23 Mayıs 2015 Cumartesi

samandan kafa yapmışlar


Herkese her şeye sinirliyim. İnsanlardan nefret etme seviyem hepsi için birer radyo aktif madde ile garip şeylere çevirme seviyesinde. Mesela zenginler üzerine güzeller ile Hulk yan yana getirildiğinde Hulk daha tatlı ve güzel gözüksün. Derdim ne yine dimi? Bıktım ya bıktım. Herkesin nazından, birbirinin sırtından geçinmesinden bıktım. Projeye girdiğinde bir şeyler öğrenmek için çırpınırsın, daha fazla şey yapmak istersin. Ama bizim bedavacı günü kurtarsak zihniyeti her alanda olduğu gibi burda da kendini gösteriyor. Gönüllü çalışırım diyorsun, cv`im dolsun, derstende şöyle böyle geçeyim, mezun oluncada devam ederim diyorsun ama iş uygulamaya gelince “Hoca bizim notumuzu verdi, sizin gruba iyilik olsun diye yardım ediyoruz.” Benim çok özverili çalıştığımı biliyormuş, Bilgisayarcı herşeye koşmuş, proje yöneticisi diye her dediğini yaparlarmış. Ama kızşu işin ucundan tutun deyince bahaneler hazır. İşim var iki gün ilgilenemem. Lan sürtük ben sabahlara kadar çalıştım neden senle benim cv`im aynı olsun notum aynı olsun. Söyleyince senlik durum yok biz diğerlerine git diyoruz. Pazartesi şehir dışındayım diyorum sen hala ben karşıda oturuyorum gelemem Lady gelsin diyorsun. Ama benim adımda Lady`se seni ne o dersten sırtımdan geçinerek geçmene izin veririm, ne de cv`ne projeyi yazdırırım. Neşeliyimdir, güler yüzlüyümdür ama öfkelenince gözüm döner. Şuansa öfkeden kuduruyorum. Kimse kusura bakmasın ama kimseye gel hakkımı ye, sağ yanağıma vurduktan sonra solumu döneyim oraya da vur demem. İyilik yap denize at da hikaye. Zamanında bir iki uyanık ata bir iki sazanın iyi niyetini kullanmak için söylemiş bunları. Ama bilmedikleri benim iyilik meleği olmadığım ve suratıma vuranın kıçını tekmelediğim. Onlar için çok güzel bir iki planım var, bunun içinde aman arkadaşsınızı da çekemeyeceğim. Bunlar hayatımda olsa ne olur olmasa ne olur. Bugün Bilgisayarcıyı saatlerce ağlattıktan sonra benden insaf beklemesin o yalancı sürtükler.

Kendime Not : Gece geç geliyorsun ders çalışıyorsun ya kütüphanede ama buraya bile yazma. Maazallah babanın babalığını sorgulayan olur.

Kendime Not 2 : Sinirliyken blog okuma, post girme gözün iyice dönüyor.

Kendime Not 3 : Bu hafta en az sekiz saatlik bir uyku uyu.

Size Not : Çok bunaldım hem de çok. Pazartesi akşamına kadar şehir dışına kaçıyorum. Niyetim telefondan bilgisayardan uzak durmak. 

16 yorum:

  1. Canım Lady :( Hayat boyu hep boş sıfatlar için çalışıyoruz maalesef. Bu hafta bizim evin gündeminde de benzer şeyler vardı, insanlar karşısındaki sömürmekten o kadar zevk alıyor ki. Hani bir laf vardır ya, birini 40 yıl sırtında taşı 1 gün indir senden kötüsü olmaz, o misal..
    Sen uykunu almaya bak, o zaman herşey daha katlanılabilir oluyor inan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü olmak umurumda değil artık. Kimseyi sırtımda taşımak istemiyorum. Arkadaş terimine giriyorlar diye beni kullanmalarına artık izin vermek istemiyorum

      Sil
    2. Ben çok ama çok geç akıllandım. İnsanlar birazcık özveriyi, değeri görünce kendisini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. Sen kırmamak için, sevdiğin alttan aldıkça onlar daha beter üstüne geliyorlar. Çok fazla dost kazığı yemiş biri olarak, kadehimi güven duygumuzu yerle bir edip bizi kendimize kırdıranlara kaldırıyorum!

      Sil
  2. İyilik yapıp denize atma olayı kesinlikle yalan katılıyorum sana! Bir insana ne kadar müsamaha gösterirsen onun iki katı şekilde tepene çıkıyor çünkü. Bu konuda kendini ezdirmemene çok sevindim. İnsanı çıldırtıyor o durum çünkü! Hocanla konuşamaz mısınız projenizin bir sunumu bir şeyi olur illa o sırada kim ne yaptı çıkar ortaya ne de olsa? Biz öyle yapmıştık geçen sene 6 kişiydik 4 kişi yırtındı bir şeyler için 2 kişi yattı en son projeyle ilgili bilgi vermedik ve onlar düşük not aldı. Hoş bizimki cvye eklenecek kadar büyük bir şey değildi ama yine de aylarımızı vermiştik. Neyse, umarım şehirdışı sana biraz iyi gelir rahatlamış pamık gibi olmuş şekilde dönersin.

    Ve evet yazdıklarına dikkat etmende yarar var yoksa posttaki asıl temayı atlayıp farklı konularla seni sinirlendirebilirler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepemde tepindiler resmen benim. Çıkmasını bekleyecek kadar sabırlı değilim. Ve çıkmama olasılığını göze almayacak kadarda öfke doluyum herkese. O yüzden elimden o notları düşük gelene kadar kurtulamayacaklar.
      Pamuk gibiyim aslında ama onların üstünü çizince rahatlayacağım :D

      Sil
    2. eee haketmişler ama. ortaya bir şeyler çıkarıyorsunuz ve hepiniz eşit koşullarda çalışmalısınız dimi ama :D

      Sil
  3. kıyamam ya, bazen böyle gelirler adama
    elbet rayına oturur her şey, allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.
      Bu ara her şey fazla üst üste geldi sanırım o yüzden bu kadar öfke doluyum.

      Sil
  4. En nefret ettiğim şeydir iyilik yap denize at. İyilik yapınca insan mutlu oluyor ama karşıdaki öküz olunca sinirden ölüyorsun. O otlakçılardan hep nefret etmişimdir. Sınavda senden geçirir, yüksek alınca sana hava yapar çalışmadan yüksek aldım diye. Marifet sanırlar. Sakın izin verme üstünden geçinmesine, yık ortalığı ama izin verme. Sonra için içini kemirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık çıkara dayalı ilişki olarak beni görene iyilik yapıp mutlu olamıyorum. Tersine kendime kızdığım için mutsuz oluyorum. Elimden kurtulamazlar ya onları fena halde taktım kafama. Ayaklarına ipi dolayıp asacağım :D

      Sil
  5. hakkını yedirmemen çok güzel ;) yine de oto kontrolü elden bırakma tatlım gerçi ayarını biliyosundur sen . umarım üzüldüğün şeyleri hemen çözersin sevgiler <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oto kontrolü elden o akşam bıraksamda hala emin değilim elimde mi. İstediğim benim çalışırken onların yatarak benle aynı notu almaması.Gerisi zaten umurumda değil.

      Sil
  6. Canım sen yaz, bırak kim ne derse desin yahu. Salaklar. Ben hayatımdaki tüm gerçekleri yazsam afaroz edecekler heralde hahaha :D inadına yaz, inadına yap ne yapacaksan. O pisliklere de izin verme sakın. İş hayatı böyle işte, herkes birbirinin sırtından geçinmeye çalışıyor... Herkes bizim gibi mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyi yazıyorum yazmasına da yakalandığı an tasımı tarağımı toplar giderim :D
      İzin verir miyim hiç? benden bahsediyoruz :D

      Sil
  7. canım duygularını harika ifade etmişsin gerçekten ara ara bana da geliyor ... ama maalesef bu şekilde yaz bari okuyalım bende bloğuma beklerim esen al

    http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil