12 Mart 2015 Perşembe

tavsiye


Kadın milleti değil miyiz birbirimizin gazına geliyoruz. Geçen canım waffle çekince Sarı`yı aldım gittim. Olayda önemli olan Sarı ve ben değil yan masadaki diyalog. Başkalarını gizlice dinlemek ayıp falan da nerden göreceğim bir daha der çoğu zaman dinlerim. Meraktan sadece. Karşıdaki Kızıl Bacı`da hararetli hararetli konuşunca kendime engel olamadım işte. Kurban sevgilisi ve sevgilisinin annesinin ona olan davranışlarını anlattı. Mevzu onun problemleri veya haklı haksız olması değil benim açımdan sorun. Sorun Kurbanın karşısındaki Kızıl Bacı`nın verdiği tavsiye, akıl artık siz ne derseniz. “Ayy bak bu böyle olmaz. Sen bu sevgiline de ya şunu bunu yaparsın ya da bu iş olmaz. Zaten ben sana söyleyeyim senin u kaynanan diğer gelinine harika davranıyor. İkisi seni istemiyor. Bunlar senin arkandan çocuğu işliyorlar. Sen sevgiline şunu bunu yap annesinden uzaklaştır. Çocuğa yüz verme. Gerekirse çek kapıyı çık, terk etmeyle tehdit et.” Kızıl Bacı bunları söyledikçe Kurban iyice gaza geldi. “Haklısın, ben ona gösteririm, olmazsa olmaz artık ne yapayım, biter gider.” dedi. Bir kez daha dedim kadının kadından çektiğini başka hiç kimselerden, hiçbir şeyden çekmiyoruz. Kolay gaza gelen bir türüz. Pireyi deveyi bırakın fil yapıyoruz. Bunu bile bilede karşındakine nasıl daha hırçınlaşmasını söylersin. Onu geçtim direk şunu yap bunu yap nedir. Azıcık sakinleştirmek bu kadar mı zor. Ama yok yangın mı var benzini sırtla git. Tavsiye ver anlarım ama bu yıkıcı olmak zorun da mı? As kes gebert canına oku diye tavsiye mi verilir? Her şeyi geçtim eh be Kurban hiç mi akıl yok sende. Kendi türünü bilmez misin? Başkasının mutluluğunu kıskanan bir türüz. Mutsuzluğumuzdan başkası bizden daha mutsuzsa çıkan tipleriz. Lan sırf bu yüzden kız arkadaş seviyem yerlerde sürünüyor. Asla bir kızdan aldığım tavsiyeyi uygulamam. “Sakinleştikten sonra düşün, karşı tarafı suçlama, her şey düzelecek” benim bildiğim tavsiyeler bundan ibaret. 

16 yorum:

  1. Biri bana ''her şey düzelecek'' diye tavsiye verse sağlam bir küfrü duyar. Duymazsa içimden etmişimdir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah belani vermis demek daha iyi tabi :D

      Sil
  2. Sevgili Lady benim de bi komşum var, beni gaza getirir sinirlendirir ama bi bakarsın kendisi mutluluk pozlarına soyunmuş. Doğru söylüyorsun, kadınlar biraz kendi cinslerini kıskanıyorlar mı ne..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bir arkadasimda oyle. Surekli gaza getiriyor bende zaten saman hop o gazla gozum gormuyor.
      Bunlari arkadas demeye sahit lazim

      Sil
  3. Lady'm kimin yanında yok ki öyle arkadaşlar.
    "Bak bunu yapmalısın, kapında köpek olsun" " Böyle davranırsan senden kıymetlisi olmaz" "Ne anakuzusu mu o ya ?" " Kesin bir başkasıyla konuşuyor benden söylemesi" gibi yorumlarla insanı kendinden geçirir bunlar.
    Fikir almak değil de daha çok sinerji ve rahatlama için konuşulur bunlarla, dayanıklı değilsen arar köpek edersin ama kendi düşünceleri daha önemli insanın.

    Bak bir de şunlar var Lady'm,
    "Seviyor olabilirsin ama bunun ne güzel işi var ne de arabası bence ciddi düşünme hatta görüşme bunla"
    bunlara da ifrit oluyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ona bur kez dustum. Benim yaptiklarimi yetersiz bulup azicikda etrafi dinliyeyim dedim hersey karman corman oldu. Sonra ben kopek gibi pisman. (Bay Uzun taktige milletin agzindan cikani uygulamaya gelmedi. En iyisi kafana eseni yapmak da o da yemiyor bazen. Ama gaz hep rezil etti beni )
      Heh bak bunu hepsi yapiyor. Helr annemin arkadasi var bu ara uzerimde bu konuda baski kuruyor

      Sil
  4. O nasıl bir tavsiye öyle? Dağa doğrusu tavsiye mi o? Bir erkeği annesinden ayırmak? O kızın arkadaşında ciddi bir sorun var artık kıskanmak mı başka bir şey mi bilemem ama var bir şey. Kızı sakinleştirse ve gerekirse erkek arkadaşıyla ılımlı bir şekilde konuşmaya yollasa neyse de bu davranış kesinlikle akıllıca değil... Bir zarar görüyorsak en büyüğü yine kendi cinsimizden resmen ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep birbirimuzden cekiyoruz zaten. Kiz gidip sevgilisiyle hatta annesiyle duzgun bir iletisim kursa hallolur diye dusunuyorum. Ama biz hep yaptigimiz gibi gaza gelip saldiriyoruz. Sey ben cok gaza gelirim ama daha cok kurumsal konularda. Tekli iliskilerde sukur aklim basima geldiii

      Sil
    2. İletişim kurmanın trip atmak ve kavga etmekten daha kolay olduğunu anlamadıkları sürece bu saçma öğütler devam eder. Tekli ilişkide iyi ki ben de kimseyi değil kendimi dinliyorum. hoş yine batırıyorum ama karakterim bu olduğu için :D

      Sil
    3. Bende kendimi dinliyorum ama bazen kendimden de hayır gelmiyor :D

      Sil
  5. ah sarı kız ah
    gelmeyelim gazaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha inek adı gibi oldu ama idare etsin ve sonsuza kadar bu ismi duymasın amin :D

      Sil
  6. hah haaaaa ben öykülerimi böyle yazıyom işte ha haaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende dinleyip dinleyip dedikodu yapıyorum burda :D

      Sil
  7. Birbirimizin kuyusunu kazıyoruz :D

    YanıtlaSil