2 Kasım 2014 Pazar

ölü gelinden bozma


Eşitlik falan yok. Kadın erkek eşitmiş pehh. Değil işte. Eşit davranmayı bilmiyoruz. Sokaklar sürekli bizim için tehlikeli oluyor. Sürekli korunması gereken varlıklarmış gibi davranılıyoruz. Güçsüz, zayıf bizler ve bizi korumaya hazır erkekler. Kimi kimden koruyorlar? Kendi hemcinslerinden. Toplumdaki her boktan kuralda bizim için geçerli mesela. Erkeklerin ne kadar çok sevgilisi varsa o kadar erkek oluyorlar. Sırtlarına o kadar çok vuruluyor. Kadından üç bilindik ilişki, dördüncüde “kaşar” lakabını da beraberinde getiriyor. Gerçi kadının kadına yaptıkları da var. Sanki bu mevzuda kadın konuşmuyor mu? Erkeklerle mücadele etmekle kalmayıp, birde kendimizden olanla mücadele ediyoruz. En azından kadınlar sokakta fiziksel tacizde bulunmuyor ve babalarımıza bahane üretmiyor. Evetttt. Tüm o dışardaki babama bahane yaratan insan müsveddelerine kızgınım. Babama kızgınım. Adamda kendine göre haklı ama bende haklıyım. Gençken eğlenmeyeceğimde bunu ne zaman yapacağım. Ama sürekli dışarısı ve tehlikeleri hakkında uzun konuşmalar dinliyorum. Ergen gibi hissediyorum ya. İzin koparmaya çalışan ergen kız. Cadılar bayramını kutlamak için izni zor kopardım. Saatlerce yalvardım aldığım izin saati on iki buçuk. Millet eğlenirken ben boynumu büküp çıkmak zorunda kaldım. Ölü Gelin olmam tam isabet oldu. Çıkarken kendimi cidden Ölü Gelin gibi hissettim. Tim benim için yapmış meğer filmi. 

12 yorum:

  1. işte bize güveniyorlar da hep şu başkaları :)

    YanıtlaSil
  2. Hayatın eşitliği buraya kadar. Gerçekten neden hiç erkekler sürekli başkalarına değil de biraz da kendilerine sahip olmaya çalışmıyorlar? Öylesi herkes için daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı soruyu bende soruyorum sürekli... ne zaman tükenecekti bunların nesli arıların yok olmasından dört yıl sonra mı? ne kadar kaldı ki

      Sil
  3. Eşitlik sadece dilimizde uygulama yok.Kaç yaşında olursak olalım sürekli kısıtlanmaya çalışacağız heralde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hep önce baba sonra koca egemenliğine tabiyiz derimde kimse inanmıyor bana

      Sil
  4. Bende çok sinir oluyorum bu eşitsizliğe.Annem üç tane kızım olduğu için hiç pişman değilim diyor ama yemezler.Oğlan çocuklarını nasıl sevdiğini görüyorum yani.Bence önce anneler çocuklarına öğretmeli kadın-erkek eşitliğini.'o erkek değil mi istediği gibi yaşar'zihniyetinden kurtulmalı artık toplumumuz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bizde bitiyor aslında haklısın. sanki bunları doğurup sokağa bu haliyle salan kim

      Sil
  5. eşitlik yok ve geceleri bayanlar için gerçekten çok tehlikeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya azıcık eğlenmek için endişe duyuyoruz ne fena :( solup gittim

      Sil
  6. İyi tespit, güzel yazı :)

    YanıtlaSil