3 Aralık 2014 Çarşamba

o bu şu


Çok fazla mim yapmıyorum ben. O yüzden bizimkileri yapmadın diyenlerden özür diliyorum. Azıcık kafam dağılsın dedim bu mime el attım. O da var Buddha Beye ve Müptezel`e çok teşekkür ediyorum.

Bu gece öleceğinizi bilseniz bazı insanlara bazı şeyleri söylememiş olmanın pişmanlığını hisseder miydiniz? Peki, neden söylemediniz?
Hissederdim tabi. Hatta nasıl olsa nalları dikiyorum der geride acıklı birkaç not bırakır durumları abarttıkça abartırdım. Bunu da sırf pislik olsun diye yapardım. Ama zamanında niye söylemediğime gelirsem söyleyemedim. Durumlar elverişli değildi ve belki de sonuçlarından koktum falan falan.
Ama ölmeden önce anacığıma itiraf etmem gereken bir şey var. Yedi sekiz yaşındaydım sanırım bizim evde kristal bir kolonya şişesi vardı ve ben onu kırdım. Annem sorunca da bir şey söylemedim. Suç Sidikli`nin üzerine kaldı. Bunu itiraf etmeden ölürsem bırak gözümü kıçım bile açıkta kalabilir.

Günün birine çocuğunuzun doğduğu hastanede bir yanlışlık yapıldığını ve çocukların karıştığını öğrenseniz, kendi çocuğunuzla sizin büyüttüğünüz çocuğu değişir miydiniz?
Değiştirmem. Neden değiştirim ki. Anne babalığın iki hücreyle olacağına inanmıyorum. Yoksa o kadar çocuk şiddete maruz kalmazdı ya da sokakta kalmazdı. Ama ben kendimi biliyorum, doğurduğumu da alırdım. Tek sorunum çocuğumun ailesini ortadan kaldıracak kiralık katili bulmak.

Hayalinizi süsleyen bir yerde bir hafta tam pansiyon, harika bir tatil için uçan bir kelebeği yakalayıp ayaklarını ve kanatlarını koparır mıydınız?
Bir hafta kıçımı yaya yaya tatil yapmak için bir kelebeği katletmek mi? Bence bunu öneren adamın kafasını koparmak lazım. Ayrıca ben kelebekten de korkarım hani. Ben uzaktan severim onları.

Bir yemeğe davetlisiniz ve önünüze tanımadığınız bir yemek konuyor. Tuhaf haline ve pek iştah açıcı görünmemesine rağmen tadına bakar mıydınız?
Tipten kaybediyorsa şansı çok düşük. NilKuşu ben denedim güzel derse yerim. Sidikli diyorsa düşünürüm. Dahi diyorsa ağzıma sürmem. En son midyeli bir şey yedirdi iğrençti.

Sevdiğiniz biri için yalancı şahitlik yapar mısınız? Örneğin bir yayaya çarptığında direksiyonda dalga geçmesine rağmen çok dikkatli kullandığını söyler miydiniz? (anne, baba, eş, sevgili)
Örnek baya ağır olmuş ama biliyorum ben söylerdim. Anne baba ve kardeş için her bok söylenir ve yapılır. Sevgili eş onları koşula göre değişir. Adama sinirlendiysem son on yılda işlenen tüm cinayetlerin katil zanlısnın bile onun olduğunu söyleyebilirim. Örnekteki olay da azıcık saçma. Kameranın olmadığı nokta bırakmadılar ki. Big Brother  millet.

Yetişme tarzınızda değişiklik yapma imkanınız olsa neyi değiştirirdiniz?
Annemin mutfak ve iş yapma yasağıyla yetişmiş rahat halimi değiştirmek isterdim. Daha ne istiyorsun ne hoş diyen varsa kaç kez parmaklarımı doğradım haberiniz var mı demek isterim. İlk kez yumurta kırmayı 14 yaşımda öğrendim. İlk kekimi 15 yaşında annem evde yokken yaptım. Sonradan toparlaması zor oldu hani.

Eviniz ve içindeki eşyalarınız yanıyor. Ailenizi, kendinizi ve köpeğinizi kurtardıktan sonra bir kez daha içeri girme şansınız var. Ne kurtarırdınız?
Ev dördüncü katta. Yangın varsa asansör yok demek. Kıçı kırık iki parça daha kurtarmak için o kadar merdiven çıkamam ben. Ben çıkana kadar zaten ev kül olur.

Yarın sabah başka birinin kimliğinde uyanma ihtimaliniz olsa bunu değerlendirir miydiniz? Kimi seçerdiniz?
Üzerinde uzun uzun düşündüm kim olsam diye. II. Elizabet geçti mesela. Sonuçta kadın ölmek bilmedi ve “Birleşik Krallık'ın kraliçesi, ayrıca İngiliz Milletler Topluluğu'nin başkanı ve onu oluşturan 15 devletin kraliçesidir” gibi bir cümleyle anılıyor. Marilyn Monroe geçti ama sebei malum yüzyılın kadını vs. ama sonunda Kurt Cobain olmaya karar verdim. Sebebi bu adama bayılıyoruz.

4 yorum:

  1. hepsinin cevabını tatlı içtenliğinle vermişsin
    amaaa ben en çok sonuncu sorunun cevabını tuttumm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe saol cnm. sende sever misin Nirvana falan :D

      Sil
  2. Kek örneği guzelmiş ben çok kötüyüm yemek olayinda :(

    YanıtlaSil