26 Mayıs 2015 Salı

birilerini taklit etmekten vazgeçtim


Dinlenmek bana çok iyi geldi. Kafamı toparlayabildim sonunda. Meğer etrafta ne çok insan varmış hayatımda söz sahibi olduğunu zanneden. Ne kadar çok ses varmış, ne kadar çok sesi duyuyormuşum. Haddimden fazla, baş edemeyeceğim kadar çok sorumluluk almışım. Her şeyi yaparım sanıştım ama ben bunları düşünürken ben olmak yerine etrafta gördüğüm o her işin altından kalkan güçlü kadınlar gibi davranmaya kalmışım. Ben kim onlardan olmak kim. Sabah yatağını toplamadın diye azar yiyorum lan ben hala annemden. Çamaşır makinası bile kullanmayı bilmiyorum zaten. Üstünde bir iki tuş var altı üstü dimi? Dün itibariyle gelmiş bulunmaktayım evet. Tüm hafta sonu seslerden uzak kafa dinledim. Hatta o kadar ki acaba Bursa’ya mı taşınsam diye düşünmekteyim. Nasıl olsa ev var artık. Boş boş ayda yılda bir gelmemizi bekleyeceğine gider otururum işte. Gerçi feribottan indikten sonra evi bulmam sorun oldu. Tekrar gitsem bulabilir miyim hiçbir fikrim yok.  Gerçi taksicinin beni fena halde dolandırdığını da düşünmüyor değilim. Ay birde orda herkes bit kadar trafikten şikayetçi. İstanbul trafiğinden sonra orası hiç bir şey be. Ama bir görseniz herkesin dilinde bir “trafik çok” lafı var. Sabah dokuzda kuzenimin pastanesine giderken metroya bindim boştu resmen. Dokuz diyorum dokuz. Burda o saatte merto metrobüs her yer dolu.  Gerçi ulaşım bana biraz zor geldi. Ya da ben çok beceremedim sürekli kayboldum. Bizim kuzenlerden biri doktor biri pastaneci olunca hafta sonu da çalıştıklarından ben gündüzleri kendim dolaşmak zorunda kaldım ve bolca kayboldum. Ama güzel yerlerde buldum. Biri Misi köyüydü dere ağaçlar falan güzeldi. Diğerine de koca hafta sonunu nöbet tutan paşa dün kahvaltıya götürdü. Baçedere mi derebahçe mi neydi adı. Eğer giderseniz mutlaka gidin ben çok sevdim. Derenin ortasına at bir hamak tüm gün yat yeriydi bence. Dün zaten yine salaklığımı konuşturdum. Feribot kıyıya yanaştı ben millet insin kalabalık yapmaya gerek yok derken az kalsın inemiyordum. Meğer daha sonra Kadıköy`e gidiyormuş ve ben kapıyı tam kapatırlarken yetiştim. Adam söylene söylene şu demir zımbırtıyı indirdi, bir kaç kişi sesli güldü. Evet o salak kız bendim, merhabaaa. Taşınmayı cidden düşünüyorum bu arada. Gerçi amcamın yan bloktan daire alması sinir bozucu ama olsun severim kendilerini. Yerleşir iş buluna kadar pastanede takılırım. Hatun efsane güzel şeyler yapıyor. Hafta sonu boyunca sürekli pasta yedim, 59214568521632 kalori aldım. Kuzenimden aldığım tariflerden biri olan kek fırında. Pişince kekimi kapıp kütüphaneye gideceğim. Sonunda bizimkilerden izin çıktı. Sidikli`yi öne sürdüm sabahlama iznini kaptım. Gerçi bu izinde bir günde üç sınavım olduğu gerçeğiyle de endeksli olabilir. Yoksa babam yine derdi “Sidikli yurtta çalışamıyor ondan kütüphanede kalıyor sen evde teksin, çalış işte sessiz sessiz. ” 

13 yorum:

  1. Ay o derebahçeyi herkes övüyor anam bir biz memnun kalmadık. Kışın soğukta gittik içerisi doluydu dışarı oturttular. Hem götümüz dondu hem bekledik hem de kazıklandık. yedi kişiyiz yedi kişilik kahvaltı istedik. ulan zeytinden bile üç tane getirdi ibneler. yok böyle rezillik. her şeyden minik birer parça düştü herkese üstüne de 20şer lira para ödedik. Hala unutamam o günü. Bursa da ondan biraz daha ileride Kasaba diye bir çiftlik var, oraya mutlaka git. Bursanın en güzel kahvaltısı orada bence. Ortam da müthiş. uslu bir çocuk olursan midilliye bile binebilirsin. ben binemedim. ah çok özledim bursayı! keşke ben de bir kafa dinleyebilsem kafam bok şuan ve bok finaller geliyor. senin rahatlayabilmene ve bursaya gidip gezmene çok sevindim (çatır çatır çatııııırt ayol çatııııırt)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bize baya çok getirdiler :D Çoğu kaldı hatta :D
      Oraya gitmedim hiç ama bir sonraki sefere oraya da uğrayıp deneyeceğim :D

      Sil
  2. Bir yeri en iyi kaybolarak öğrenirsin ki bence bu senin için çok iyi olmuş ahahahaha. Yalnız İstanbul'dan gelene "ay orası uzak otobüsle 40 dakika" diyemezsin ya da "burada çok trafik oluyor 1 saatte eve gidemedim". Trafik varsa en az 2 saat gözden çıkarmalısın sen ki otobüsle 40 dakika az yani ahahahaha. 9da metronun boş olması da... İstanbul için fazla ütopik. Yazın insanlar gidiyor tatile o zaman bile tıklım tıklım bitmiyor İstanbul insanı.
    Yaşayabilirim diyorsan, sizinkiler de bir şey demiyorsa kalk git kal derim. Ama komple taşınmak yerine önce sen birkaç haftalığına bir git kal belki istemeyeceksin bir süre sonra belli olmaz :D
    Aileler asla ama asla anlayamazlar evdeki çalışma ortamı ve dışarıdakinin farkını. Evde teksin çalış lafı hele yok yani imkanı yok çalışamam ben hep bir yerlere gitmem lazım. Uyuyorum yoksa :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde on dakikalık yer yirmi dakikadan aşağı srmüyor ya. Yaz kış dolu tüm toplu taşıma.
      Dün çok mantıklı gözükürken bugün çok sakin ve uzak gözüküyor ya gözüme :D
      Bende ki kararda bu kadar sürer :D

      Sil
  3. Şu an canım başka bir şehirde kaybolmayı çekti öyle iştahlı anlatmışsın ki ve 5 dkk'lık trafikten yakınmakta ayrı bir lüks olsa gerek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın kaybolmak gerek sıcakta zor oluyor :D

      Sil
  4. Ayy valla İstanbul'dan uzaklaşmak ne güzel olmuştur. Biz sevdicekle Uludağ'a gitmiştik de o zaman Bursa'nın merkezine inmiştik. Dışardan güzel görünen bir kütüphanesi vardı bir onu hatırlıyrum, tabi bir de İskender yemiştik. Ama genel olarak havası temizdi hoşuma gitmişti :)) bu arada kolay gelsin Allah zihin açıklığı versin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kütüphaneye gitmedim ben de merak ettim şimdi. Kırmızı et ile pek aram olmadığından hiç iskender yemedim :D
      Ben yeşili var diy çok sevii-yorum. Yeşili var İstanbul`a yakın daha ne olsun :D

      Sil
  5. :)
    çayı iyiyse bir uğrayayım o pastahaneye

    YanıtlaSil
  6. En son ameliyat için gitmiştim Bursa'ya ölmeden döndüğüme şükrediyorum :)
    Wich, sen neden ailenden uzakta bir üni yazmadın. Üniversite demek bir çeşit özerk olmaktır. Sorumluluk kazanmaktır falan filan. Aile yanında bunlar kazanılmıyor. Öyle işte çamaşır makinesine uzaylı gibi bakarsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terci yaparken tek düşüncem aman burda rahatım ya annem her işi yapıyor işte gibi bencil mantık vardı. Ama şunu hep istedim annemler İstanbul dışında otursalardı.
      Şimdi bir halttan anlamayan biriyim.

      Sil