30 Kasım 2014 Pazar

anakartımın üzerine su döktün


“Davetiye istememişsin.” Sus sus sonra anlam veremediğim cümlelerle beni ara. Nasılsın dedikten sonra niye arayıp etmedin bir söyle dimi. Ama yok basmıyor benim bu çocuğa aklım. Ne daveti ne istememesi Allah aşkına.  O kadar odaklanmışım ki ona, davranışlarının sebebi dışında hiçbir cümlesini algılayamaz oldum. Sonra yavaşça dank etti kafama. Biz bunla bir vakıfta tanıştık. Bağış yapacak para yok bende ama gönüllü işleri severim. Bu yüzden çocuklara bir faydam olsun diye gönüllü olmaya gitmiştim bunla tanıştım. Zaten onu bu kadarda mükemmel yapan o salak kalbi. Anası kuruculardan birini tanıyormuş. “Ah bizim oğlan sever bu işleri, göndereyim görüşün” demiş. Eh be kadın bula bula benim geleceğim günü mü buldun. Senin yüzünden düştüm bu hallere. “Birlikte gideriz diye düşünmüştüm.” Ah paşam ne de düşüncelisin. Bak aklından beni geçirmiş sevinmeliyim dimi. Sen arama sorma sonra ama düşündüm de. “Gelmeyeceğim işim var diyorum o saatte ne işin olacak" diyor. "Tabi ya benim ne işim gücüm olabilir ki. Şu saatten sonra sırf sen istiyorsun diye gelmem. Dengesizliklerinden bıktım. Lan millete onca iyilik yapıyorsun, pamuk gibi kalbin var, bana niye böyle saçma davranıyorsun?  Derdin ne senin benle. Naz yapmadım, oyun çevirmedim diye mi bu halin? İstemiyorum yan cebime bırak mı yapmam gerekiyordu? İlla köpek çekmem? Ne bok yiyorsan ye!” demek istedim. Ama o mırıl mırıl sesiyle “Ara davetiyeni hazırlasınlar birlikte gidelim konsere” deyince aklım yine boşaldı. Boş akılla da ağzımdan “peki” dışında bir bok çıkmadı. Ama çok kararlıyım Salı günü konserden sonra derdi ne soracağım. Hayır onun yüzünden beynim üzerine su dökülmüş ana karta döndü.

20 yorum:

  1. İç Sesin az dile gelsin Be LAdy'm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iş sesimi adamın ağzından çıkan her kelime dövüyor :D

      Sil
  2. Erkekleri çözmek zor iş, belki o da senin ardından neden diye düşünüyordur. Belki vardır nedenleri, belki de yoktur. Pek sorgulanmaya gelmiyorlar. Bir de çocuk ilk hamleyi yaptı belki bir karşılık filan bekliyordur, üzerine gitmeyince onu görmek istemiyorsun gibi bir şey sanmış olmasa? Neyse belki veya belki işte.. En iyisi bir konuşmayı demesen?

    YanıtlaSil
  3. yahu yorgunum gece gece gözüm de net seçmiyo, senin şu başlığı 'anaktarlar paspasın altında galık...' diye anlıyorum, ne diyo bu dedim yaa :D

    neyse, erkek dediğine annesi gibi olacaksın, kafasından terliği, çükünden(afedersin) çimdiği eksik etmiceksin anacıım ;p böyle yola geliyo bunlar...iyisine denk gelirsen zaten, 'yazık laa nasıl kıycan ona?' diyo insan ;)

    olta ucuna takılcak solucan çok ben de, veriim mi sana da, ister misin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben o solucanı da oltayı da istesem :D

      Sil
    2. ama bak baştan söyliyim, balığın ne olduğu önemli; hamsi mi, istavrit mi, sazanı boş ver( onlar nefes alsın yeterciler :D) başka başkaa?Bence sana tatlı su balığı tutalım, alabalık, ızgarası çok lezzetli olur ;)

      Sil
    3. şimdi bu herif ne balığı?

      Sil
    4. ay balığı (mola mola), pervane balığıda diyorlarmış, gerisini kopyalayıp yapıştıramadım, bilgi sağladığım kaynak izin vermedi :D
      http://www.sadikoglu.info/balik_tur.htm

      Sil
    5. bizimki öküz çıktı hayvan herif yaa

      Sil
  4. Hani şu kendinden düşünceli adamlar var dikkatini çekerim adam.
    Gel git yapıyor sanki paşam, sana kim geldiğinde gideceğini söyledi.
    Ya da biz mi abartıyoruz cancağazım, o bu kadar düşünmüyorken bu abartı mı bizdeki bilemedim.
    İç sesini dinle arada bir belki biraz köpek çekersen değer bilir haspam belli mi olur.
    **
    Lanet gelsin böyle aşk işlerine, kılıfının adamı ol ! derler O'na.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lan diyorum bu kez yüz vermeyeceğim ne bu sen bu değilsin diyorum adamı görünce ağzı açık ayran budalası. sağ olsun o da sonuna kadar suistimal ediyor.

      Sil
  5. Erkekler mücadele ettiği kadını seviyor. Köpek çekmek demişsin ya hah tam olarak ondan hoşlanıyorlar. Benim bir arkadaşım var "erkekler şeytandır, şeytan azapta gerek" derdi. Biraz acımasızca geliyor insana ama,ne kadar süründürürsen o kadar değerlisin malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vay arkdaşın ne güzel demiş. ben sadece o evreyi çoktan geçtim. işi baştan yanlış yaptım ben.

      Sil
  6. Ben de kafayı yiyodum berbat bi durum ya sorunca da salak ayağina yatiyor hemen...bence naz yapmadık diye bunlar bizi cepte olarak görüp başka kızlara mi bakiyolar diye şüpheleniyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deme öyle ya. cidden depresyona girerim. açma şom ağzını :D

      Sil
  7. onunla ilgili her şeyi kafandan, kalbinden geçirmediğinde bir dönüt alabilirsin bence..

    YanıtlaSil
  8. kesinlikle konuşmalısın böyle kendi kendini yersin söyle kurtul o düşünsün neden böyle dengesizim diye!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahha düşüneceğini bilsem bir dakika düşünmem :D

      Sil