27 Nisan 2015 Pazartesi

siz aldatan erkeklerin sorunu ne?


İlişkinin başında her şey iyi güzeldi de sonunda ne oldu? Kadın iyiydi, güzeldi, şefkatliydi, sevgi doluydu da sonunda mı şerefsiz oldu? Hem de boynuzları geçirdikten sonra. Aynı sınıf ve iş yeri aşkı bence dünyanın en riskli olayı. Bana bu cümleleri kurdurtma sebebi. Prensip meselesi ve kesinlikle bana göre değil.-Kesin ölmeden böyle dedim diye de ağzıma sıçılacak.-  Asisan ve Balık birinci sınıftan beri ayrılmadan ilişkilerini yürüterek bir istisnayken, Egeli ile İkiz bizim inceleme konumuz. Kızımız İkiz, hayran olduğum insanlardan biri. Annesini biz daha birinci sınıfta iken kaybetti. Evle, ikiz erkek kardeşleriyle ilgilendi. Her gün okul için saatlerce yol çekti. Egeli onun için ferah bir nefesti. Ta ki eski sevgilisiyle kızı aldatana kadar. İkiz dünyanın en cool tiplerinden biri. Ben olsam onun ağzını burnunu dağıtmak için mafyayla anlaşır, arı kovanını pantolonunun içine doldururdum. O benim şiddet eğilimim yerine ayrılmak istediğini söyledi ve çekildi. O saatten sonrada Egeli psikopata bağladı. Kızı sürekli aradı, sosyal ortamlardan engellendiği için binlerce mail attı. Kız onun olduğu hiçbir ortama girmiyorken, adam karşı yakadaki evine giderken yanımıza uğradım diyebildi. Eve giderken boğazı geçmekte farklı bir uğrama şekli tabi. Kızın kapısına dikildi defalarca. Her yerde kızı takip etti. Metroda defalara güvenlik görevlisine çocuğu şikayet ettiği için kız gidene kadar çocuğu tuttular. İkiz Egeli `nin babasını aradı, adam “Polise şikayet et kızım, bu laf söz dinlemiyor” dedi. Polis savcılığa başvur, uzaklaştırma versinler, sen okulu bitince devam eder dedi. Kız Egeli `nin eğitim hayatını batırmamak için yine sustu. Egeli`nin babası belediye başkanıymış oğlu yüzünden adama da laf gelmesin dedi sustu. Oğlu düşünmüyor, sen niye düşünürsün ki? Hem adam resmen senin hayatına müdahale ediyor be. Ama o hep aman kimseye zarar gelmesin dedi. Bence tam bir saçmalık ya neyse. Sonuç : Kız hayatında yeni biri olma olasılığı ise sınıfın ortasında kızın üzerine yürümesine “Şerefsiz, sürtük, defol bu okuldan senin gibilerin işi yok” gibi şeyler işitmesine sebep oldu. Bizim çocuklar müdahale etmese kim bilir neler söylerdi, kaldırdığı eli indirmeyi başarabilirdi . Aldatan o, kıza huzur vermeyen o. Suçlanan kız. Kızdan vaz geçen kendisi. Yoksa neden aldatsın dimi? Ama erkek o dimi? Aldatsa da affedilmeli. Terk edilmek mi? Asla olamaz. O terk etmeli. Erkeklerin şu hem aldatırım hem de elimdekinden vaz geçmem mantığını hiç anlamadım. Siz aldatan erkeklerin sorunu ne?  Hadi onu geçtim bu hakimiyet kurma ve vazgeçmeme kafası nedir?
Kendime not: sınıf arkadaşlarından ve iş yeri arkadaşlarından uzak dur.
Kendime 2 not: sınıf arkadaşlarından ve iş yeri arkadaşlarından uzak dur. 

27 yorum:

  1. İkizin düşündüğü şey basit aslında "ben kafamda bitirdim o ne halt yerse yesin". Şahsen ben de aynısını yapardım ki genelde yapıyorum da. Çok yakınım bile olsa herhangi bir ihanet sonucunda hissiz bir şekilde hayatından çıkıyorum. Çok nadir aklıma gelir o kişi ama o da kısa süreli sonra aklıma bir daha ne zaman gelir bilinmez. Egeli tamamen terk edildiği için o hale gelmiştir zaten ki onu sen de anlamışsındır. "bu kız beni hiç mi sevmedi ki tepki vermedi" ya da "ne yani beni bu kadar kolay mı bıraktı? ben bitti demeden hem de?" şeklinde düşünceler de onu (muhtemelen içindeki şımarıklığın verdiği güçle) bir türlü rahat bırakamadı çünkü egosu sarsıldı bir kere o gururu zedelendi.
    Ben en son işte aynı okuldan (lise küçük yer ne de olsa) olduğum biriyle çıktım diye başıma dert oldu kaldı ki sınıf ya da aynı çalışma ortamı düşünemiyorum bile. Aynı arkadaş grubu içi bile olmamalı hatta sonra olan o diğer arkadaşlara oluyor çünkü. Onu mu avutsak onu mu sakinleştirsek diye kafayı yiyorlar ki bu da başıma geldi en sonunda ikisini de kendi haline bıraktım.
    Yalnız geçen sevgilim olsun hissim vardı şimdi yine yerinde yeller esiyor. Benden bir cacık olmaz he

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terk edildiği için mi bilmem ama davranışları iğrenç. Üç yıldır aynı derslere girip çıkıyoruz üç beş kelime zor konuşuyor. Kaldı ki taze bilgi bugün öğrendim ilk fingirdemesi değilmiş beyfendinin.
      Ya bilmiyorum işin içine aldatma girince bende devreler yanıyor.
      Ya kızın davranışı desteklerim. Daha önce akşamında senden hoşlanıyorum diyip öpen adam pişkin pişkin ertesi gün bir kızla el ele geldi karşıma bile isteye. Tepki verememezlikten oluşan dumurda olsa bende ki, sonradan iyi ki olay çıkarmamışım dedim. Gel gör ki hala zaman zaman öldürsem mi diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Özellikle aldatma konusunda tepkisiz bir ayrılma yapacaksın ki sonradan sen rezil olma ya da o içinde kendini kemirsin dursun. Atıyorum senin başına geldi diyelim büyük tepki verse ve o şekilde ayrılsanız çocuk dönüp bakmaz bir daha çünkü egosu tatmin olur bir kere "tamam ya beni seviyor" ya da "ayrılamaz o benden" der kendine geçer gider. Daha sonrasında kendi parçaladığın kadar parçala yeterki onun yanından sessiz sakin ayrıl.
      Zaten aldatıp bir kere fark edilmediğini görünce erkek ya da kadın tekrarı geliyor. "zaten anlamadı" diyor muhtemelen kafasında bir özgüvenle tekrar devam

      Sil
    3. Benim tepkisizlik şoka bağlılıktan kaynaklandı. Ama kendimi biliyorum sakin kalacak insan değilim. Öfkeyle sonrasını düşünme işini unutuyorum ben.

      Sil
  2. Bilmem ki neyin kafasını yaşıyorlar! Genellemek istemiyorum ama geneli bu model:))) Kendine güzel notlar almışsın;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellemem evet haksızlık ama sinirlendim yalan yok. Katlanamıyorum bu pişkinliğe.
      Çerçeveleteceğim yatağımın karşısına asacağım ben bunları :D

      Sil
  3. Aldatan erkek ya da kadının aslında belki de en büyük sorunları aldattıkları kişiyi seviyor olmaları... Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu dimi? Öyle ama şimdi uzun uzun neden böyle dediğime girmeyeceğim, belki sonra girerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sevmekten ziyade sıradanlık, alışkanlık, sevdiğini zannetme ve düzenin bozulmasından korkma ek olarak da heyecan. Aldatacağına bitir derim hep. Çünkü aldatılan için aşağılaycı. Bu mağduriyetten değil. Resmen kandırıyor, anlamıyorsun ve ben hep bu işi zekama hakaret olarak algılıyorum.

      Sil
  4. "Zorba"nın tanımı bu olsa gerek. Yazını okurken mideme kramplar girdi sinirden. Bir sürü şey yazmak istiyorum da ağzımı bozmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorba ona az gelir. Sınıfta herkesin gözü önünde kıza bir ton laf etti, üzerine yürüdü. Nasıl bir beyin ondaki ben çözemedim. Eksik kalmış bazı şeyler.

      Sil
  5. Aldatan erkek tanımından çok olayın özünde canavarlaşan erkek gördüm ben. Bir de aldatmış olması cabası olmuş üstüne. Bir erkek için kadını "benim" şeklinde mimlemek bir hak olduğu sürece ondan ayrılmış olup olmayışı fark etmeden böyle adiliklere başvurabiliyor. "Erkeklerde kontrol edilemeyen bir kontrol duygusu" olarak tanımlamıştı okuduğum biri bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canavarlaşan erkek. Sanırım aradığım kelime buydu. Bulamayınca toptan genelledim. Tabi bunda şu sıra erkeklere olan düşmanlığım da etkili olmuş olabilir.
      Bizim toplumda çok bu benimciler. Benden başkası bakmaz, dokunamaz, benden izinsiz nefes alamaz. İşletim sistemlerini değiştirmek gerekiyor bence

      Sil
    2. Ben kendi arkadaşlarımdan aynı tavırları sergileyenleri nedenini de belirterek uzaklaştırıyorum. Keşke bir yeniden başlatmak mümkün olsa ama elden gelen bu şimdilik. :) Bir de bu tavırların azına tahammül gösteren hatta sahiplenilmekten hoşlanan bir kadın toplamı olduğunu da unutmamak gerek. Aynı tavrımı onlardan da esirgemiyorum tabi. :)

      Sil
    3. Bilmiyorum bana göre değil. Sürekli sormak izin almak ne bileyim kıskançlıklarla baskıyla boğuşmak. Bir insan neden bunu ister anlamıyorum ben.

      Sil
    4. İnsanlar değer vermek gibi içi boş bir kavramın peşinde koştuğu zaman sanırım oluyor bunlar. Kıskanmakta, saçma sapan merak nöbetlerinde bir değer verme illüzyonu buluyorlar en sonunda.

      Sil
  6. şimdi öncelikle aldatan her erkek aynı değil, ben de itiraf etmeliyim ki beni aldatan bir erkekle birlikteyim.ama işin aslı aldatan insanların sorunu ne diye sormak lazım.sadece aldatan değil, tüm bu tarz insanların sorunu ne?o da; kendilerini aldatmalarında. of yaa boğazım düğüm düğüm oldu bak şimdi, yazsam olmaz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldatma olayı çok kompleks bir mevzu. Kadın erkek diye genellemem doğru değil ama gözüm dönmüş olabilir. Ama aldatılma konusunda sertim. Hakaret olarak görüyorum. İlişkide eşitlik önemli bence. ben güvenip değer veriyorsam karşıdakinden de onu beklerim. Ama şununda farkındayım bazı insanların doğası yatkın.Ne bilim yalan söylemeye, iyilik yapmaya yatkınlık gibi sanırım. Ve biliyorum ki aynı durumda olmadan insan ne yapacağını kestiremez. Tek merk ettiğim hiç şuan şüphe duymuyor musun? Duyuyorsan bu seni yiyip bitirmiyor mu?

      Sil
    2. Aldatmaya önce sevgisinden şüphe duyduğum için yiyip bitiriyorum kendimi.dattiktan sonra emin oldum sevmediginden, o da sevdiginden emin oldu.sonra acı cektireyim diye döndüm ama bi şekilde ikna etti beni.şu An çok rahatım inan ki.bir daha olur mu diye korkmaktansa iyi güzel ne varsa birlikte yaşamayı yelerim.olursa da cok da fifi ;)

      Sil
    3. Aldatmaya önce sevgisinden şüphe duyduğum için yiyip bitiriyorum kendimi.dattiktan sonra emin oldum sevmediginden, o da sevdiginden emin oldu.sonra acı cektireyim diye döndüm ama bi şekilde ikna etti beni.şu An çok rahatım inan ki.bir daha olur mu diye korkmaktansa iyi güzel ne varsa birlikte yaşamayı yelerim.olursa da cok da fifi ;)

      Sil
    4. Tatlı dilli şeytana bak. Bir süre sonra çok bağlanmıyor musun? Anı yaşamak çok iyi doğru ama sanırım ben hep korkuyorum ilişkide risk olaylarında.

      Sil
    5. İyi çocuk kız :) öyle deme ;) ben de gelemem riske, ya siyah ya beyaz.Şu an öyle bir risk yok demekki :D

      Sil
  7. Mesele aldatıp aldatmama meselesi değil ki... Bunca zaman bu insanın böyle biri olduğunu görememiş olmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarda da +1 yok mu? :)

      Sil
    2. +1 vermiş kadar oldun Berkay, sağolasın :)
      Belki de gördü ama, iş aldatmaya gelene kadar, yani yılan kendisine dokunana kadar, rahatsız olmadı... Ki bu daha kötü bir durum.

      Sil
    3. İkiz şeytanla yatsa fark etmez. Üç yılda çocukla toplasan 20 cümlelik anca diyalogum oldu, onlarda da içimden "salak ya bu, poff" gibi alt yazılar geçti. Körlük olsa gerek. Bugün öğrendiğime göre ilk değilmiş. Yani bu ilk eylem ama öncesi de varmış. Neden görmezden geldi bilmem ama o da ayıptır söylemesi onun salaklığı derim.

      Sil
  8. Meçhul haklı..
    Kıza üzüldüm ya valla.
    Hem zarar gören o ama yine de onu düşünüyor.

    YanıtlaSil