17 Ocak 2017 Salı

ölürsem parasız kalsın 18742169685 gün evlenemesin


Adam kadını çok sever. Yanından beş dakika ayrılmak istemez. Kadın ailesini görmeye gitmek istediğinde, adam işleri dolayısıyla kadına eşlik edemeyecek diye gitsin istemez. Ona çiçekler alır, özel günleri kaçırmaz, sık sık sevdiğini söyler. Gittiği her yerde eşlik eder. Eh bu kez işi var diye eşlik edemez. Kadın ailesini ziyarete gider adam her gün arar, onu özlediğini söyler. Kadın ölür. Adam yıkılır, ağlar sızlar. Kocaman olmuş üç çocuğuna daha sıkı sarılır. Sonra bir gün benim yengemin telefonu çalar. Ardından ağladığı biricik arkadaşının o delicesine aşık kocasından haber vardır. Adam çok aşıktı, ayrılmak istemezdi, yirmi yıl ilk günden son güne kadar sevmişti ve kadının kırkı çıkmadan düğün yapmaya kalkan yine aynı adamdan. Adam seviyordu, aşıktı falan ya hani yine sevecekti canım. Ama kırk gün beklemek bide fazla gelmişti sanırım adama ki çat diye evlenme kararı alıp, uygulamaya soyunmuş. Yengemde dönüp arkadaşlarına gün parasını 300 liraya çıkartma teklifinde bulunur. Annemi arar olanı anlatır ve erkeği parasız bırakmanın en iyisi olduğuna dair nutuk atar kapatır. Annem bütün gün eve de ölmesi halinde babamın kaç gün bekleyeceğini düşünüp durur. Bense sanırım bir kez daha aşka olan inancımı kaybettim. 

14 yorum:

  1. Aldatan kişiler eşlerine fazla ilgi gösterirler denir. Bu olay doğruluyor gibi. Altyapısı olmasa nasıl hemen evlensin yoksa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya birde millete çocuklar için demiş. Çocukların her biri başka yerde üniversite okuyor.

      Sil
  2. O adama diyecek laf yok. Ne karısını aldatıyordu denir ne de sırada bekleyeni varmış. Hayır 40ı geçtim insan kendini toparlamak ister, aşık olduğu o kişinin yokluğuna alıştırmasını ister dimi nasıl yapıyor böyle bir şeyi aklım almıyor. Tek lafım yok cidden onun için buyursun bu eşini de tepe tepe kullansın. O kadının da aklından zoru var herhalde normal bir kadın bunu öyle hemen kabul edemez malum. Sevgilim olsa eşini yakın zamanda kaybetmiş olsa 1,5-2 yıl bekletirim bi kendine gelsin emin olsun diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldatsa bile bu kadar hızlı evlenilmez. Nedeni de ayıptır falandan da değil benim için. Kaç yıl birlikte geçirdiğin insan ölüyor insan psikolojik varlık alışması zor, üzüntüsü zor. Kadın bugünü bekliyordu ya da otuz günde dört kitap beş filmlik aşık oldu.

      Sil
  3. Pek bi enteresan insanlar . Yuh! Demekten kendimi alamadım yaaa... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemle yengem duyduklarında resmen sıyırdılar. Ya bir de karının arkadaşlarını sen nasıl düğüne çağırırsın ya nispet yapar gibi.

      Sil
  4. öyle bir noktadayım ki bu olaya da hiç şaşırmadım doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanlar her geçen gün bende şaşkınlığıma level atlatıyorlar.

      Sil
  5. Hayat insanın duruma göre şekillendiği bir gerçeklik işte. Eylemler kişiliğin göstergesidir. Bilmiyorum insanlar yaşadıkça büyür ama bence göründüğünden daha bir yok oluşa sahip bir adam var karşımızda. İnsan eşini bırakır mı hiç hem de öldükten sonra...

    YanıtlaSil
  6. Hhhhahah valla bugün çoğu şeye denk geliyorum evren bana mesaj yolluyor..
    Biraz önce annemi aldatan baba demek istemem o adamın aldattığı kadın ile resimlerini buldum.. Ne kadar güldüm anlatamam erkekler harbi salak
    Ama şöyle bir şey var yengeye söyle Çan'ını sıktığına değmez genelde o erkekler daha sonra o kadın tarafından aldatılıyorlar birde hahahha:)
    Acı olan anne babanın hangi taraf olduğu fark etmez bedelini bi çocuklar ödüyoruz

    YanıtlaSil
  7. Hem aşka hem de insanlara karşı inancım azalıyor benim de...

    YanıtlaSil
  8. İnancınızın olduğunu bilmiyordum.
    Bunlar artık şaşırabileceğim olaylardan değil ya. Gene de gülümseyip öyleymişçesine yaşamaya devam tabi..

    YanıtlaSil