23 Eylül 2015 Çarşamba

aman avrupa memesi görmüş ne de matah bir şey


Avrupayı gezmişmiş, orası böyle değilmiş. Yurt dışına çıkan her “görgüsüz on” türkten onu da ülkeyi, insanını aşağılamayı bir bok sanıyor. O zaman içimden “Lan it git o zaman orda yaşa” diyorum. Mülteci olarak mı girersin, sığınmamı istersin bilmiyorum ama git. En azından ülkenin görgüsüz nüfusu azalır. Lan bizde bilmiyor muyuz yaşam standarttı birbirinden çok başka. Biliyoruz. Ama kusura bakmasın burda yakalayıp orda yakalayamayacağı çok şey var. Misal burda komşu doğuma gidince bizimkiler kadının evini cam çerçeve sildi. Halıları yıkamaya verip, adamı iki güne kadar getirmezse yapacakları hakkında tehdit ettiler. Bunu bir İngilizin yaptığını düşünün. Olmadı eğreti durdu dimi? Ama olur mu? Hep biz pislik biz geriyiz. Tamam tamamen haklı olabileceği şeyler vardır ama ya şu ben Avrupa gördüm her genişliğe açığım demek nedir? Sanki kendileri her kış tatilini İsviçre`de geçiriyor, yazları İtalyan sahillerinde salınıyor. Avrupa gördü diye onunla her şey konuşabilirmişim. İlişkilere de açık olmayı öğrenmişmiş.  Birkaç hatunla yattı kalktı ilişki uzmanı kesildi başımıza. Bunları anlatmak için mi aradın diyorum, onunla görüşmemişim yaşadığı maceraları bari telefondan anlatayım demiş. Lan mal hava atmak için aradın bari belli etme. Ay bir de demez mi “Sen Avrupa’da yaşamalısın çünkü orda normal sayılıyorsun.” Normal ve ben ile kastettiği ben ve göğüslerim. Orda bakmazlar rahatsız edilmezmişim, çünkü tüm kızlar erkeklerin göz sevki için yaratılmışçasınaymış. Elli bin defa dedim ona uğraşma benle diye ama dinlemedi. O kim veya haddine ki benim vücudum hakkında böyle fütursuzca konuşabiliyor. Sinirlerim ne kadar gerildiyse siktir git dedim kapattım telefonu. Bir değil iki değil bu ne be. Sporcuyum, etrafımdaki kadınlar hep muhteşem, mesleki deformasyon insan vücudundan anlıyorum diye diye gözleriyle yedi bitirdi zaten bari sus. Aptallık bende, sutyen bedenini tahmin edip silikon değil dimi diye soran adamdan ne bekliyorsun. Hele bu konuda hassas olduğunu bilip, onunla bu seviye bir arkadaşlığınız olmadığını söylemene rağmen ya ben genişim hep sendeki bu toplum baskısı diyen adamın ağzından çıkan lafları ne dinliyorsun. Cinsellikten, kadın vücudundan, erkek vücudundan konuşmaktan utanmam. Doğal karşılarım. Ama bunu konuşabilmen için karşındaki insanla arkadaşlık kademelerin olduğuna inanırım. Daha dün tanıdığım ve samimiyetine güvenmediğim biri kalkıp memelerimden bahsedemez. Kimsede kusura bakmasın.

Geçtiği her sınırı anlatana not: Üzgünüm ama size görgüsüz dedim. Ama bu hayatınızın acı gerçeği. Neden mi? àBir arkadaşım her tatili ailesiyle yurt dışında geçirir. Ama bir kez aşağılama cümlesi duymadıysam, sormadıkça bahsetmiyorsa, ay siz bilmezsiniz şurada şöyle, ben sizden daha medeniyim çünkü Avrupa gördüm demiyorsa bu onun “normal”, bıdı bıdı yapanların “görgüsüz” olduğunun kanıtıdır. Tabi bence.

22 yorum:

  1. Son paragrafa kesinlikle katılıyorum! Ben de avrupada yaşamak istiyorum, gelecek planlarımda ve hayallerimde hep en üst sırada bu ki sebebi ekonomi, insan hakları, yaşam standartları falan filan kısaca türkiyede daha kötü olan şeylerden kaynaklı ama gitmek istediğim ülke ve ülkeleri sürekli övüp kendi ülkemi itin götüne soktuğum kesinlikle söylenemez çünkü her ülkede iyi ve kötü yanlar var. Muhtemelen yaşayamam orada o ayrı mesele ama bundan da nefret etmem. Neden edeyim? Göğüslerime yiyecek gibi bakmazlar orada diye mi? Boyum yüzünden dikkat çekmem diye mi? Centilmen gözümde daha fazla çocuklaşamazdı. Bu arada onunki mesleki deformasyon değil bildiğin abazalık. Besyodan tanıdığım kimseden su zamana kadar öyle muamele görmedim ben. Yüzdüğüm zamanlarda havuzda bile yan yana kulvarları kullandığım kişilerce seks objesi muamelesi görmedim. Yakın olsak bile söylenecek şey var söylenmeyecek şey var. Centilmen artık biraz daha olgun olması gerekirken egosu ve çocukça düşünceleri yüzünden büyüyemiyor belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bende istiyorum tabi ki bir yurt dışında iş vs. Tam olarak seninle aynı sebeplerden. Hatta bizimkilere gidin erasmusla ben sponsor olurum diyorum. Uyuz Amerika`da tıp fakültesine devam edebilmek için deli gibi çalışıyor. Ama bu burda ki insanları aşağılamak için olmamalı.
      Abazalık tabi. Ya sürekli muhabbeti bir insan oraya mı getirir. Elli defa kızdım, hoşlanmıyorum dedim adam yok zayıf noktan o yüzden kızıyorsun falan diyor. Salak anlamıyor. Çok gördüyse alıştıysa avrupa gözüne bir zahmet bahsetmesin bakmasın it.
      Olgun mu olur büyür mü bilmem ama benden uzakta olsun yeter. Cidden baya soğudum görüşmek falan istemiyorum.

      Sil
  2. ahahah iyi yapmışsın ama hak etmiş fazlasıyla :D görgüsüzün önde gideniymiş hem de. Sanki bana söylemiş gibi adama çok pis saydırasım geldi de neyse :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saydır ben zaten tüm gün küfrederek gezdim. Ya zamanında nasıl göremedim ben bunu bu halini onu anlamıyorum.

      Sil
  3. Avrupayı öveceğine, önce avrupalı gibi düşünmeyi öğrensin danalar... Memleketin dibi çıktı! bu ve benzeri tipler yüzünden bu halde! Adamlar adam olsunda kadınlar bu ülkede de rahat rahat salına salına gezsinler... Ama neredeee avrupaya giderler vay be! Derler... Kadınlar ne rahat! Çünkü adamlar aç değil! Azıcık açık saçık kadın gördün mü içine düşmüyorlar! Offff çok dertliyim damarıma bastın:) Susayım yoksa daha çok saydıracan:))) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru söylemişsin. Yok rahat edersin vs diyor ama sürekli gözler oralarda. Bir kaldır kafanı suratıma bak dimi. O ve onun yüzünden bu haldeyiz. Ya dışarı çıkarken giydiklerimi üç defa düşünür hale geldim ben.

      Sil
  4. Kesinlikle her şeyine katılıyorum ya! Avrupayı överler överler ama davranışları düşünceleri hiç Batı'ya uygun değil. Nezih ortam istiyoruz bırakın öküzlüğü artık! Ya memlekette kısa, açık giyinmesen bile öküz gibi bakan varlıklar var insan demek istemiyorum onlara. Onlara isim bile koyamıyorum, varlıklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa olur mu paşa Avrupa gezdi ya tüm avrupa kültürünü sindirdi. rahatlık gevşeklik onda. rahat konuşabiliyoruz ya o yüzden benim göğüsler sürekli masaya yatırılıyor. yoksa o hiç bakmaz. Tam bir pislik karşımda olsa boğacağım resmen.

      Sil
  5. ayy bunlar azalarak bitti sanıyordum ben ya bitmemiş mi daha :/ ben avroopa görmüş insanım yeaahh kafaları. cidden ne bok yemeye geri dönüyorlar onu da anlamış değilim. 2 bina gördüler diye mimariyi gömerler, 2 metroya bindi diye akbile küfrederler. cins işte orda duzelmemısse burda hıc duzelmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmemişler. Her nesilde çıkıyor bunlardan. sokak temizliğinden övünürler ama burda yere tükürürler.

      Sil
  6. Amerikan hayalli arap zihniyetli "edinilmiş gelenekleri var olanla harmanlamış" bi acaip insan güruhu ile haşır neşir yaşıyoruz ki Allah eleştirdiğimizi yapmaktan sakınsın bizi diyecek kadar dehşet doluyum kendilerine karşı.

    Mutlu bayramlar her şeye karşın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün olurda bunu yaparsam blogger`a baskı yapın benim bu sayfayı kapattırın :D
      Sana da mutlu bayramlar. Umarım etrafın çok kalabalık olur :D

      Sil
  7. Kırsaydın kafasını keşke. Bunun derdi belli valla ben sana diyim. Adam azmış. Böylelerine sinirlenemiyorum bile. Zavallı ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya yok daha ne cevap eriyorum ne veririm. Bıktım ben bundan ya. Bana der yok annenlerin baskısı yok özgür düşünemiyorsun göt kafalı kendisi haberi yok.

      Sil
  8. Evet ülkenin siyasi durumu nefret ettiriyor ama o dayanışma hiçbir yerde yoktur.Benim tiyatro ödevim olduğunda komşular ellerinden ne varsa getiriyorlardı.Bunu başka yerde bulmak zor.
    Hem cinsel konuları konuşmak için çok yakın olmak gerekir.Ayrıca yaraya tuz basan biriyse ondan arkadaş falan olmaz.O tipler sahte kalabalık.
    Git,gez ülkeyi.Sorarlarsa nasıl diye,anlatırsın.Hava atmak için aradığı belli.Hem parasıyla hava atan bir tip gibi.Hiç çekilmez o tipler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bu çocuk cidden yaka sirkilecek kendini bir bok sanan tipten. Ya söylenmez ama adam bir rock grubunun aynı zamanda gtar teknisyeni mi öyle birşey ki sağlam bir grup. Şu olaylar var konser olmuyor diye adam ya saçma salak şeyler yüzünden iki eğleniyordum onada limon sıkıyorlar deyip küçümsüyor ya deliriyorum. Benim anneannem meraktan delirsin adamın dediğine bak.

      Sil
  9. nasıl tiplerle görüşüyorsunuz anlamıyorum ki..
    misal bak bana, tek kelime duyamazsın türkiye'de şöyle böyle diye..
    neden?
    çünkü ne yurt dışına çıktım ne de onlarcasıyla yatıp kalktım.. demek isterdim ama,
    onunla alakası yok,
    alaka adamlıkla.
    kıps ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta böyle değildi bu iki dövme bir gitar iki portekizceye tav olmazsın sen desem de oldum be. Ama akıllı kızımdır erkenden bundan bir cacık olmayacağını anlayıp dümeni arkadaşlığa çevirmiştim. Tek sorun tahminimden daha az akıllı olup arkadaş kalabileceğimizi düşünmem.
      Ay senin numuneni seri üretime sürdüler de biz mi gidip almadık?

      Sil
  10. Avrupa görmekte nedir ya insan olmak diye bir deyim varda Avrupa görmek ne
    Avrupada güzel şeyler ve yaşam standardı yüksek olma durumu bol ama senin bu arkadaş Avrupa'ya karı kıza tabi bu salaklar bu deyimi kullanıyordur. Karı kız onu kesmek yatıp kalkmak için gitmiştir. Aklını orada kullanmak hoşuna gitmiyor heralde bel altı kullanmakta ısrarcı. Öküz diyecem ama hayvana hakeret o bile daha akıllıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna anlatılmıyor ki. Bir halt sanıyor kendini. İki şehirle avrupalı oldu haspam

      Sil
  11. Öküz Avrupa görünce öküzlükten çıkıyor mu artık? Gitgide daha çok küçülüyor, yok olacak artık. Bence de hiç görüşme leydim, yıkılan egosuyla sağa sola saldırmaya başlamış, gözü dönmüş. Ne senin vücudun ne de senin hakkında konuşmaya hakkı yok. Yol ver gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hhahahah çıkmıyormuş :D Ya demiştim ki farklı bir kafa arkadaş kalabiliriz. Ama kafa farklı değil fazla banelmiş meğer.

      Sil