27 Ağustos 2015 Perşembe

aman para dediğin nedir ki elimin kiri


Çocuk okutmak zor. Okul için servis parası lazım. Servis olmasa paso aylık yaptırmalı. Kılık kıyafet var, beden eğitimi için kıyafet lazım. E bir ayakkabıda artı oraya. Kantin masrafından bahsetmiyorum bile. İyi ki kullanılmayan kitaplar bedava. Gerçi o bedava olsa ne olacak, ilk yıl yabancı dil kitabı için cüzdanından bir kaç yüzlük istiyorlar. İlk yıldan sonra da devam ediyorlar. Benim zamanımda 150 200 veriyorduk. Okula kayıt içinde para lazım, okul aile birliğine ağlayacağım yapacak bir şey yok. Defter işi var ama onu saymıyorum bile, bir şekilde halledilir. Asıl problem yol ve sürekli verilmesi gereken cep harçlığı. Tabi kılık kıyafete de bir ara el atmak lazım. Okul gezileri ikinci dönemim işidir diye düşünüyorum. Tanışmadan başlamazlar o işe herhalde. Çocuk yaptım da boyum kadar büyüttüm gibi hissediyorum. Matematikçi`den bahsediyorum. İyi bir lise kazandı şimdi yok orası uzak gitmesi sorun yok tam gün ne zaman çalışacağı diyor. Ya onun o yaşta çalışmak zorunda olması ayrı acı verirken birde bunlar yüzünden geleceğini yakmaya kalkması ayrı acı veriyor. Evin yakınlarındaki meslek lisesine gidermiş. Yaptırmadım ikinci tercih falan yaptırmadım, üçüncü dördüncü kaç hak verirlerse versinler yaptırmayacağım. O kadar çalıştı, dershaneye gitmeden gecesine gündüzüne kattı. Lan her hafta sonu için Uyuz kalktı geldi.Boş bulduğum her dakika ona ders anlattım. Kaldı ki bu yıl yoğunluktan ölüyordum. O emeğini çöpe atmaya razı ise de ben değilim. Annesine yazık be. Kadın her gün temizliğe gidiyor. İşe yaramaz boktan babasına rağmen ayakta durmaya çalışıyorlar. Kadın nasıl gurur duydu. İzin vermem. Benim gözümde hala gözüne uhu kaçtı diye ağlayan elleri boyalı küçük çocuk. İdealist fedakar ayaklarını ona yediririm yine de izin vermem. Sadece lanet olası parayı bulmam gerekiyor. Off keşke yan gelip yatacağıma iş arasaydım. O zaman çoktan iki aylık maaşım olurdu. Köşeye attığım para hem bana ona yetmez, annemlerden istemem imkansız. Bursa`daki evin borçları, Sidikli`nin yurt, Uyuz`un ev masrafları var. E İstanbul gibi bir yerde yaşıyorken adam zaten anca topluyor. Burs veren yerler lise olunca vermiyor. Bazısı ilk okul diyor bazısı kız çocuk diyor pof. Bir yol bulmam lazım en acil tarafından. Ya en iyi banka soyayım ben.



24 yorum:

  1. Lady witch bankayı soyarsan banada para ayır:) okumak masraflar filan çok zor:(

    YanıtlaSil
  2. of benimde canım sıkıldı bu duruma şimdi. kıyamam ya o kadar emek var ortada -.-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki gün sıkıntı çektim ama şuan her şey yoluna girecek gibi :D

      Sil
  3. bir de aklıma gelmişken sana ulaşabileceğim bir mail adresin var mı?

    YanıtlaSil
  4. Bir an "lady çocuk yaptı da bizim mi haberimiz yok acaba" dedim sonra tamam dedim her şey daha mantıklı. Tamam kızlar az okutuluyor diye öncelik tanınıyor da pozitif ayrımcılığı bazı durumlarda bir kenara bırakmaları lazım. Sabancı, tev, galatasaray falan vakıflar burs bağlıyor öğrencinin başarı durumuna göre onlara iyi bir bak derim ortaöğretim bursu da oluyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya o kadar çok ihtiyacı olan çocuk var ki inanamazsın. Baktım onlara zaten de başvuru süresi falan durumu vardı eh benim iş biraz acildi. Tev kendi sınavla alıyor öğrenciyi diye biliyorum. Aklıma gelmedi bu yıl hiç sınava sokmak. Devlet sınavına bile girip şansını denese olurdu. salaklığıma den geldi gerçi onda sekizler girebiliyo muydu bilmiyorum.

      Sil
  5. söle akbanka başvursun. eğitim bursu veriyorlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ondan haberim yoktu. Çok saol :D Hallettim buldum burs verecek birini :D

      Sil
  6. Kyk'ya da başvurun kesinlikle. Ayda 300 civarı veriyorlar. Burs çıkar bence ama olmasa da kredi olur. Kredi olunca geri ödemeli oluyor ama anladığım kadarıyla şu an göze alır.
    Allah yardımcısı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üniversite değil işte lise o yüzden biraz zordu ama bir arkadaşım aracılığla yardım edecek birini buldum.

      Sil
  7. çook gerçekçi böyle dan dan vuran bi yazı!

    ahhhh..... bi derin nefes :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle o kadar çok çocuk var ki üzülüyorum.

      Sil
  8. liseler için çağdaş yaşam vakfı burs veriyordu, bir de durumu tam bilmiyorum tabi ama mümkünse belki aylık bir iş olmasa da özel dersler filan ayarlayabilirsin günlük fena para vermiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise öğrencisi olduğu için ders vermesi zor. Oraya başvurdum haber bekliyordum. Gerçi artık gerek kalmadı allahtan :D

      Sil
    2. yok aslında senin için demiştim özel dersi :D Halloldu mu, sevindim..

      Sil
  9. Özelden email atma olayını çözemedim, bir türlü :( siz bana ulaşabilirmisiniz? Bu durumu bir konuşalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsibendenibaret@gmail.com mail adresim. Çocuğun durumunu bir arkadaşım sayesinde hallettim. İlginizden dolayı çok teşekkürler.

      Sil
  10. Merhaba,

    Sonuç ne oldu konusunu paylaşırsanız extra sevinirim.
    Bahsi geçen ailenin yaşadığı il neresi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir arkadaşım burs verebilecek birini buldu. İlk okula giden kardeşlerinede Toçev burs vermeyi kabul etti.
      İstanbulda yaşıyorlar. Annesi temizliğe gidiyor. İki kardeşi var baba ise olmasa daha iyi olurdu dediklerimizden.

      Sil
    2. ilçe bilgisi de iyi olurdu. Ne yapılabilir diye ben de o koldan bakmaya çalışırım.Hani elden bişi gelirse diye tüm umudumla.

      Sil
  11. http://www.burshaberleri.com/ şöyle bir site var.Bir sürü burs haberleri ve kurumlar var.Belki bir şeyler bulabilirsin.Umarım işe yarar.

    YanıtlaSil