yol yürürüm arabayla uğraşmasın dedim eşlik etti. Yolda yürürken biri sol tarafımdan yaklaşıp sarıldı. Konuşmaya dalan bense bir anda irkildim ister istemez. Ancak asıl tepki Jokerden geldi. Çocuğun kolundan tuttuğu gibi yere fırlattı resmen. Bir yandan da bağrıyor "Ne yapıyorsun sen lan!" diye. İttiği kişi boyacı bir çocuk yerine şöyle moda dergisinden çıkmış gibi annesi tarafından giyindirilen bir çocuk olsa eminim öyle yapmazdı. Ama üzerine boya bulaşan çocuk ise tehlikeli uzak durulmalı. Kim olduğunu anladığımda beynimi çıkarıp, sıcak suda haşladıktan sonra kavanoza koyup ters çevirmişler gibi hissettim. Matematikçi benim üç dört yıl önce tanıştığım bir çocuk. Ayakkabı boyuyor. Bu sene liseye geçecek. TEOG açıklanmış ve benim altın çocuğum baya iyi bir liseyi kazanmış. Beni de görünce koşturup haber vermek istemiş ama sonunda kendini yerde buldu. Öfkeden resmen kudurdum. Matematikçi birde çok cılız bir çocuk öyle küt diye yere düşürülünce resmen içim cız etti. Ve kendime kızdım ona kızdım. Ya cidden Joker bu kadar şekilci idi de ben mi göremedim. Etrafta dünya yansa umurumda olmaz diye dolaştığını biliyorum ama bazı şeyleri sorgulamadan duramıyorum işte. Özür diledi refleksti diyor ama yinede çocuktu o.

28 yorum:

  1. Onu bilmemde bu şekil konusunda çok haklısın. Bildiğim bir şey varsa erkekler bu şekile daha önem veriyorlar karşısındakini giydikleriyle yargılıyorlar. Jokerin istemeden oldu demişse gerçekten içten söylemiştir. Tabi sen daha iyi bilirsin tavırlarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yansıttığı yok şimdi yiğit ve öldürmekle ilgili atalarımız zamanında bir şeyler demiş malum :D
      Sorun ne biliyor musun deli gibi korkuyorum ben. Joker`le bu kadar iyi anlaşacağımı tahmin etmiyorum. Resmen mutsuz olmak için sebep arar oldum. Sanırım azıcık salağım :D

      Sil
    2. Canım bak anlaştınmı anlaştın. Tamam korkularını bir kenara bırak anı yaşa:) jokerle sevgili olucağınız galiba gerçek:)

      Sil
    3. Korkulardan birsey olmuyor salla gitsin

      Sil
    4. Psikopat bir düşünce yapım var. Çok riskli bu işler

      Sil
    5. Lady witch birbirimize benziyoruz o zaman benim beynimi biri açıp baksa şeytan halt etmiş yanımda tam bir seri katil olurmuşum ya:)

      Sil
  2. off cok uzuldum yaaa. maalesef bazen fevri cikislar yapiyoruz. belki de sana zarar verecegini dusundu.
    bilemeyiz.on yargili davranmayalim jokere de di mi. ama bu hepimizde var. mesela şöyle dusun tonton bi dede sana sariliyor bi de her tarafi yirtik pirtik gorunusu korkunc bi dede sana sariliyo refleks olur illa ki bu biraz da kendimizi koruma gudusudur herhalde.
    o cocuk ne kadar kucuk bilmiyorum cok kucukse ayip olmus ama ergen tipliyse koruma refleksi diyebiliriz sekerim di mi yaaa ;)
    ayy ne dicem bilemedim ki *-*
    en iyisi sana kocaman sevgilerimi yolliyim ♥♥♥♥♥
    adresim degisti bi de
    ladybugtr.blogspot.com
    oldu

    YanıtlaSil
  3. off cok uzuldum yaaa. maalesef bazen fevri cikislar yapiyoruz. belki de sana zarar verecegini dusundu.
    bilemeyiz.on yargili davranmayalim jokere de di mi. ama bu hepimizde var. mesela şöyle dusun tonton bi dede sana sariliyor bi de her tarafi yirtik pirtik gorunusu korkunc bi dede sana sariliyo refleks olur illa ki bu biraz da kendimizi koruma gudusudur herhalde.
    o cocuk ne kadar kucuk bilmiyorum cok kucukse ayip olmus ama ergen tipliyse koruma refleksi diyebiliriz sekerim di mi yaaa ;)
    ayy ne dicem bilemedim ki *-*
    en iyisi sana kocaman sevgilerimi yolliyim ♥♥♥♥♥
    adresim degisti bi de
    ladybugtr.blogspot.com
    oldu

    YanıtlaSil
  4. Canım gerçekten üzücü olmuş ama bence jokeri çok suçlama. Çünkü liseye geçen çocuk da öyle 7 yaşındaki çocuk gibi olmaz, han koruma içgüdüsüyle yapmıştır. Düşününce benim sevgilim de olsa öyle yapardı sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok o kadarda küçük değil ama ben tanıyınca olaya ister istemez taraflı yaklaştım.

      Sil
  5. offff ya çocuk çok üzülmüştür yaa içim cız etti ama. joker de kendini kadir inanır mı sanıyooooo :)

    YanıtlaSil
  6. offff ya çocuk çok üzülmüştür yaa içim cız etti ama. joker de kendini kadir inanır mı sanıyooooo :)

    YanıtlaSil
  7. çok kötü olmuş ya ben küçük bir şehirde yaşadığım için böyle tedirginliklerim yok
    fakat sanırım büyük şehirlerde hem korkulu olduğun için onun da refleks göstermesi olabilir
    ve evet toplum olarak şekilciyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük şehirde her an tetiktesin. Ya ben bile tam manasıyla sıyrıldım diyemem ki. Ama çok üzüldüm. Benim yanımda olan birinin ona böyle davrnmasından dolayı.

      Sil
  8. Tamam bende tanımasam tepki verirdim. Ama Matematikçi ile tanışma koşullarımızdan sonra olaya fazlasıyla duygusal bakıyorum elimde değil.
    Ay bizimkisi büyüyemedi. Yeminle böyle kısa kalacak diye korkuyorum. Lise hayatı boyunca eziklerler bunu. Ya da o da Uyuz gibi gözümde büyümedi. Adam bir doksan küsür ama hala küçük dayak yediğinde koruduğum kardeşim gibi geliyor.
    Ya ben fark etmemiştim. Haberdar etmen cidden iyi oldu :D

    YanıtlaSil
  9. Joker için bir şey diyemiyorum aslında çünkü bu yaptığı ne kadar yanlış olsa da istanbul gibi bir yerde herkes ister istemez sekilci oluyor. Sana bir anda gelip sarılan kişinin çocuk da olsa sana zarar verebileceğini ya da bir şekilde senden bir şey calacağını düşünmüş olabilir. Bu doğru bir düşünce olmasa bile büyük sehir kisideki koruma güdüsünü tavan yaptırıyor. Küçücük bir çocuk arkadaşımı beklerken yanıma gelip para istemişti vermeyince de ufak ufak çantamı kucağımdan almaya çalışmıştı mesela. Ya da yine küçük bir çocuk yolda ağza alınmayacak laflar etmişti birgün durup dururken. Bu yüzden sana bir anda gelen bir çocuğun değerlendirmesini yapmadan bir anda itmiştir muhtemelen. Doğru bir davranış değil ama burada insan ister istemez buna dönüşüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Of evet haklısın hemde son sarıtına kadar ama bendeki sadece koruma iç güdüsü ve korku. Korkumun temel sebebi ben bu Jokerle iyi anlaşıyorum ve gün geçtikçe gözüme daha tatlı gözüküyor. Kusur arar oldum yeniden.

      Sil
    2. Lady şuan yanında olsam omuzlarından tutar "kendine gel!" diye sarsardım seni ve bu konuda biraz şiddet eğilimim olduğunu söylemem gerekiyor. Jokerle artık ciddi ciddi konuşman lazım. Alacaksın çocuğu karşına diyeceksin ki "joker, son zamanlarda ilişki bazında iyi gittiğimizi düşünüyorum ve önceden buna bir isim vermeye karşı olsam da ben artık bir ismimiz olmasını istiyorum" ya da "seninle güzel vakit geçiriyorum, seninle olmaktan mutluyum ama sen ne kadar bana artık o yönünü göstermiyor olsan da senin önceki hal ve hareketlerinden kaynaklı üzülmekten korkuyorum bu yüzden ilişkimize isim vermekten tedirginim" diyeceksin. Hayır madem çocukla ilerlemekten bu kadar korkuyorsun bilsin o da dimi ama. Hem ne demişler, kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek. Böyle kaçarak bir yere varamazsın hem kendini yıpratırsın hem de karşındakini

      Sil
    3. Söylemesi kolay. Bir sormak lazım ben cidden ne istiyorum. Of Cha `ya sabah kalkıyorum oh ne güzel ilişki tam benlik diyorum, akşam ben adam gibi ilişki isytiyorum diyorum. Bence ben ne bok yediğimi bilmiyorum.

      Sil
    4. Şuan adam gibi ilişkiden farkınız ne ki? Birbirinize hesap vermeme ya da izin istememe diyorsan aklı başında, birbirine güvenen hiçbir çift bunu yapmıyor zaten. Sen konuşunca sanmıyorum aranızda bir şeyler değişecek. Anlattığın kadarıyla Joker öyle asar keser karışır bir tip de değil (gözümde tam cadde çocuğu kendisi, rahat, cool falan). Sen önü açık bir şeye başladın ama sevgililik de şu yaşadığından farklı bir şey değil ki zaten

      Sil
    5. Evet tam bir cadde çocuğu. Bu da beni germiyor değil. Çünkü ben onla aynı cadde de değilim der ayrı dünya edebiyatımı da yaparım :D
      Of sonunda senden dayak yiyeceğim dimi? Sen konuşunca mantıklı geliyor. Ama ben aaa bu benim sevgilim demek istiyor muyum bilmiyorum. Sanırımm bir de sevgilim olunca gözlerim ile etrafı şöyle bir tarayamayacağım. İçimde yeminle küçük bir kaşar var derdime bak ya.

      Sil
    6. İlişkinin sana bi sorumluluk yükleyeceğini düşünüyorsan abi bak cidden yapma böyle evlendirmeyecekler sizi söz. Yaparlarsa düğünden kaçırırım seni, gerçekten! Başkasına bakmama durumu... Yoo bence bakabilirsin yani göz var nizam var yanındaki bir ilah değilse eger azıcık sağ sola kayabilir gözlerin ahahahahah. Mine biriyle çıktığında çevreye daha fazla bakar mesela. Bir keresinde sevgilisi varken kendine uzaktan izlediği platonik birini bile buldu. Renk katıyor bunlar kişiye hep ahahahaha.
      İçimden bi his Jokerin senden talep edebileceği şeylerden kaçtığını ve ona güvenmediğini söylüyor. "İlk sevgili" muhabbetini dile getirmeseydi o güvenmeme durumu belki hiç olmazdı ama kaçmakla da bir yere varılmıyor hani. Sen kendini bil yeter gerisini düşünme o kadar bunlar büyütülecek konular değil çünkü. GERÇEKTEN! Bağlı değilsiniz falan ama senin birilerini incelediğini ya da konuştuğunu görse Joker hiç öyle "sevgili değiliz biz" diye düşüneceğini sanmıyorum hem :D

      Sil
    7. Hahaha bak söz verdin beklerim kaçırmazsın tez zamanda evlen diye beddualar okurum.
      Off o konuya girmeyelim hiç. O kafamda koca bir tabu. Abi öptüğüm adam sayısı bile bir elin parmaklarını geçmiyorken o iş zor imkansız. İçimdeki edepsiz hatun ne var be onda abartma dese de yok annemin büyüttüğü kız yapmaz ki genelde onu dinlerim. İlişki ilerleyecek adam bir şeyler bekleyecek benden alacağı cevap hayır olacak sonuç acı hüsran.
      Of utandım yine
      :D

      Sil
    8. Sus kız vurmıyım ağzına ne diyosun öyle utanma beddua falan. Allah çarpar bak :P
      O kısım tamamen kişisel, seni hiçbir şeye zorlayamaz da baskı da yapamaz. He kaldı ki baskı uyguluyor bunu senin önüne çok ciddi bir şey gibi sürüyor o zaman yolunuzu ayırırsın. En azından kendi benliğinden ödün vermemiş olursun. Annene karşı vicdanın da rahat olur. İlişki sırasında bunun konusu ilişkinin uzunluğuna göre 1 en fazla 2 kere açılır. Bi en başlarda bir de aradan uzun zaman geçtikten sonra yoklamak için o kadar. Ama karşı taraf uzatıyorsa olmaz o iş. Çok net aldatır ya anlamazsın bile. Savunma olarak da seni suçlar hatta -en sevmediğim erkek modeli-

      Sil
    9. Of Cha ya ben niye böyleyim anlamıyorum. Herkese doğal gelen beni kasıyor. Gerim gerim geriliyor. Belirsizlikler ise beni öldürüyor.

      Sil
    10. Kafanda büyütüyorsun sen Lady'm bunlar öyle büyütülecek şeyler değil. Biri seni (sana göre) kötü yönde değiştirmeye çalışıyorsa ayrılırsın, mutlu ve sorunsuz/sorunları halledebilen bir çiftseniz devam edersiniz bu kadar. Konuşmanı söylememdeki sebep tam olarak o işte. Belirsizlik kişiyi yorar çünkü. Açıklığa kavuşunca her şey bi 100 kilo vermiş gibi hissedeceksin, rahatlayacaksın. En azından neyin ne olduğunu bilmek rahatlatacak seni ve dediğim gibi seni zorlarsa da üzülmen anlamsız olacak çünkü ilişkiniz ona dayalı ilerleyecek demek oluyor bu. Tamam fiziksel açıdan önemli hatta erkek için "çok" önemli bi mesele ama ergenilkten çıksın artık. Hayır yani ne öyle yeni ergen gibi ortada gezmeler falan. Zınk diye istemek niye? Az sıksın dişini aaa

      Sil
    11. Off haklıyken seni sevemiyorum :D

      Sil