25 Temmuz 2015 Cumartesi

uyutur yine kaçarız


Geçirdiğim en zevkli tatillerden biriydi. İlk defa amcamlarla tatile gittik. Babamın bir boy büyüğü. Kendileri bir buz kütlesi olmakla meşgul olduğu için adama bir türlü ısınamadım. Erkek kardeşler olarak çok az konuşarak markalaşsalar da bu amcam işi en çok abartan. Yıllarca farklı şehirlerde yaşadığımız içinde hep kırk yılda bir görüştük. O yüzden Artist`nin huyunu suyunu bilmem. Ama kardeşi geçen yaz bizimle tatile çıktı, tüm yaz bizde kaldı. Her sabah sigarasını içtiği balkonumdan içeri girerken dürtükleyip karnım acıktı dedi. O yüzden onun huyunu suyunu bilmekle kalmam hangi yemeği sevdiğine kadar bilirim. Ama abisini çok yakından tanıyorum dersem yalan söylemiş olurum. Tatil sayesinde aslında ne kadar harika ve eğlenceli bir kuzen kaçırdığımı fark ettim. Ne güçlü akrabalık bağlarımız var ama dimi? Bazen aman akraba uzak dursun desem de, hepsi için böyle konuşmamam gerektiğini anladım. Ne bilim sanırım her dakikasından zevk aldım tatilin. Bir iki gün büyüklerle takılıp sonra sizi baş başa bırakıyoruz ayağına kaçmalarımızı daha çok sevdim. Çok abes olacak belki ama hayatımda ilk defa deve güreşi yaptım. Sidikli ile düşmeyince Artist Uyuzu teklemeyip düşürdü de biz kazandık. Ya Artistin sevgilisinin omuzuna çıkıcağım diye tutturması. Bir doksanlık adam. Kız desen elli kilo bir şey. Mantıksızlığı anlatsak da hayat müşterek dedi çıktı valla. Gerçi çıkmasıyla düşmeleri bir oldu tabi. Deniz bisikletinde üç kız bırakıp atlayınca bizimkiler akıntıda bolca sürüklenince bizim haspa Sidikli ne pedal çevirdi ne yüzmeye razı oldu. “Saçlarım yeni kurudu sahil güvenliği arasınlar kıyıya kadar yüzemem”  deyip durdu. Küçük beyde hayatında ilk defa renkli istop oynadı. Abisi Artist ile 11 yaş olunca o da öğretememiş. Çocuk gelmiş 17 yaşına bir kere oynamamış. Takma ismini söyleyince o kim be diye aval aval etrafına baktı. Bu yaşta ne oyunu demeyin cidden eğlenceli oluyor. Hele sekizden sonra tek kişi kalmayınca plajda daha güzel oluyor. Karanlıkta ortada sıçan bile oynadık. Akşamları gittiğimiz yerlerde uzun bir masa olup eğlenceli yemekler yedik. Balıktan nefret etme noktasına gelinceye kadar oturup kalkıp balık yedik. Akşamları gezerken bir sürü saçma hediyelik eşya aksesuar alıp cüzdanımda delikler açtım. Geceleri kumsalda oturup güneş doğduktan sonra uyumaya gittik. Aklımızı kaybetmiş gibi güneş doğar doğmaz buz gibi suya girdik. Ne bilim bir sürü basit, bazen çocukça şeyler yaptık ama çok eğlendik. Seneye annemle amcamları bırakıp birlikte tatile çıkmaya karar verdik. Gerçi bu annemlerin seneye olan tatili şimdiden ayarlamasıyla annemleri uyutur yine kaçarıza döndü. 

9 yorum:

  1. ha haaa okurken ben bile çok eğlendim yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürenin kısa olduğu ama tüm yıla yetecek tatillerden biriydi :D

      Sil
  2. Bir hafta ortadan kayboldun yapmadığın kalmamış he. Yalnız kuzeninin sevgilisinin omuzlarına çıkmış olması ahahahahaha. Yazık kıza çökmüştür bir anda ahahah. Geceleri kumsalda takılmak o buz gibi suya girmek harika ama biz de yapıyoruz onu her yaz. Her şeyden öte o ortamlar harika oluyor. Tek yazlık yakın arkadaş bile edindiğim oluyor benim orada çok kıskandım su an seni :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız öldü diye korktum ben. Bir sıkımlık canı olanlardan zaten. Ya ben nefret ettim. Buz gibi elin ayağın uyuşuyor. İyi ki Rus değilim doğunca soğuk denizlere sokmuyorlar dedim. Adamlar boşuna sıcak deniz hayali kurmamış bence.

      Sil
    2. Beni hep soktular soğuk sulara alıştım ondan ama havanın soğuk olmasına dayanamam suda sadece dayanabiliyorum onda da o ilk şok anı hoşuma gidiyor :D

      Sil
  3. Kalabalık aileyi anlaşabildiğim kuzenlerim olduğu için seviyorum :D

    Ayrıca hayat müşterek diyerek sevgilisinin canına okuyan kuzenine çok güldüm. O mu karakterini yeni öğrendiğin kuzenin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o :D Artist dedim ama cidden hak eder lakabını. :D
      Bizde de kalabalık çok ama herkes dağınık. Bazılarıyla hiç bazılarıyla yazdan yaza görüşünce böyle oluyor.

      Sil
  4. Babanın bir boy büyüğü ve buz kütlesi üstelik?! :D Süper tanımlama. Amcalar genelde arıza oluyo sanırım. Benimkiler de farklı açılardan öyle. Hemi de boy boy. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaa :D Babaannemin beş oğlu var babam en küçükleri. Tipik özellikleri az konuşmaları ve gülerken az görülmeleri.

      Sil