7 Ağustos 2015 Cuma

tatil dersleri


Aman götünü kaldırıp iki gram yürüme lütfen ya. Gezmeye değil de senin basenine basen katmaya geldik zaten. Bir insan nasıl Efesi gezerken sadece taş çıkalım, oturalım, gerek yok gezmeye der. Bir insanı tatile çıkınca tanırsın derler ya, eğer sürekli yatış bekliyorsanız beni tanımayın bence. Tatilden anladığım sadece deniz kum değil benim. Gezeceksin. Gittiğin yerde bir müzeye dahi girmediysen salla gitsin. Yürümekten ayakların ağrımalı. Ama Yancı sürekli yattı. Bende en son ne haliniz var diye çemkirip Joker`in ve AvukatKızın kolundan tuttum onlardan kurtardım. Çünkü Edebiyatçı`da Yancı`ya uyup beni delirtti. Hanımlar sanki Paris sokaklarında alışverişe çıktılar. Terliyorlarmış, hava sıcakmış. Lan yaz ortasında İzmir`desin ne bekliyorsun. Götünden o ter illaki akacak. Artık kızlardan nasıl bıktıysam sürekli Joker ile takıldım. Resmen Allah beni cinayetten kurtarmak için çocuğun iznini bu tarihlere ayarlamış. Eve iki leşle dönmek istemezdim. Bu sabah döndüm ve ilk iş geçici mezuniyetimi almak oldu. Sonrada yeni bölümüme kayıt yaptırdım. Şimdi ilk defa girenler bana çemkirmesin binlerce sıra altımda bir yer yazdım. Benim için önemli olan devamsızlık olmaması ve sevebileceğim bir şeylerdi ve tam yerime denk geldim. Anahtar kilit uyumu bizimki ya. Resmen ayak üstü aşk yaşadım. Ah birde belgelerimi dolaştırırken dekan yardımcısından bir ton azar işittim. Ne işim varmış o bölümde, yüksek lisansa ne olmuş. 82 ile olmaz deyince torpilin vardı senin bizim okul zaten niye başvurmadın diye da azar işittim. Lan ne hale gelmiş be memleket. Her bokumuz torpilli olsun dimi. Bundan yıllar sonra şöminemin başında oturup aldığım oksijeni hücrelerime ulaştıramadan dışarı verdiğim zaman eminim vicdanım rahat olurdu.  

21 yorum:

  1. Bende efesin uzantilarinin olduğu şehirdeydim birkaç gün önce .bencede gezmeden olmaz.müzeleri filan gezceksin. Bende inşallah izmire bir gittiğinde uğramayi ve o yerlerin hepsini gezmeyi istiyorum.kimse bana uymazsa tek gezerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka gez. Harika ben çok seviyorum İki kez gezdim. Geçen senede bir arkadaş grubuyla gitmiştim. Mayıs ayında bile sıcaktı bu kez piştim. Şapka gözlük ve 50 faktör güneş gözlüğünü şiddetle tavsiye ederim :D

      Sil
    2. Egenin sicagini biliyorum kavurucu yakici olur:) istanbul nemli orasi yakici sicak

      Sil
  2. Yeni gidilen yeri gezme takıntısı bende de var. Gittiği yeri sadece evde oturup izlemek çok anlamsız geliyor ama kızlara pek lafım yok çünkü hava bu derece sıcakken dışarıda fenalık geçiriyorum ben. Ter falan bir yerden sonra önemli olmuyor ama baya bildiğin gidiyor insan. Yeni bölümün hayırlı olsun. Ben yapmadım, yazdığım hiçbir yeri istemediğime karar verdim. Puanım fazla iyi değildi malum :D Bu sene biraz yakınmayla geçecek benim adıma ama yeni bölüm, yeni çevre her zaman iyidir. Torpil kısmını boşver yüksek lisans belli bölümler için sadece akademik kariyer bazında bir şeyler katıyor yoksa ona da bakan yok.
    Bu arada Joker beyle iyi gidiyor gibi bir daha bir konuşma geçmesi ihtimal doğrultusunda mı? Hani çorba değil sevgili olmak için falan? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben sürekli bir mekanda oturmayı anlamıyorum. Hadi oturmak istiyorsan otur ama gezmek için geldikten sonra dönelim diye diretme sonunda. Sonuçta az ya da çok sayıda olsa bir topluluk oluyorsun. Bu olayın öncesi var sanırım bende birikti baya.
      Ben devamsızlıklık var mı yok mu diye baktım direk :D Akademik kariyer çok mantıklı görünüyor ama isteyip istemediğime emin değilim. Bizim ülkedeki çalışmalara inanmıyorum sanırım. Yurt dışı içinde sağlam bursun olmazsa imkansız hani.
      Benden ya da ondan ses çıkmadı.Bazen acaba başında hatayı ben mi yaptım kaşındın mı sen diye düşünmüyor değilim hani.

      Sil
  3. aaa yeni bölüm mü? Hayırlı olsun.
    Ben de senin gibi yaptım,sıralamamın aşağısını yazdım,içime o sindi.
    Bence yürülmeli.Ben sıcakta yürüdükten sonra dondurma yemeye bayılırım ya da soğuk bir kola.Anca öyle tadı çıkıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :D
      Ya onlara sıcak bana değil mi bana da sıcak ama dırdır yapmıyorum.sanki gelirken zorladım onları.

      Sil
  4. ha haaa izmirde terlemeden olur mu hiç haklısın tabii. ee kutlarız o zaman yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temmuz ağustosta oraya gidilmezmiş ben anladım onu.

      Sil
  5. Vaaoov yeni bölüm :) Takdir ettim, saygı duydum :)
    Torpilden midem bulanıyor. Herşey torpil mi allasen. Yok ya gezmeyen çabuk yorulanla tatile çıkmak işkenceden beter. Sana katılıyorum o konuda.
    Her yazıda joker. Sevdim ben bunu :D
    Amaaan şaka yapıyorum ( yapmıyorda olabilirim :D) Joker'in orda olması iyi olmuş hakkaten kız yaramış sana ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yuh deme açıköğretimde okuyasım var. Uyuz bu sene başlayacak Sidikli okuyor lan benim eksiğim ne dedim hani.
      Bilmiyorum ama topluluksan çoğunluğa uymalısın uymuyorsan da bana uysunlar diye diretmemelisin bence. :D
      Yaradı ve sevindim. Kızlardan sıkılmış olabilirim ve Jokerin olması cidden eğlendirici oldu :D

      Sil
  6. Kızların topluluğa uyması konusunda haklısın. Ama onlara da bi konuda hak veriyorum mesela ben çok sıcakta kalınca bildiğin bembeyaz oluyorum gözüm karariyor falan. Sebebini çözemedim haha. Eğer kızlar da benim gibilerse anlıyorum onları. Ben 2 adım atsam bu sıcak havada, resmen dua ediyorum bir şey olmasın diye. Bayılmıyorum da böyle garip bir şey. Iyi gezmeler size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların hiç bir şeyi yokken böyleler. Olsa hiç öyle dermiyim. Gölgeye oturtur Roma İmparatorları gibi bakar firevunmuşçasına hizmet ederim

      Sil
  7. Bunların bir de yokuş çıkamayan modelleri var. Onlar daha bir sinir bozucu oluyor.

    Torpil konusunda alnından öpesim var. Helal olsun diyorum. Bu ülkede böyle asil duruşlu kaç enayi (torpil yandaşlarının tabiriyle) kaldık ki. İnsan kazandığı her kuruşu hak ettiğini bilmek istiyor. İnsan olan istiyor aslında, gerçekten insan olmayı başarabilen. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haahhhaa Örnek Sidikli. Kıza yokuş deme yerine bir kilometre yürüt.
      Torpil kullandıktan sonra hiç bir zaan olduğum yeri hak edip etmediğimi bilemeyeceğim ki. Bu beni mutsuz eder. Ama çoğunu etmiyor bu bir gerçek.

      Sil
  8. Ay bence de biryere gidiyorsan "GELDİKOKADARGÖRMEDENGİTMEYELİM" kafası olmalı :B

    Bir de neye kaydoldun neye kaydoldun merak ettim :^)

    YanıtlaSil
  9. Yaa aynı bizim kafadasın sen de :)) artık ağrıdan yürüyemez hale geldik, götümüz başımız dağıldı, canımız çıktı ama her yer gezilecekti!!! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli değil mi ya. Anıları daha hatırlanabilir kılıyor bence.

      Sil
    2. Bence de, hem gezip görmedikten sonra ne anlamı var. Yaşadığın yerde yüzmeye gitmekten bir farkı olmaz ki o zaman tatiln.

      Sil