18 Kasım 2014 Salı

lady`nin eli uzun


Bir sonraki evre çelik kapı, sonra cepçilik, hatta tarihi eser falan. Bir proje hocaya asistanlık yapıyorum. Tabi tek bende değil. Cv dolduracağız diye, bir çok kurban veriyoruz. Bizim bu hoca yurt dışına giderken odasındaki dolabın anahtarını bana verdi. Biz devam edelim vs. diye. Görevliye kapıyı açtıracaktık, Xboxlar içinde bendeki anahtarı kullanacaktık. Kullandık da. Hoca geldi, proje toplantısı yapılacak dedi ayağının tozuyla. Bendende anahtarlarını istedi. Çıkartıp vermem ve diğer üniversitelerden olaya dahil olan eğitim kadrosuna rezil olmamamız geriyordu. Ama ben anahtarı kaybettiğimi fark ettim. Kaybettim ve nerde unuttuğumu hatırladım aslında. Telefonu mağazada kasada unutan adamdan anahtarı kantinde unutması beklenen bir davranış. Ama bunu günler önce yapması ölü ardından fatiha okumak gibi bir şey. Hocada bağrınca panikledim ve buda beynimin çalışma hızını etkiledi. İnternetten tel tokayla kilit açma videosu izledim. Çantamdan iki tel toka çıkardım ve 4 dakikalık bir süre içinde kilidi açtım. Hayrı birde bu işi ben ilk defa yaptım. Düşünsenize çocukluktan beri bu iş için eğitildiğimi. Bir Arsen Lüpen`nin Türkiye şubesi olabilirdim. Hocayı projedeki katkılarımdan dolayı hiç memnun edemedim ama kilit açma konusunda kendime hayran bıraktım. Kapınızı iyi kilitleyin. Layd kilit açmayı sevdi. Asma kilit alıp üzerinde deneme bile yaptım, cidden iyiyim bu işte.

13 yorum:

  1. Ne ahaha bir koşu kantine gidip geleceksin sanmıştım. Bir ara bana da öğretsen ya şu kapı açma işini, çok kapıda kalıyorum ben bu aralar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. asma kilit ve dolap kilidi açıyorum da internetten bakmak lazım çelik kapı nasıl açılır. boşuna çilingire para vermeyelim :D

      Sil
  2. Ahahahaaa ne güzel bir tecrübe:))) Acil durumlarda sana müracat o zaman Ladyim:))) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ahahhaa harika bir çözüm olmuş :) çok pratik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zor durumda kalınca insanın aklına olmadık şeyler geliyor

      Sil
  4. Ben bu tel toka olayına hiç inanmazdım ya. Meğer gerçekmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. varmış ama iki taneyle yapılıyormuş ve şekil vermek gerekiyor :D

      Sil
  5. çok iyi bir fikir süper,
    ben de pantolon ütüsünde çift çizgi olmaması için yapılacaklar videolarından sonra böyle daha faydalı şeylere de bakayım :)
    geçen çocuklar sınıfın içinde kaldılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaah o nasıl oldu yaa merak ettim şimdi

      Sil
    2. kapının kolu kırıldı içeri de kaldılar :)

      Sil
  6. tüh ya tel toka hiç aklıma gelmedi, olan omuzuma oldu :p işi biliyo Lady ;)

    YanıtlaSil