13 Nisan 2015 Pazartesi

tanıksızlaştırma


12 tane ay var. Kış aylarından hoşlanmam, nisanı sevmem. Dedem de babaannem de nisan ayında vefat etti. O gün bugündür her nisan ayında mevlüt okutuyoruz. Cuma günü sınavım yoktu stajdan erken çıkıp eve gelip dinlenirim diye planlarken özel taşımacılık yaptım. O ne mi? Şehir dışından gelenleri ordan burdan topladım. Yenikapı, otogar ve hava alanı arasında geberdim. Keşke annemi gönderip ben evde dip köşe temizlik yapsaydım. Hem anlamadığım şehir dışında oturanlar ne diye gelir. Halam kalktı geldi, yengemler geldi. Oturun lan evinizde ne diye azıtıyorsunuz. Hiç mi mevlüt görmediniz. Hadi baba tarafını anlarımda annem kendi akrabalarını niye çağırıyor. Ev taşıma kapasitesinin üstünde insan aldı. Her taraftan kafa çıkıyordu. Birde bunlar her şeyi mi kurcaladılar. Resmen delirdim. Eline kitabımı alan konusu ne diye yanıma geldi. Okuman mı yok çevir oku işte. Duvardaki postitlerime taktılar. Neden yapıştırmışım. Basit canım istedi sana ne? Unutuyorum gözümün önünde dursun diye ne diye olacak. Çerçevelerle gelen var yanındaki şu kim, bu kim diye. Her biri bir şey istiyor. Şu var mı bu var mı? Ay bir de bende bir yenge var akıllara zarar. Kadın eve girer girmez ilk iş ne zaman başını kapatacaksın dedi. Yok o pantolon darmış ayıpmış. Bana gelince zaten sürekli yok eteğin kısa yok bu dar diyor. Kendi kızına bakmıyor hiç. Kızını sordum arkadaşlarıyla dışarı çıkmış sabah dedi. Sonra bir görüyorum instagram`da hatun İspanya`da. Kadında ki dışarı anlayışına bakın. Mevlüt biter bitmez hala misafir varken topukladım. Sınavım var diye kendimi kütüphaneye kapattım. Annem tutturdu eve gel saat kaç ayıp diyor. Evde yatıya kalanlar var, halam ve diğer yengelerim. “Gelmezsen babanı yoluyorum almaya, gece vakti daha nasıl geleceksin.” dedi. Baktım saat olmuş 11 ve annem beni bırakmayacak, döndüm eve. Bizim sevimsiz yengede evine gitmemiş hala bizde. Kadın içeri girer girmez de ilk dediği şey “Kız dediğin bu saatte mi eve gelir.” Ve işte o an anladım ben cinayet işlerken tanık sevmiyorum. 

21 yorum:

  1. Aralık, Mayıs ayından nefret ediyorum. Ağustos ayından duble nefret ediyorum.

    Dikkat et, duvarlara kan sıçramasın. Lekesi çıkmıyor daha sonra. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslıyım sanırım ben sadece nisandan nefret ediyorum.
      Dexter usulü halletmeyi planlıyorum :D

      Sil
  2. "Misafir olduğunu unutuyorsun galiba." demeyi dene bir de, hafif göz dağı, hafif ben sana yapacağını bilirim, hafif nerde olduğunu bil kendine gel bu kadar rahat davranma... hepsi bir arada :) emin ol mesaj yerine gidecek ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demesine derdim de etraf kalabalıktı. Herkesin önünde çemkirip hanım tatlı kız imajımı mı bozayım :D
      Şaka bir yana kadını seven yok. herkes ne mal olduğunu biliyor onun.

      Sil
  3. ha haaaaa mevlütte yengeni zehirleseydin yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabaklar karışır sevdiğim birine denk gelir diye korktum :D

      Sil
  4. ha haaaaa mevlütte yengeni zehirleseydin yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden niye hep çift geliyor ki ?

      Sil
    2. valla bilmiyom yaaa. bana da bazen başka arkadaşların yorumları çift geliyor bilmiyom valla :)

      Sil
    3. Acaba neden kıdem farkından olabilir mi :D

      Sil
  5. Son cümleni hayat felsefem yapıyorum hemen :D
    Başını kapat ve o pantolon dar mı lafları acayip tanıdık yaa.. Aha buldum benim yengede böyle. Kaç anam kaç bu akraba milletine elini versen kolunu kapıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off kadın beni tüketti ya.
      Her ailede var böyle tipler.
      Annem kafa salla geç diyor. :D
      Öyle yapıyorum bende :D

      Sil
  6. Bizim evde de ocak ayı tam öyle. Yani tam benim ara dönem için eve döndüğüm zaman :)
    Bizde şehirdışından insan gelmiyor ama komşu teyzeler yeter benim katil olmama :) Canlarım benim, size ne ne bok yiyorsak yiyoruz gecenin o saatinde bir rahat bırakın ya da kendi kızınıza falan bakın. Ama nerdeee onların çocukları her zaman en saf en temizleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlunun düğününde aldığım elbise için bu çok kısa bunu mu giyeceksin götünü başını açacaksan gelme dedi, kızının çatala dayanmıştı o sırt dekoletsiyle.

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazını öğleden sonra çikolata kaplı fındık tanelerini kütür kütür götürürken okumuştum. İşte o an kafamda bir ışık yandı tanıksızlaştırmak yerine, kendine benim gibi lehine tanıklık yapabilecek birilerini bul. İşi halledince ıkıntı'ylaydım bütün gün dersin. Çikolatalı fındık hüpletiyoruduk falan de. Ben sana şahitlik yaparım. Bu trajikomik duruma başka da diyecek bir şeyim yok, onların hepsinden ben de tanıdım maalesef :)
      YanıtlaSil

      Sil
    2. hahah sana baylııyorum hatun :D Canım çikolataçekti be. Kalkıp yesem mi?
      Sen onu bunu bırak da hadi yeni bir şeyler yaz. Senden sürekli bir şeyler öğreniyorum bu yüzden çok seviyorum yazılarını. hadii lütfen kırma beniiii :D

      Sil
  8. Ah şu akrabalar. Yengene deyivermedin mi senin kız ne arıyor İspanyalarda. Bozacaksın böyle insanları. Benim de var öyle akrabalarım ve ben onları terslediğim için annemle bozuşuyoruz hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demedim ya annem kızıyor ayıp diyor. annemde bitmek bilmez sana vurana diğer yanağı çevir felsefesi var :D

      Sil