10 Temmuz 2015 Cuma

leylekler


Uyuz azıcık manyaktır. Yani boş durmaktan nefret eder ve tam bir öğrenme manyağı. Deli gibi tarih okur, o salak kpss tarih sorularını verin eline size yanına tarih yazar verir. Kız arkadaşı gittiğinden beride annesinin sıcak kucağına geri döndü. Yoksa okul döndü ailem beni özlemiştir gibi bir düşüncesi yok. Ne zaman elime bilgisayar alsam şunun Latincesine baksana diye başlıyor.  O salak telefonun hiç şarjı olmuyor nedense. Bu akşamsa “pharynx” nin Latincesine bakmamı istedi. İngilizce tıp okuduğu için hangisi İngilizce hangisi latince arada karışıyor. Bende açtım Google`ı yazdım sonrada sevgili Wikipedia`nın bana verdiği yazıya göz attım. Kelime zaten latince kökenliymiş. Sorun da bu sırada yukarda duran içerik yasaklandı falan filan ayrıntılı bilgiye tıklayınıza kaydı. O an güzel ülkem beni bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. 17 kasım 2014 itibariyle bazı kelimelerin erişimi yasaklanmış. Evet yeni fark ediyorum. Bun savunması olmaz, olmamalı ama kariyer ve ders odaklı bir yıl dünyadan epey uzaklaşmışım onu anladım. Yasak kelimelerde tabi ki beklendiği üzere “insan penisi, vajina, kadın üreme organı, testis torbası ve -ilginç bir şekilde- 2015 Türkiye genel seçimleri anketleri” Ne hale geldik be. Bunlar bilimsel şeyler ve öğrenilmesi bakılması yasak. Neden ayıp mı yoksa günah mı? Merak ettiğim bundan bir beş yıl sonra kardeşimin önüne koyduğunuz tıp kitaplarında vajina geçecek mi? Kadın doğum ya da üroloji bölümlerinin sonu ne olacak? Düşünsenize bir sürü tıp fakültesi var ve bunlardaki insanlara bunların varlığından bahsediliyor. Gerçi şanslıyız. Biz onların varlığından haberdarız, çocuğumuza senin leylekler getirdi dediğimizde inanacak ve sorgulasa bile hiçbir yerde izini bulamayacak. 

6 yorum:

  1. Ciddi misin sen Ladyim yaaaa... Bu ne salakça bişi böle... Merak ettim bakçem şimdi... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki ciddiyim ya.Google`layınca çıka haberleri falanda buldum. Hiç duymamıştım ben ve dikkatimi de çekmemişti daha önce.

      Sil
  2. Ülkece bizi çarşafa da sokarlar yakında bekliyorum böyle birşeyi..

    YanıtlaSil
  3. Yakındır erkek jinekolog ve kadın ürolog yetiştirmeyecek ülke. Hayır bu kararları alanlar mitoz mu bölündü zamanında nasıl bir kafa o ya? Öğrenmek neden kötü oluyor onları? Mantıklı bir açıklama getirilemez bu kafalar için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorgan altından öğretirler belki. Ya artık zaten erkekler bile seçmeye çekinir oldu.

      Sil