21 Şubat 2015 Cumartesi

hayır de hayır hayır


Hayır diyemem problemiyle karşılaşan var mı? Ama cidden diyememe. Hoşlanmadığım insanlar bile yardım istediğinde hayır diyemiyorum. Bir ricada bulunduğunda da hayır diyemiyorum. Ne var bunda iyilik işte demeyin. Yapmak istemediğim zaman bile yapmak zorunda kalıyorum şu hayır diyemem yüzünden. Mesela şu ara yoğunluktan ölüyorum. Evet tatil evdeyim ama home ofis olayı artık evde dinlenmeye imkan vermiyor. Birde üzerine sabahların köründe aranıp rica edilen işler hoş olmuyor. Sabaha kadar çalıştım. İmamı kalk ezanı oku diye ben kaldırıyorum bu ara resmen. Tam yatmışım, rüya evresine geçmemişim adam aramış “Bilmem neyi benim asistanıma öğretir misin?” Öğretmekle alakalı atalarımız bolca şey söylemiş ama benim umurumda olan açıkçası uykum. Lan sabahın sekizinde aramak nedir. Mesai saatlerine giriyor mu o? Zaten öğretmenin alt mesajı da geldi. “Bizim bilmemnemiz var. Ona küçük bir şey yapacağız da. Yaparsın dimi? O da öğrenmiş olur.” Hayır diyemedim yine yeniden. İki saat uyumuşken kalktım işlerini yaptım. Kötü bir insan olup olmamam açıkçası umurumda değil. Sırf şu yüzden ne çileler çekiyor. Fark eden insansa sürekli kullanmaya kalkıyor. Bugün ki hıyar geçen hafta mail atıp “Nasılsın iyi misin?” muhabbeti yaptığında anlamalıydım. Uyanık öküz.  Gerçi bu benim ne ilkim ne sonumolur. 

29 yorum:

  1. Offf ya bende ayni seyden sikayetciyim. Kim olursa olsun yok diyemiyorum. Ünideyken arkadasimin kardesinin arkadasina ogrenci belgesi alip gondermisligim var. Kizin beni arayip ben arkadasinizin kardesinin arkadasiyim rica etsem ogrenci belgemi alabilir misinz demisti de ne alaka hic tanimiyorum bile seni diyememistm. Sonrasinda da tesekkur icin arama zahmetine girmemisti. Bu arada o arkadasimla da sadece merhabamiz vardi.
    hayir dedirten ilac icat etseler keske ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben satın alırım ondan. :D Cidden bu halimiz iyi değil.

      Sil
  2. Hayır deyip üzmek tense evet deyip üzülmeyi tercih edenlerdenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ende ki üzülme gibi değil daha çok insanların fark edip kullanması:D

      Sil
  3. aman hayır diyenler de çok nemrut boşverrr (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni cumartesi sekizde kaldırmayacaksa ben razıyım ki :D

      Sil
  4. Ben de öyleyim hoş son zamanlarda üstesinden geldim sayılır ama yıllarca sömürüldükten sonra biraz sinir bozucu. Daha dün eğer bahane bulamasaydım tanımadığım sadece arkadaşımın arkadaşı olan bi çifte evimi verecektim kalsınlar diye umarım sen de biraz biraz üstesinden gelirsin hayır diyememek cidden çok kötü :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uww sen beni bile geçmişsin. Senin "HAYIR"a benim "hayır"a ihtiyacım var :D

      Sil
    2. Düşün normal insanlar bunu bile teklif etmez ama sevgililer gününde de arkadaşım anahtar olup olmadığını sormuştu ben de hayır sadece bende var anahtar demiştim. Ama öğreniyorum ben de hayır, istemiyorum demeyi :D

      Sil
    3. Onlar iyice coşmuşlar ya. Ne tipler var ya :D

      Sil
  5. Eğer hayır demediğinde mutsuz oluyorsan ki belli ki mutsuzsun bence bunu değiştirmeye bak. Başkaları için kendinden taviz vermek zorunda değilsin. Bu durum bende de vardı. İnsanları kırmaktan çok korkardım. Bu huyumu üniversiteye geçince değiştirdim. Çünkü gördüm ki insanlar felaket çıkarcı. Artık sadece sevdiğim insanlar ve bana değer verenler için fedakarlık yapıyorum. çok da mutluyum böylece etrafımdaki gereksiz insanlar da yok oldu :)
    ama tabi konu iş olunca daha farklı oluyor herşey. Bunun sıkıntısını ben de yaşıyorum. Mecburen küçük yalanları doğuruyor bu da müsait değilim gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. küçük yalanlar gırla ama birisi görüşeli derse. ölüyorum solunum cihazına bağlıyım bile diyebilirim ama biri bir şey isteyince yok aklıma yalan dahi gelmiyor.

      Sil
  6. Hayır.
    Hayır.
    Hayır.
    Sürekli tekrar et.
    Sendn önemlisi mi var.
    Her defasında fark edip yapmaya devam ediyorsan senin çoooook iyi niyetinden.
    Şimdi böyleyse, ilerde n'apacaksın kuzum.
    Hemen şuan şimdi bırak bu illeti.
    gerekli olmadıkça kullanma evet, yaparım cevabını.
    Mecburiyetler haricinde her şey sana bakıyor.
    Unutma. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde hiç istemiyorum yapmak. Biliyorum ki kullanıyor beni. Ama bir şey rica edecektim diye cümleye başladıklarında hop kanıyorum. Salağım ben ya. insan hatadan ders alır ben alamıyorum.
      hayır hayır hayır hayır

      Sil
    2. Zor gelir ama alışırsın.
      Nasıl Evet yaparım tabi'ye alıştıysan.
      Ne rica mı edeceksin; şimdiden söyleyeyim yapamam demeye de alışacaksın.
      Hatun sen Lady'msin yapabilirsin.
      İ-NA-NI-YO-RUM Sana :*

      Sil
    3. Gazi alan lady evet demeyi unuttu :D
      İyi ki varsin be :D

      Sil
  7. çocuklara dün hayat bilgisi dersinde bunu anlattım konunun başlığı hayır diyebilirim,
    ha anlatıcı ben de ne yazık ki, kolay hayır diyemeyenlerdenim,
    ya kırılırsa karşımdaki üzülürse filan sonra ben her tarafımdan kırılıyorum kimsenin haberi yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmissin. Agac ve yaskenle ilgili bir seyler vardi. Bana yapmadilar. Cocuklar kurtulsun.
      Niye biz boyleyiz

      Sil
  8. ben de hayır diyemeyenlerdenim. Sanki ben hayır dersem karşımdaki bana küsecekmiş, kırılacakmış gibi geliyor. O nedenle kolay kolay hayır diyemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya umrumda degil diyorum ama bilincaltim baska seyler diyor. Bir izin verse hayatim kolaylasacak

      Sil
  9. Kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş :D
    Hayır tabiki kel degilim, Allah korusun :D
    İgrenç esprimi yaptıgıma göre gidebilirim asdfg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deliiii :D
      Biz bu gidişle daha çok kullanılırız. :D

      Sil
  10. Off çok çok çok sinir bozucu bir durum, eskiden ben de öyleydim ama şimdi değilim. Sırrı bir kere hayır demek, kibar bir şeklde. Bir kereden sonra gerisi geliyor bünyeyi alıştırmak lazım. Ayrıca mesai saatleri dışında aranmamak için en iyisi uyurken telefonunu uçak moduna al ya da tamamrn sessize al titreşimi de kapat. Whatsapptan yazıyolarda da bakma, grupsa sessize al. Ama bir kere olsun hayır de, bak devamı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün mail atışlar az önce gördüm. Pazar dekanlık için istemişlerdi dekanı kıramayıp evet demiştim. İş bitmedi bugün derse gitmedim. ders 8.30 da ben yedide yattım. Neyse staj yaptığım yerdeki sorumluma dekanlıktan iş verdiler yapamam dedim. yarın bakabilirim ancak dedim. Ama yok sabaha kadar halledersin sen dediler. Ne diyeyim ben şimdi.

      Sil
    2. Halledebilecek olsam hiç yapamam demezdim inanın mümkün değil falan.. Valla bak illa ki iknci kez söyleyecekler direk tamam demezler senin de dememen gerekiyor, zor oluyor ama bunlar bildiğin kan emici başka çare yok :/

      Sil
    3. kan emici tam olarak onların sözlükteki karşılığı. Çok yoruluyorum ve tükendim resmen

      Sil
  11. Bazen elinden bir şey gelemeyecek olsa da hayır diyememek var. Bu ağır sorumluluğun altında kalmayı göze almak var bir de.. Çok karışık ve bir o kadar da zor. Ama hayır cevabı karşındaki için hiç hayırlı olmayacaksa en azından elimizden geleni yapmalıyız değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşıdakini bilmem ama beni tüketiyor hayır diyememek. Ruhsalı geçtim fiziksel olarakta.

      Sil
  12. Bazen elinden bir şey gelemeyecek olsa da hayır diyememek var. Bu ağır sorumluluğun altında kalmayı göze almak var bir de.. Çok karışık ve bir o kadar da zor. Ama hayır cevabı karşındaki için hiç hayırlı olmayacaksa en azından elimizden geleni yapmalıyız değil mi?

    YanıtlaSil