23 Aralık 2017 Cumartesi

koca mı para mı


Bizim bir meclis var zamanında sevgilim olmamasına takmışlardı. Etrafta bana uygun gördükleri insanları gözlerine kestirip ağlarına düşürürlerdi. Gel zaman git zaman Joker`i kabullendiler. Aradıkları kriterlerin tamamını göstermese de bir şekilde onayladılar. Lütfedip izin verdiler. Daha iyisini bulana kadar oyalanırmışım. Zaten Joker`de atari, playstation çıkana kadar beni oyalayacak. Sevgilime at arabası muamelesi yapmaları etrafta Porsche aramaları canımı sıksa da zamanında sevmişim bu kadınları bir şey diyemiyorum. Meclisimiz annem hariç 5 deli kadından oluşuyor. Joker Amerika`ya gidince Joker karşıtı propaganda anında başladı. Terk etmiş beni, ben daha iyisine layıkmışım, benim gibi kız yalnız bırakılır mıymış. Ayıp yapmayın dememi bekliyorsanız sizleri hayal kırıklığına uğrattığımı itiraf ediyorum. Haklısınız dedim ya haklısınız. Hayır adam bir hafta diye gitti ne zaman gelecek belli değil. Dedim bende akıl olsa başta dinlerdim sizi. Haklıymışsınız valla ne işim var benim o itsiz sapsızla. Zaten aldatır beni o kaşı gözü ayrı oynuyor. Tabi yeterli gazdan sonra ikinci aşamada ona neler yapsam onu tartıştık. Ben evrimin son basamağına adım atmışım, kolumda dünyanın en yakışıklısı -ama en zekisi de malum devir zeka devri-   Joker`e bir zamanlar tribini atıyorum. Sonra bir baktım önümde iki telefon biri esmer biri kumral iki yakışıklı. Ortak meziyet zeki ve köşeyi dönmüşler. Yurt dışında tamamlanmış okullar, ülkenin iyi şirketlerinde yaşlarından beklenmeyen koltuklar ve evlerinin arabalarının ederi. Çünkü ben paradan bir boka değer vermeyen sığ ötesi bir insanım ya da bu koşullarda emlakçıyım evlerin mevkileri ve fiyatlar benim için önem arz ediyor. Kuyumcuda olabilirim çünkü ailenin altın takma potansiyelinden de bahsedildi. Yetmedi birkaç güne karşıma kaynana adaylarım çıkartılıp kollarından boyunlarından sarkan altınların geline de takılacağı vaat edilip, gayrimenkul sektörüne yaptıkları yatırımlardan bahsedildi.  Film nerde koptu bilmiyorum ama gözüm döndü. Ya ben ne zaman bu insanlara paraya değer veriyorum dedim. Ne zaman sevgilimden ayrıldım bana birini bulun evlenmek falan istiyorum dedim. Ya ben insanların gözünden böylemi görülüyorum ya! Hepsinin bir koca kaynana bilmem ne pişmanlığı bitmek bilmeyen dersleri var ve adı dünya benim duygusallığımla değil para ve mantıkla dönüyor. Şakaya vuruyorum, kalp kırmamaya çalışıyorum ama yetti. İnsanların hayat derslerini dinlemeye özen gösteririm ama para ile ilgili bir hayat dersi parayı haklı çıkarıyorsa dinlemem. Dünya üzerinde gördüğüm tek şey insanların din dil ırk diye yaptığı tüm ayrımların birleştiği tek şey para. Birbirlerine katlanamayan insanların ortak tapındıkları şey para. Hayatın başındasın daha hiç yoklukla sınanmadın diyebilirsiniz haklısınız da belki. Aşk karın doyurmaz klişesini de söyleyebilirsiniz ama parayı değerli kılan insanları ona yükledikleri anlam bence. Paraya değil de insana vicdana değer verirsek para bir kağıt parçası olmak dışında bir anlam ifade etmez. 

38 yorum:

  1. günümüzün dini para gerçekten. eskidendi manevi dinler,uhrevi duygular. artık para varsa, herşey var demek maalesef. kalbinin yolundan git, tabii ki mutluluğu seç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para kavramını kendi kendimize ortaya atıp her şeyin merkezine koyuyoruz ya deliriyorum

      Sil
  2. Benim kardeşim hep diyor inşallah eşim iyi zengin olur diye :) hahah
    Ulan gönlü güzel olsun diyorum gülüyor
    Aslında ondaki mantık şu erkekler zaten zor çekiliyor bu hayatta bari paraları olsun
    Erkekler çekilecek şey değil ama seviyorum yine de o şapşikleri
    Gönülleri güzel olsun yeter parasında gözüm yok kimsenin :)

    Sonuç şimdiki herkes paraya bakıyor ondan güven kayboldu ya .
    Saygıyı sevgiyi paraya sattılar sonra ülke niye böyle
    Tabi böyle olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zenginlik geçici bir şey cidden. Bugün fakir olanın yarın zengin, zenginin fakir olmayacağının garantisi yok. Kardeşine de zekaya yatırım yapsın kalbi sallamıyorsa. Paradan daha değerli en azından :D
      Para dünyanın en korkutucu şeyi bence

      Sil
  3. Ne zamandır yoksun buralarda leydim, merak ettim. İyi misin, iyileştin mi?
    Böyle zamanlarda güven arttırması, destek olup dayanmayı kolaylaştırması gereken kadınlar konseyinin önümüzdeki maçlar moduna geçmesi gerçekten can sıkıcı bir durum. Para da, sıradaki adaylar da biraz ayıp kaçmış. Birazcık zamana, biraz da hislerine bıraksan su yolunu bulur belki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizimde ve dirseğim de iz kaldı ya canım ona sıkkın.
      Ya her şeyi geçtim benim öyle bir insan olabileceğime inanmaları beni üzdü

      Sil
  4. Onlardaki kafa işte sadece paran varsa saadetin de olur şeklinde olduğu için düşünmemek lazım. Muhtemelen sen kendini onlara öyle tanımadın ama onlar seni öylesin diye düşünüyorlar çünkü kendileri öyleler. Belki onlar senin yaşındayken böyle değillerdi ama yaş ilerledikçe bir şeyler oluyor bu teyze tayfasına. Tamam aşk karın doyurmuyor ama hiç sevmediğin biriyle de aynı yastığa baş koymanın verdiği his? Düşününce bile kendimi satılmış gibi hissediyorum kaldı ki gerçekten öyle bir birliktelik... Korkunç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatım boyunca anne babama bakarak büyüdüm. Onların arasında olanı onda birine bile razıydım be. Tamam duygusal bir tip değilim ama az çok tanıyorlar beni para mı ilk önceliğim ya da gerçekten öyle hissediyor olmaları beni niye üzdü bu kadar be. Bu mudur yani

      Sil
  5. seen onları da dinlemeee jokerden de kurtul yaaa shrek ooo :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah bence o gerçekten Joker. Adının hakkını veriyor :D

      Sil
  6. Para mı insanları bu hale getirdi, zaten insanlar bu hale gelmeye meyilli miydi bilmiyorum. Çevremde gördüğüm de bu her genç kızı ay bak bu zengin bunlar aranı yapalım diye sıkıştırıyorlar. Geçen gün teyzem kuzenime sana banka müdürü koca bulmuştuk almadın, gittin bu adamı aldın diyor. Adam da iş güç sahibi oysa ki ama olmaz hep en fazlasını istemek lazım, artık algı bu. Allah biz dinleyenlere sabır versin. Sen içinden geleni yap, gerisi mühim değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım kimse kendini güvende hissetmiyor ve güven onlar için para demek olsa gerek. Aklıma başka bir mantıklı cevap gelmiyor.

      Sil
  7. Paraya güvenmemek lazım ne malum evlendikten sonra her şeyin tersine dönmeyeceği.
    Birini önerirken parasından pulundan evinden arabasından bahsedip göz boyamaya çalışanlar beni de huzursuz ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para dünyadaki en korkunç şey bana kalırsa. Değer biçiyor her şeye

      Sil
  8. Lady'm kızma bu kadar.
    Aslında kötü amaçla dememişlerdir.
    Ayrıca ne evlenmesi ! daha yaşın kaç senin ya.

    Ayrıca özlemişim seni okumayı, atar giderlerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerelerdesin sen özledim seni. Sürünüyorum ben

      Sil
    2. Beni sen çektin buralara ama sürünme.
      Benim lady'm gerektiğinde içindekileri kusar gerektiğinde en güçlüdür.
      Her zaman çok iyi olmak zor biliyorsun sende.
      Burdayım ben gitmicem de.

      Sil
    3. Paçalarımı boktan kurtarsam yeter be Müptem :D

      Sil
  9. Hali hazırda evli ve bir kız çocuk annesi olarak önce "para" derim başka da birşey demem. Koca bulunur illa ki! önce kendini garantiye almalı insan. Evlilik konusunda fazla aceleci olmamak lazım. Biliyorum baskılara dayanmak zor ama 2x2 de 4 ediyor yani :)

    Bu arada yeni keşfettim takipteyim çünkü yazılarına bayıldım.

    birsenle.com ' a da gel davet ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybedecek hiç bir şeyim yokken daha cesur daha cüretkar konuşabiliyorsun bende ki o.
      Ve teşekkürler gelirim tabi :D

      Sil
  10. ay yok yaa kitap dolu değil valla, bağışladım bi dolu kitap, elimde toplasan en fazla elli kitap filan var, okuyunca orda burda bırakıyom kitapları, kafede filan bırakıyom, plak hiç yok, sadece netten dinliyom, çizgi roman seviyom ama dolu değil ama bak oyuncaklar doğru bi de aburcubur valla :) ev boş benim geçen bloga fotolarını koymuştum yeni yıla girince sildimdi, evde boşluk seviyom. her şey kafamda benim işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep kitapların için bırakırken deeptone yazsana:D Belki bir gün rastlarım kitabına :D Bir de o en fazla elli hangi kitaplarki evde kalmaya hak kazandılar merak ettim :D

      Sil
    2. sadece çocuk kitapları, küçük prens, pippi uzunçorap, pal sokağı filan işte, bir de ingilizce sözlükler filan var, çeviri yapıyom ya ondan yani :)

      Sil
  11. iki laptop var birinde yazıyom birinde film dizi izliyom yanii. benim tam bir öğrenci yaşamı vallası. jelibom müzik dizi filan. yazarken canavar oluyom hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jelibon favori atıştırmalığııııım :D

      Sil
    2. ya neler var di mi jelibom, haribo yupi filan yanii nefis yaaa, kolalı ayıcıklı hele böğürtlenliii :)

      Sil
    3. Üstü şekerli olanlar var ya iste onlara bayılıyorum :D

      Sil
  12. baksana benim instaya seeeen aradaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapattım ben ama bloguna girdikçe bakıcam senin hesabada evini nasıl kaçırdım ya :D belki tekrar koymak istesin :D

      Sil
    2. salon mutfak ve kitaplığı koymuştum kitaplıkta legolar var :) cluedo adlı oyun başka oyunlar filan yanii.

      Sil
  13. kitap ne bulursam okurum yaniii elime ne geçerse, bi de yemek seviyom aburcubur, entelektüel ve ciddi insanları filan hiç sevmem, müzik de her şeyi dinliyom arabesk çok dinlerim, rock filan, her şeyi dinlerim, birinde kitap görürüm hemen alır gece bitiririm filan, kitap gibi konuşanlardan hoşlanmam mesela, böyle ciddi sanat insanlarını hiç sevmem, hayatı hiç ciddiye almayanları severim, benim için en önemli şey bak gülmek, alay etmek filan. ne bileyim, doğa yürüyüşü, yüzmek, gezmek filan bayılırım. hayatı da hiç ciddiye almam. her şeye gülerim. umursamazım yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabesk benlik değil ama geri kalan her türü dinliyorum bende :D Hep gül zaten ya hayat fazlaca dramatik yaşanıyor hep bu dizilerden ama he akşam izliyorsun sabah canın iki entrika çevireyim çekiyor. O tarz tipleri ben hiç sevmiyorum ya daha çokta sanırım teknik isim zırvalıklarını bilmediğim ve sürekli bahsederlerken aşağılanmış gibi hissetmekten falan :D

      Sil
  14. bi deeee çikolataaa her gün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata aburcubur değil o bence öğün :D Kahvaltı neyse benim için çikolata o

      Sil
  15. bak ben çeviri yapıyom çeviri dersleri filan veriyom bir de ingilizce dersleri veriyom, business filan işte, derste yıkılıyom gülmekten valla çatlıyom bazen yaa, bizde insanlar ciddi ya, derste öğrencinin yüzüne jelibom atıyom, gidiyom saçını çekiyom, yanlış yaptıkları zaman çok gülüyoz filan yanii, üniversite master filan bitirmiş olsam da işte tam bir çocuk valla, anneme göre beşbuçuk babama göre onaltıda kaldım yanii. günlük yaşarım iştee, hafızam sağlam konsantrasyonum yüksek yazılar ondan öyle oluyo iştee, bi de çok uyurum ben yaaa uykucuyum yaniii haftasonu on oniki saat uyuyom, dizi açınca da on saat izliyom vallası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok merak ettim derslerini :D öğrencilerin seninle sıkılmaya fırsat bulmuyordur ama arkandan deli diye dedikodu yaparlar ben kesin yapardım. (Uykuya yenik düştüm :D)

      Sil
  16. heey baak sen ne güzel yaşıyon işteee. dolu dolu, hissederek, biraz da çılgıncaa, neşe öfke her şey var sen deee, bak bizim chad da öylee lili deee spotty dee, drama da iştee. hayat deli zaten ya dünya kaçıkların yerii, biraz masum çocuksu kalmak lazım ancak öyle deli olunuyooo, yaşıcan gitcen işteeee, hayatın kendisi ne güzel yaaa, aman kısa bişi zaten, fazla takmıycaaan geçiyo gidiyo herbişey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlulukta üzüntü geçip gidiyor üç günden fazla üzüntü tutma felsefem :D

      Sil