2 Eylül 2015 Çarşamba

beni arıyordum


Erkekler kendine bu kadar haksızlık etme dedi birisi.Ve devam etti "kaç yaşında olursan ol, kim olursan ol, her insan yeni bir dünyadır. Hiç bir zaman insanları bir kalıba sığdırtma. Tek çaban kendini gerçekleştirmek olsun...gerisi gelecektir" Evet söylediği sözlerden etkiledim. Etrafımızdaki herkesi kalıplara sıkıştırmıyor muyuz? Hele beyaz atlılarımız var, öyle insan dünya üzerinde yok. Zaten ne istiyorsak an geliyor ama bu olmamış diyoruz. Hiç bir zaman bizim üstün standartlarımıza erişemiyorlar. Medeniyet isterim kıskanmasın deriz, kıskanmıyor diye ağlarız sonra. Bu arkadaşlıklarımız içinde geçerli. Onları olduğu gibi değil bizim istediğimiz gibi görüyoruz. Yapmaktan hoşlanmadığımı söylesem de yapıyorum bunu fark ettim ben. Hoşlanmadığım dediğim her şeyi bir bir üzerime yapmış buldum. Söylediğimle olduğum kişi olmaktan git gide uzaklaşmaya başladım. Ya ben insanların söylediklerinin beni üzmesine kırmasına izin vermezdim. Hayatı olduğu gibi kabul eder üzerine planlar kurmazdım. İnsan davranışları üzerine hesaplar yapmazdım. Kendime değer verirdim. Kendimi severdim. Ama şuan olduğum kadını sevmiyorum. Aciz, takıntılı, pireyi deve yapan, kendi duygu ve düşüncelerinden çok insanların onun hakkındaki düşüncelerine göre kendini yargılayan kadını sevmiyorum. O kadın olmaktan hoşlanmadım.Başkaların beni üzmesine izin vermek istemiyorum ya da beni değiştirmeye kalmalarını. Hareketlerimi benliğimi kısıtlamalarını da istemiyorum. Sirk için eğittikleri maymun değilim ben. Oturup planlar kuran, çıkarımlarda bulunanan, hesap kitaba göre davranan biri olmaya devam da etmek istemiyorum. Eski ben olmak dilediğim gibi davranmak iç güdülerime göre hareket etmek, gerçekten düşündüklerimi söylemek istiyorum. Şu an olduğum kişinin bana sahip olmasını istemiyorum. Resmen yıllardır tanıdığım benin yerini bir kaç ayda yepyeni biri aldı. Kaldı ki bence bu büyümek değil yozlaşmak. Kendime olan saygımı geri istiyorum ben.

Not : Sözleri söyleyene sanırım uyandırma işlemi için teşekkür etmem gerekiyor. İsim vermek ister mi bilemedim.

31 yorum:

  1. İçinden geldiğin gibi davran Lady ve en önemlisi de her türlü sev kendini. Sözlerde çok güzelmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden geldiği gibi davranmayı bıraktığımdan beri resmen tüm neşemi alıp paketleyip götürdüler.

      Sil
  2. Aslında herkesin uyanması lazım, biz ne kadar kendimiz olmaya çalışsak da toplum bizi başka biri olmaya zorluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok biz uyum adı altında sessizleşiyoruz, standartlaşıyoruz. Çok sıkıcı biri oldum çıktım.

      Sil
  3. İsmini vermek istemeyen uyandırıcıya şükür etmeli Lady'm.
    İçinden geldiği gibi olabilirsin.
    Yapmadığın bir şey değil.
    Doğaçlama gibi düşün sadece yap.
    Ama unutma yıllar geçtikçe yavaşça o hallerinin değiştiğini göreceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden geçeni yaparken kötü şeyler bile olsa daha mutluydum ben.

      Sil
  4. Ortada seni rahatsız eden yeni bir durum varsa düzelt bunları lady sonra üzülecek tek kişi sen olursun yoksa. Herkes karşısındakini kendine göre şekle sokmak istiyor ama o zaman sen sen olmaktan çıkıyorsun. Rahatsız olduğun şeyleri fark etmiş olman çok büyük bir adım eski lady olabilirsin merak etme :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende farkındasın dimi resmen artık depresifim, monotonum. Hiç bunlar benim vereceğim tepkiler miydi? herkesten bekleyip kendimden beklemeyeceğim şeyler yaptım ama artık geçti ben eminim.

      Sil
    2. Evet... Dilin bile değişti sıkıyorlar canını belli. Yaparsın sen ama dönersin eski haline, özün belli ne de olsa :D

      Sil
    3. Fark ettim onu. Resmen eski neşem kalmamış. Dram dolu yazılar yazmışım :D

      Sil
  5. Nedense aklıma sen geldin şunu okuyunca;


    "Kimsenin size kim olduğunuzu söylemesine ya da hatırlatmasına izin vermeyin. Dünya saçmalıklarla doldurulmuş güzel bir yer. Bir sürü saçmalığın arasından kendi gerçekliğinizi bulmak, gerekirse de yaratmak için buradasınız. Şimdi, hiç kimse olmamış olmanın verdiği hafifliği yaşayın, var olun! İleride, etrafınızdaki insanlar sizden birisi olmanızı beklediklerini, sanki onlara borcunuz varmış gibi açıkça ifade etmeye başladıklarında, seçiminizi iyi yaptığınızdan emin olun! Kendinizi seçin! Kendiniz olun. Ne pahasına olursa olsun."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah ark etmeden benim içi yazmışlar :D Bugün oturup Steve Jobs`sun şu mezuniyet konuşmasını tekrar izledim. Küçük bir sır ne zaman raydan çıksam oturup onu izliyorum :D Deli değilim :D

      Sil
  6. Ne istediğimizi bilmiyoruz belki, belki de sık sık isteklerimiz değişiyor. Ya da twitter'da okuduğum bir cümle gibi; hepimiz delirdik ama birbirimize çaktırmıyoruz.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :D kim demişse onu haklı. :D Hava durumu gibiyiz. Yağmurlu gösterip cayır cayır yakanından.

      Sil
  7. Son zamanlarda şunu fark ettim. Çevremdeki insanlar üzülmesin diye karakterime hiç uymayan davranışlar gösteriyorum. Sonra da oturup kendim üzülüyorum. Bunu fark edeli çok değil daha birkaç yıl olmuştur. Ne yapıyorum ya, dedim kendi kendime. Şu hayatta yaşayacağım zaman zaten kısıtlı ve bir de ben bunu isteğime göre yaşayamıyorum.

    İtiraf edeyim bu kalıplardan çıkmam çok zor oldu. Çünkü farkında olmadan alışmışım o kalıplara. Şu anda çıktığımı düşünüyorum o kalıplardan. Kafam o kadar rahat ki. Hala beni yönlendirmeye çalışıyorlar tabii. Tek yaptığım onları dinleyip, söylediklerini yapmamak.

    Özgün olmak, içimizden geçenleri yapmak mutluluğu getiriyor Lady. Hiç kimse için kalıplara girmemek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Sidikli`ye bile yapar oldum. Beni rahatsız eden bir şey mi yaptı gülümseyip geçiyorumm. Sanki tüm sorunlarımı dile döksem farklıyım diye suçlanacak olan benmişim, onlar dahada büyüyecekmiş gibi geliyor. Sanırım yaptığım korkaklık.

      Sil
  8. Yaşadığım süre boyunca kimse dedi diye bir şey yapmadım bu yüzden genellikle insanalr bana bir şey bile söylemezler.
    Özgür oldum bu sayede:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben normali bu diye yapmaya başladım çoğu şeyi.

      Sil
    2. Ama degil nasıl biriysen hep öyle kal onlarda seni böyle kabul etmeli:)
      Etmiyorlarsa kendileri bilir

      Sil
    3. Hıh yapıp saçımı savurasım geldi :D

      Sil
    4. Aynen savur o güzelim saçları:)

      Sil
  9. zaman ve şartlar bazen bizi olmadığımız birine dönüştürebiliyor, biraz silkelenmek yetebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birsabah uyanıp kendimi böcek olarak bulmaktan korkuyorum :D

      Sil
  10. Etrafımda samimiyet namına bir şey kalmadığı için kendim gibi davranmaya tekrar başladım. Yok öyle demeyeyim ya aramız bozulursa şeylerini rafa kaldırdım artık. Evet insanları olduğu gibi kabul etmek lazım samimiyetsiz insanlara da ihtiyacım yok ki herkesi olduğu gibi kabul eden birisiyim ben düşüncelerini de açıkça dile getiren biriyim. Yani mümkün mertebe kendim gibi yaşamaya çalışıyorum. En azından içimden nasıl geliyorsa öyle yaşıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nezaketle ben kendinden vazgeçme sınırını kaçırdım.Ben şimdi düşüncelerimi dile getirmekle alakam yok. Biri dilimi kesti cebime koydu sanki.
      Hedef senin gibi eski ben gibi olmayı becerebilmek. Sen böyle kal bozma sakın ben yine eskiye dönerim.

      Sil
  11. en kötüsü,elinde olmadan bir bakıyorsun ki başka biri olmuşsun.Beni kendime döndüren en yakın arkadaşım oldu.Böyle bildiğin gerçekleri suratıma tokat gibi çarptı,silkelendim diyebilirim.En kısa zamanda düzelt.Çünkü bu tavırlar sana yapışır kalı,sonra bir bakmışsın işin içinden çıkamıyorsun,düzeltemiyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin garip tarafı benim yakın arkadaşlarım fark etmedi bile. Aslında bir blogger fark etti. Blogun sanırım güzel tarafı bu. Burda yazarken ben ben olabiliyor.

      Sil
  12. Sihirli ellerinle bebegin kabız sorununu nasıl çözdüysen bunun da bir yolunu bulursun :))

    YanıtlaSil