12 Mayıs 2015 Salı

itiraf ama yargılama istemem


Atladığım ya da bahsetmediğim bazı şeyler var. Bunu bilerek değil, yoo aslında bilerek resmen sakladım. Çünkü kim bilse uzaylı muamelesi yapıyor. Ama çok sıkı sebeplerim var. İdda ve söz vermek olunca ben sonuna kadar tutarım, giderim. Bu benim doğamda var. Elimde değil. Hele söz verdiğim kişi annemse kesinlikle yaparım. Bir de tabi neden olduğunu anlamadığım güven problemlerim, derin emin olamama sendromum var. Bu da anneme verdiğim sözümü tuttuktan sonraki aşamadaki yüzleştiğim problem. Anneme verdiğim söz mü? O üniversite kazanılana kadar hiçbir şekilde erkek arkadaş edinmeyeceğim. Tuttum. Zaten saçma ötesi bulurdum o lisedeki aşk mevzularını. Üç gün sonunda ölürüm sevgimden muhabbetini hep bayık buldum. Saçma ötesiydi zaten benim için hep. Salak bir çocuğa göre oldukça mantıklıydım. Mesela Sidikli hep büyümek isterken, ben bu yaşımda mutluyum büyüdükçe hayat boklaşır der büyümemek için dua ederdim. Sözümü tuttuktan sonrada Bay Uzun`da  fena halde tökezledim. Nedeni fazlaca belli. O zamana kadar hep sözden dolayı flört etmek dışında bir şey yapmayan ben, kimseden ciddi anlamda hoşlanmayan ben için garipti. Zaten elde etme hırsı mı yoksa cidden sevgi mi hiç bilemedim. Bir sonraki adımda ne olur bilemedim. Salak genelde ego tatmini dışında yapılan flörtlerin dışında gerçekten hoşlandığım biriyle ne yapmam gerektiğini bilemedim. Sanırım annem yüzünden hayatımın bir evresinde olması gereken bir adımı atladım. Sonrada bir türlü tutturamadım. Zaten hep korkuyorum ya annemle babam gibi mutlu olamazsam. Yani cidden soruyorum bir insan nasıl emin olur ki. Hem şu isim koyma olayı çok sıkıcı değil mi? Ya da evlilik? Yıllarca aynı adamın kadının yüzü. Peki tüm bunları neden mi anlattım? Sırf şu “ilk olmayan sevgili”  yüzünden av ilan edildim bu akşam. Benden de ne av olursa artık. 

23 yorum:

  1. Neyi yargılayacağımı anlamadım ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce sevgilim olmaması hakkında sende dalga geçebilir, kıçınla güler, ilişki denen olayı saçma bulmamı, kararlarıma hayatıma kimseyi karıştırmayacak kadar çok kendimi ve hayatımı sevmemi yargılayabilirsin :D

      Sil
  2. Dökülmek en iyisi. Bundan başka bir yargım yok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :D
      Bu konuda çok söyleniyorlar. Burda bile kaç defa yakınacaktım. Sonra dedim zaten bir ton çene alay çektin bir de burda olmasın ama patladım sonunda. Çok mu acınası halim ya

      Sil
    2. Ben ortada alay edilecek bir şey göremedim ki. Hepimiz ailemizin çevremizin hatta kendimizin ürettiği sorunlarla boğuşarak geçiriyoruz hayatın çoğunu. Gördüğüm sadece bu mücadelelerden biri.

      Sil
  3. ben de av olayını anlamadım ya*-*
    aman kimsenin kimseyi yargılama hakkı yok , ancak destekleriz ya da tavsiye istersen veririz ya da dinleriz ki sadece canım benim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Av şöyle ki bazı beyinsizler beyinleri olmadığını fark etmeden ilk sevgili olayını gözlerinde fazlaca büyütüp ilk sevgilim olabileceklerini düşünüyorlar.
      kendi arkadaşlarım kıçlarıyla gülünce bende resmen savunma mekanizması gelişiyor.

      Sil
  4. Yargilanacagini düşündüğün konu nedir göremedim ben. O değil anneme sorsan benim evleneceğim kişiyi bulmadan hiçbir ilk yaşamamam gerekiyordu ama bazen olmuyor o ki o da biliyor olmadığını.
    O ego tatminini yapmayan kimse olduğuna inanmıyorum ben. Benim de çıktığım 2 kişi oldu ama flört ettiğimin haddi hesabı yok. Bazen canım sıkılıyor diye bile yapıyorum ki hala yapıyorum bunda yanlış bir şey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem öyle demiyor. Ama onda var Üniversite kazanmadan olmaz. Şimdilerde ilişki olayından uzak dumama kızıyor. Denemeden doğru insanı bulamazsın diyor. Yanlış yapmalıymışım, çuvallamalıymışım. Bence bunların hepsi kalp kırar. Ben üzülmek de istemiyorum.
      Flört evet bende çok o liste. Ama misal Bay Uzun adam ilişkiye isim koyalım böyle flört nereye kadar dedi ben adama istemiyorum sanırım düşünmem lazım dedim. Bu cümleleri kurmadan öncede adamı öptüm ya.
      Ondaki düşünce muhtemelen kötü öpüştüğü bundan sebep kıvırdığım ama alakası yok. Sorun ondan çok çok hoşlanmamdı. Daha çok kalbim kırılır diye düşündüm. Off bazen o anın içinde hiç mantıklı olmayan kararlar veriyorum garip düşüncelerle savruluyorum

      Sil
    2. Benimki beni tutan bir şey olmadığının farkında ve sanırım biraz güven sorunu var bana karşı ondan istemiyor çok erkek arkadaş muhabbetini ama bir şey demiyor da. Sanırım artık "en azından bileyim" düşüncesinde. Sıkmak istemiyor ama bırakmaya da korkuyor. Gören de ilk boş anımda adamın tekinden hamile eve döneceğim sanır he. Aptal görüyor kızını yapacak bir şey yok.
      Alışık olmadığın, bilmediğin bir şey olduğu için tereddüt etmen ve kaçmak istemen doğal. Bay uzunda kendini çektin ama hepsinde çekeceksin diye bir şey yok. Uzun zamandır bir ilişkin olmadığında da öyle oluyor. Bak bana nasıl sevgili olunuyordu hatırlamıyorum bile (hoş bilmiyordum o zamanlar da pek ya neyse) flört İşi tamam ama isim konunca kaçıyorum. Ne olacak bu durum böyle bilmiyorum tabi de durum bu

      Sil
    3. Annedeki koruma iç güdüsü. Annemle güven sorunum yok. Anlatıyorum hemen hemen her şeyi. Özellikle son iki yıldır böyle. Sidikli buradayken çok ihtiyaç duymuyormuşum sanırım ondan.Aptallıktan ziyade aşkın gözü köre kapılıp gideceğini düşünüyor olabilir.
      çok korkutucu bence ilişki olayı. etrafta o kadar çok başarısız örnek var ki insan ister istemez etkileniyor.

      Sil
    4. Benimki genç bir kadın değil ondan konuşurken ters düştüğümüz noktaların sayısı fazlaca olabiliyor. E hal boyle olunca her şeyi anlatamıyorum ben. Aramızdaki 31 yıllık fark baya fark ediliyor erkek konusu açılınca.
      O şekilde de kaçmamak gerek ama bütün ilişkiler bir değil sonuçta. İkimizin de hayır diyemeyeceği birileri çıkar illa diye düşünüyorum da ne zaman gelirler bilemiyorum :D

      Sil
    5. Bizde yaş farkı o kadar yok. Zaten annem zamanında da uslu bir kız değilmiş. Armut dibine düşer derler :D

      Sil
  5. Bu hikaye hiç yabancı gelmedi. Hiçbir zaman emin olamayacaksın. Üzerimizde lanet var beybi :)
    Benim bilge filozofum olsa bu durumda "akışına bırak" derdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurşun döktürsek. Lanet kaldırmak için büyücüye gitsek. Çizgi filmlerden gördüğüm kadar kurbağa bacağına ihtiyacımız var.
      Akışına bırakmak zor be.

      Sil
  6. Nereyi yargılayacaktım anlamadım ben. Ciddi anlamda merak edip üç kere okudum ve hala yargılamam gereken yeri keşfemedim. Bence yargılanacak bir yer yok. Anneler kızlarının üzülmesini istemediği için öyle yapıyor bence. Çünkü benim de annem öyle. Kesinlikle karşıma evleneceğim kişi çıkmadan bir ilk yaşamamam gerektiğini düşünüyor. Hoş gerçi bana aday adayı bile çıkmadı sevgili olarak ama neyse.
    Ben yaptığında kesinlikle yanlış bir taraf görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin ki biraz daha sınavı etkilememesine yönelikti. Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi için kariyer yapması gerektiğini düşünüyor. Gerçi o öyle istemese de ne bileyim saçma bulurdum ben.
      Şimdi de hep bir kendimi koruma eğilimi içindeyim.
      Böyle yetiştirilince de sonuç sen ve ben :D

      Sil
  7. canım bi bloguma gelsene;)

    YanıtlaSil
  8. Bu yazıdaki bazı cümleler çok tanıdık, özellikle lisedeyken ilişkilere bakış açısı kısmı filan. Ama benimki tamamıyle benim bazı şeylere gereksiz fazla anlam yüklemelerimden dolayı imiş. Dolayısıyla hayatımdaki bazı kısımları erteleyerek yaşadım ama ben de bu konuda pek iyi yaptığımı düşünmüyorum, zira sonuçları elbet bir yerden çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende erteleme konusunda pişmanım. Sanki eksik kalmış ve çok geriden geliyor gibi hissediyorum. Bu da zaman zaman özgüvenimi etkiliyor.

      Sil